Volle Maan kalender 2020

De volle maan is een tijd voor energie zenden.

De maan, mooi en mysterieus, een baken in de nacht. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.

Elke Volle Maan heeft haar eigen Thema, hieronder vind je het overzicht van de Volle Manen in 2020,  per Maan vind je een korte beschrijving van het Volle Maan thema. Mocht je meer willen weten over de Volle Maan en haar energie, dan kun je meedoen met de Maancirkel, hierin wordt je je bewust van de Volle Manen en haar energie, dit doe je samen met een mooie groep Maancirkel Zusters. Hierbij krijg je na aankoop de leidraad het prachtige E-Book Magische Maan Momenten 

VOLLE MAAN KALENDER 2020

Wil je zelf met Maanrituelen aan de slag? Kijk dan even naar het MAAN MAGIE ritueel pakket Lees meer…

Maan van de Langste Nacht 10 januari 2020 staat voor EEN NIEUW BEGIN
Nadat op 21 december de winterzonnewende is geweest, keert het licht nu langzaam weer terug. De duisternis is overwonnen en de tijd is nu om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die heel langzaam gaat toenemen. Het is een tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks de ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken.

Wil je Kruiden en Volle Maan verbinden? Kijk dan eens bij de E-Learning Kruidenwijs 13 Volle Manen

IJsmaan 9 februari 2020 staat voor DIEPGANG en ZUIVERING
Deze maan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog in de donkere diepte, de essentie voor groei is volledig aanwezig maar nog niet zichtbaar. De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van jouw plannen straks zichtbaar mogen worden. Maak het daarom helder in je hoofd en huis om dit te kunnen zien als de tijd er rijp voor is.

Sneeuwmaan 9 maart 2020 staat voor KIEMKRACHT
Aankomende maandag is het Volle Maan deze Sneeuwmaan staat voor kiemkracht. Het is tevens een Supermaan, wat betekent dat de maan dichter bij de aarde staat, waardoor zij krachtiger zal zijn.

Het is nu een mooi moment om te bedenken waar jij kiemkracht aan wilt geven en wat er losgelaten mag worden om je plannen de ruimte te geven zodat ze kunnen groeien. Als je dicht bij je hart blijft, voel je vanzelf wat je wilt laten groeien, dit is waar het écht toe doet… Ontvang deze avond de maanenergie en laat jouw echte plan ontkiemen.

Lentemaan 8 april 2020 staat voor BESCHERMING
De lentemaan heeft als thema bescherming, bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Je kunt een beschermingssachet maken gevuld met je plannen en wat brandnetel erin om de bescherming compleet te maken.

Maan van het Ontwaken 7 mei 2020 staat voor WEDERGEBOORTEMaancirkel + Magische Maan Momenten
De wedergeboorte van de natuur is de energie van deze maan, in deze periode zal je jezelf als opnieuw geboren voelen. Gebruik deze maan energie om de wensen en plannen die je hebt te gaan uitvoeren. Schrijf deze avond je plan voor aankomende periode en onderneem die stappen! Ontwaak en bewonder de cycli van de natuur. Vier deze maan buiten!

Grasmaan 5 juni 2020 staat voor GROEI
Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Ter afsluiting kun je liefde en dankbaarheid aan de groeikracht van de natuur schenken!

Plantmaan 5 juli 2020 staat voor BESTEMMING
De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar manen geleden hebt geplant hebben nu hun bestemming gevonden. Zij hebben de tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven, dit kun je symbolisch uitvoeren door onkruid te wieden.

Maan van de Roos 3 augustus 2020 staat voor OFFER
Deze Maan van de Roos, is een mooie tijd om te overdenken wat je (spiritueel) hebt vergaard en hier je dankbaarheid voor te uiten. Dit kun je doen door iets te offeren wat je medemens of moeder aarde een stukje op weg helpt of beter maakt….

Maan van het Weerlicht 2 september 2020 staat voor WIJSHEID
Neem deze avond de tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Je kunt hier op mediteren om meer inzichten te verkrijgen. Ook kun je jouw dankbaarheid uiting geven naar dat wat je hebt verkregen. Dit kun je doen door een Maan Ritueel uit te voeren.

– Maan Ritueel voor dankbaarheid –
Zorg dat je op de avond van volle maan ongestoord een moment voor jezelf hebt.
Neem een groot glas water en sluit je handen eromheen…
Voel in waar je dankbaar voor bent en laat dit gevoel van dankbaarheid door je lijf heen stromen en via je handen het water instromen…
Herhaal dit totdat je het gevoel hebt dat je jouw dankbaarheid naar het water hebt gebracht.
Hef dan het glas op naar de volle maan en dank haar en het universum.
Neem een slokje van dit water en offer een teug aan moeder Aarde 🙌
En zet de rest van het water deze nacht in het Maanlicht.
Op deze wijze maak je Maanwater en dit water kun je ook voor meerdere doeleinden gebruiken, waarvoor je dit maanwater verder kunt inzetten lees je hier: https://www.heksenkruid.info/maanwater/
Sluit je ritueel af door op je eigen wijze dankbaarheid te uiten naar de Maan en alles waar je dankbaarheid voor voelt 🙏

Oogstmaan 1 oktober 2020 staat voor ONSTERFELIJKHEID
De oogstmaan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Je kunt nu bekijken wat er genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli. Vraag de oogstmaan om je hier inzichten in te geven.

Jachtmaan 31 oktober 2020 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven.

Bloedmaan 30 november 2020 staat voor OVERLEVEN
Je kunt in de periode van de Bloedmaan een offer brengen als dank voor wat je hebt verkregen afgelopen periode. Dit kun je doen in de vorm van tijd, door je tijd aan iemand te offeren geef je iets weg zonder daar iets voor terug te verwachten of te vragen.

Maan van de Langste Nacht 30 december 2020 staat voor EEN NIEUW BEGIN
Nadat op 21 december de winterzonnewende is geweest, keert het licht nu langzaam weer terug. De duisternis is overwonnen en de tijd is nu om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die heel langzaam gaat toenemen. Het is een tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks de ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken.

Wil je bewuster de Maan Momenten beleven?
Kijk dan bij de Maancirkel en het E-Book Magische Maan Momenten

Ik wens je mooie Maan Momenten!

 

Maan Magie ritueel pakket. Lees meer