Over mij

Ik ben Yvonne Vrijhof en sinds mijn jeugd in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt. Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Ik geloof in de wet van drie; Alles wat ik doe komt in drievoud tot mij terug, dus ik zal altijd goed moeten nadenken of dit is wat ik in drievoud wil terug krijgen. Goed en kwaad is een uitdrukking die je leert om alles van 2 kanten te bekijken.

Lering halen uit de natuur en de kennis van onze voorouders ontvangen is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant.

Alles wat ik leer wil ik uitdragen zodat oude en nieuwe kennis en magie rondom de Natuur zichtbaar wordt, hierbij hoop ik anderen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan.

Ik ben op mijn 22ste levensjaar (na een donkere periode in mijn leven) begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) gedaan. Daarna voelde ik al snel dat het spirituele ontdekkingspad voor mij meer aardse vorm nodig had. Zodoende ben ik toen de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar gaan volgen, aansluitend heb ik een 2 jarige Runen Queeste (opleiding) gedaan. Dit was allemaal bij Eruname centrum voor spirituele natuurbeleving.

Daarna had ik behoefte om meer kennis te vergaren over onze inheemse kruiden en bomen en volgde ik de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk.
In 2016 heb ik de opleiding tot Bach Bloesem therapeut gedaan en tussendoor een cursus Biomoestuinieren gevolgd.

In 2018 heb ik de opleiding tot Natuurcoach gevolgd bij Innersteps en in 2020 heb ik de verdiepingsmodule voor Natuurcoach afgerond.
Hierin heb ik een eigen methode ontwikkeld tot BOOM-coaching, waarbij de bomen ook een belangrijke onderdeel zijn van het coaching traject. Meerdere malen mocht ik mensen al begeleiden op het pad van de natuur, hun ervaringen kun je hier lezen…

Tussendoor volg ik allerlei losse workshops en trainingen om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

In september 2020 heb ik de opleiding Rouwvrouw gedaan bij Linda Wormhoudt (+ 7-2023) met mijn achtergronden en ritueel werk wat ik heb gedaan, is dit een waardevolle toevoeging op het werk wat ik doe. Deze opleiding is afgerond.

Oktober 2021 heb ik de semi-beroepsopleiding Aromatherapie gevolgd bij Aromamore

April 2022 ben ik de opleiding tot lichtwerker gestart, dit is een 2-jarige opleiding van Sirion
In januari 2024 heb ik met succes mijn opleiding afgerond, met als doel mijn vaardigheden te professionaliseren. Hierdoor ben ik nu in staat om Lichtsessies en Lichtwerk aan te bieden. Hier vind je een overzicht van de diensten die ik op dit gebied heb ontwikkeld.

Mijn ontwikkelingen
Tien jaar lang heb ik cursusmateriaal ontwikkeld en geschreven voor de cursisten van Kruidenwijs, Kruidenspirit en de Boomcirkel, waarbij ik mij liet leiden door de natuur. Daarnaast heb ik veel rituelen en workshops bedacht, begeleid en uitgewerkt. De opleiding die ik momenteel (2022) aan het schrijven ben is Hoedster van de Elementen.

De eerste, tweede en derde Moon challenge van begin 2016 t/m eind 2019 kwamen volledig van mijn hand. Totaal hebben er meer dan 5000 mensen meegedaan aan deze challenge. Wil je hier meer over lezen kijk dan even hier…

In mei 2017 is mijn eerste boek verschenen ‘Hoofd in de wolken – Voeten in de aarde’. Een boek dat 1 jaar rond is geschreven en vertelt over de inzichten en inspiratie die ik krijg vanuit de natuur… Ik deel dit op een alledaagse en aardse manier. Dit boek is uitgebracht in eigen beheer onder Uitgeverij Heks en Kruid. Het boek is op natuurvriendelijke manier gedrukt. Wil je hier meer over lezen > www.heksenkruid.nl

Tevens is in maart 2021 mijn tweede boek verschenen ‘Jaarcirkel – Leven met de seizoenen‘. In dit boek inspireren ik je om een jaar rond de verbinding aan te gaan met de energie en ritme van de natuur. Door bewust de natuur en de beweging van de seizoenen te volgen kun je gaan ervaren, dat het ritme van de natuur waardevolle lessen brengt in ons leven. meer info kijk hier….

In februari 2022 zijn mijn Natuurinzicht Elementkaarten verschenen – Deze kaarten nodigen je uit om je met de natuur en met jouw gevoel te verbinden. Van nature zijn we allemaal kinderen van Moeder Aarde. Als je dat kunt invoelen, kan de liefde, bewondering en openheid naar haar toe groeien; zo zal je zelf ook meegroeien. Elke kaart bevat een thema, een illustratie en een vraagstuk. Ze zijn verbonden met één van de vijf elementen en de bijbehorende windrichtingen.

Vanaf februari 2023 ben ik columniste bij het Onkruid Magazine waar ik schrijf over het leven in het ritme van de seizoenen…

Mijn visie:
Ik wil mensen laten zien hoe mooi en puur de natuur is… Hoeveel rust en toch ook inspiratie je eruit kunt halen. Ik wil ze de kriebels laten voelen die ik ook voel als ik er vertoef en de inzichten die je kunt halen uit de natuur.

Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt. Het maakt mij gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen. De natuur is mijn grootste leermeester.

Wil je meer weten of heb je een vraag? Stuur me gewoon een mailtje