Ostara 20 maart

Op deze datum is dag en nacht even lang. Er is balans en de lente mag gevierd worden. Met dit feest kan je de groeikracht van de lente aanwenden om iets dat net op gang is gezet te stimuleren en te versterken. Dit kan van alles zijn waar jij meer groeikracht aan wilt geven.

Hoe kun je dat doen:
Beschilder een ei met rode verf (bietensap) met daarop je wens waaraan je groeikracht wilt geven en ga bij zonsondergang naar buiten en begraaf dit ei in de aarde. Schenk ook iets aan moeder aarde waarvan je weet dat het haar zal helpen om de groeikracht weer tot volle ontplooing te laten komen (bijv zaadjes).

Vier het leven en de lente, versier je huis met veel verse kruiden en verbind je deze dag met de natuur.

Het beschilderen van eieren is altijd een activiteit wat veel gebruik wordt bij Ostara, het ei staat symbool voor de vruchtbaarheid en de cycli van het leven. Dus leef je uit, beschilder eieren voor een ander, voor op je Ostara altaar en om op te eten.

Probeer ook eens natuurlijke verfstoffen te gebruiken, bijv geel door de stampers uit de bloemen te knippen die op tafel staan of in de tuin (tulpen of krokussen) en groen door gedroogde kruiden te vijzelen en tot poeder te maken en rood door bietensap te gebruiken.

Een mooi Ostara gewenst..

21 maart 2020 – Organiseer ik een Lente wandeling. Inzichten plukken uit de natuur. Lees meer…