Over mij

Ik ben Yvonne Vrijhof 47 herfsten jong en sinds mijn jeugd in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt. Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Ik geloof in de wet van drie; Alles wat ik doe komt in drievoud tot mij terug, dus ik zal altijd goed moeten nadenken of dit is wat ik in drievoud wil terug krijgen. Goed en kwaad is een uitdrukking die je leert om alles van 2 kanten te bekijken.

Lering halen uit de natuur en de kennis van onze voorouders ontvangen is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant.

Alles wat ik leer wil ik uitdragen zodat oude en nieuwe kennis en magie rondom de Natuur zichtbaar wordt, hierbij hoop ik anderen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan;

Ik ben begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) via een opleiding mezelf eigen gemaakt. Daarna de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar hiervan gedaan bij Eruname. Daarna een 2 jarige Runen opleiding gedaan bij Eruname. Aansluitend 1 jaar de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk gevolgd.
Vorig jaar heb ik de opleiding tot Bach Bloesem therapeur gedaan waarvan ik niveau 1 en 2 behaald heb.
Daarna de cursus Biomoestuinieren gevolgd en afgerond.
In 2018 de opleiding tot Natuurcoach gevolgd bij Innersteps en in 2020 heb ik de verdiepingsmodule voor Natuurcoach afgerond.
Hierin heb ik een eigen methode ontwikkeld tot BOOM-coaching, waarbij de bomen ook een belangrijke onderdeel zijn van het coaching traject. Meerdere malen mocht ik mensen al begeleiden op het pad van de natuur, hun ervaringen kun je hier lezen…

Tussendoor volg ik allerlei losse workshops om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

In september 2020 ben ik gestart met de opleiding Rouwvrouw, met mijn achtergronden en veel ritueel werk wat ik heb gedaan, is dit een waardevolle toevoeging op het werk wat ik doe.

Mijn ontwikkelingen
Zeven jaar lang heb ik cursusmateriaal ontwikkelt en geschreven voor de cursisten van Kruidenwijs, Kruidenspirit en de Boomcirkel, waarbij ik mij liet leiden door de natuur. Daarnaast heb ik veel rituelen en workshops bedacht, begeleidt en uitgewerkt.

De eerste, tweede en derde Moon challenge van begin 2016 t/m eind 2017 kwamen volledig van mijn hand.
Totaal hebben er meer dan 4400 mensen meegedaan aan deze challenge. Wil je hier meer over lezen kijk dan even hier… In 2019 heb ik wederom een Moon Challenge georganiseerd.

In mei 2017 is mijn eerste boek verschenen; Hoofd in de wolken – Voeten in de aarde. Een boek dat 1 jaar rond is geschreven en vertelt over de inzichten en inspiratie die ik krijg vanuit de natuur… Ik deel dit op een alledaagse en aardse manier. Dit boek is uitgebracht in eigen beheer onder Uitgeverij Heks en Kruid. Het boek is op natuurvriendelijke manier gedrukt.
De boekenwebsite is www.heksenkruid.nl hier kun je ook mijn boek bestellen.

Tevens ben ik momenteel bezig met het schrijven van mijn volgende boek ‘Jaarcirkel – Leven met de seizoenen‘, welke in de lente 2021 uitkomt, meer info kijk hier….

Mijn visie:
Ik wil mensen laten zien hoe mooi en puur de natuur is… Hoeveel rust en toch ook inspiratie je eruit kunt halen. Ik wil ze de kriebels laten voelen die ik ook voel als ik er vertoef en de inzichten die je kunt halen uit de natuur.

Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt.
Het maakt mij gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen. De natuur is mijn grootste leermeester.

Wil je ontdekken wat de natuur voor jou kan betekenen? Volg dan de gratis Minicursus Inzichten plukken uit de Natuur

Schrijf je in en ga mee op pad