Kruiden Magie & Meer

DOE MEER MET DEN

Deze magische boom wordt in december in het nieuwe Maanlicht in het zonnetje gezet 😊 bij de E-learning Kruidenspirit & de elementen.

Dat de Dennenboom in de maand december extra aandacht krijgt is algemeen bekend. Maar hoe verrassend is het als je leest dat dennennaalden eetbaar zijn…of dat je zelf een heerlijke dennenolie kunt maken…? Den is een krachtige en magische boom. Deze prachtige inheemse boom komt bij ons gewoon in de natuur voor!
Verwar de Den niet met een Spar, de meeste kerstbomen zijn géén Dennenbomen maar Sparren. Bij Dennen zijn de naalden twee aan twee ingeplant (Den=Duo), bij sparren is dit per enkele naald (Spar=Solo). Dennen hebben lange zachte naalden, sparren korte harde naalden.

Voor onderstaande recepten geldt; Oogst in het wild, daar zijn Dennen onbespoten en vraag altijd aan de boom of het goed is wat je van hem neemt, neem niet meer dan nodig is en bedank daarna de Boom door bijv Reiki te geven.

Dennennaaldenthee
Thee van dennennaalden heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Het helpt bij verkoudheden, hoest en heesheid. Ondersteund bij infecties aan de urinewegen en bij lichamelijke en geestelijke uitputting.
Gebruik: Laat 3 eetlepels (verse of gedroogde) gekneusde dennennaalden ca 2 minuten koken in 1 liter water, daarna 30 minuten afgedekt laten trekken, zeven en doe de thee dan in een thermoskan. Drink hier elke drie tot vier uur een kopje van evt gezoet met wat honing.

Dennenolie voor stijve spieren en winterhanden.
Verzamel 3 kopjes dennennaalden. Droog deze op een stuk keukenpapier. Vijzel of knip de naalden fijn doe ze in een pot en overgiet dit amandelolie, zodat het net onder staat. Zet de pot afgedekt met een stofje in de vensterbank en laat 3 weken trekken (regelmatig roeren). Na 3 weken donker wegzetten voor ca 10 dagen. Dan filteren (in bijv. een koffiefilter) en in een donkere fles bewaren.
Gebruik: Inwrijven waar nodig is het geeft een intense warmte in de huid.

Dennenmagie
Verzamel dennennaalden (liefst met midwinter) in een buidel. Draag deze buidel bij je op momenten dat je meer energie en levensvreugde nodig hebt.

Ogham – Pion (pijnboom)
Het laatste symbool van de Ogham (= oude bomenalfabet) is Pion. Pion geeft verlichting van schuldgevoelens. De verlichting die hieruit voortvloeit laat toe dat de innerlijke wijsheid de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Heb je hierbij hulp nodig? Draag dan een takje/houtje van de Den bij je als talisman.

Bach Bloesem – Pine
Pine helpt je om jezelf te accepteren en de fouten die je maakt met zachtheid naar te kijken. Pine geeft je weer levensvreugde en evenwicht. Lees hier meer over Bach Bloesems

Kortom een boom die je hart veroverd!

Nieuwsgierig geworden en wil je heel veel meer leren over Kruiden & Magie…
… en in het bijzonder deze maand over de Den?

Lees meer of aan voor de E-Learning Kruidenspirit we starten op 24 november.

MAGISCHE HUISHOUD TIP

Nu de kachel weer aangaat in huis, kun je op de vensterbank een kom met water neerzetten waar je een aantal druppels etherische olie aan toevoegt. Zo kun je de droge lucht van de cv, omzetten in een werkzame geur.

Bijvoorbeeld;
~ Rozemarijn in de ochtend voor alertheid en actie
~ Lavendel in de avond voor rust en ontspanning
~ Salie als er een drukke energie in huis hangt

Wil je de sfeer extra verzachten?
Doe dan een rozenkwarts edelsteen in het water

PAARDENKASTANJE

Negatieve energie afweren met de kastanje;
Draag een glimmende kastanje in je zak, dat weert negatieve energie af en helpt tegen (reuma) pijn.

Draag deze bij je totdat hij dof is geworden, dan is het tijd om te vervangen voor een nieuw glimmend exemplaar.

 

ROZENBOTTEL – Kracht van Kleur

De Rozenbottel zit boordevol vitamine en mineralen en zij mag ook zeker de naam Superfood dragen!

Anti-griep tip
Drinkkuur van twee weken met rozenbottelthee, dit helpt de griep te voorkomen.
Gebruik per dag ca 15 rozenbottels, snij deze in stukjes en giet hier 1 liter kokend water overheen en drink dit gedurende de dag op (zeven kun je doen met uitschenken). Je kunt het ook prima bewaren in een thermoskan want rozenbottelthee behoudt de hele dag haar lekkere smaak en de bestanddelen blijven werkzaam.

 

Ken je het verhaal uit het boek ‘Hoofd in de Wolken & Voeten in de Aarde’ over de Rozenbottel? ‘Vanuit de mist ontstaan…’
Zo nee? Kijk dan hier…

Bezoek deze pagina regelmatig, hij zal worden aangevuld…