Volle Maan Magie

Op zaterdag 4 juni is het zover, de Volle Maan die bekendstaat als de Grasmaan en symbool staat voor groei. Dit is een bijzonder moment om jezelf onder te dompelen in de energie van groei en transformatie.

Om deze krachtige energie te benutten, nodig ik je uit om op zaterdagavond een spiraal te creëren op een plek waar je de volgende ochtend vroeg aanwezig kunt zijn, bij voorkeur in de buitenlucht. Je kunt de spiraal tekenen of gebruikmaken van natuurlijke materialen zoals steentjes, takjes, bloemblaadjes of andere natuurlijke materialen om het te maken.. Begin vanuit het centrum en laat de cirkel geleidelijk groter worden, zodat er vanzelf een pad tussen de lijnen ontstaat.

Op zondagochtend, wanneer rond klok van vijf uur, is de maan vol, dan betreed je de spiraal. Loop vanuit het midden naar buiten, terwijl je je bewust bent van de groei die zich in jouw leven ontvouwt. Loop langzaam door de spiraal terwijl je je bewust bent van je persoonlijke groeiproces en laat los wat je niet langer dient.

Neem even de tijd om stil te staan bij de plannen en doelen die je in werking hebt gezet, en voel de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren tijdens dit proces voordat je de spiraal uitstapt.

Ter afsluiting van deze ceremonie, geef je liefde en dankbaarheid terug aan de groeikracht van de natuur. Besef dat je deel uitmaakt van een oneindige cyclus van groei en transformatie, net zoals de natuur om ons heen.

Ik wens je een prachtige en betekenisvolle Volle Maan, waarbij je de magie van groei en ontwikkeling in jezelf en de wereld om je heen kunt omarmen.


Wil je je onderdompelen in de betoverende wereld van natuurverbinding en de magie van de maan? Dan moet je zeker een kijkje nemen in mijn boeken!

Hier vind je een schat aan wijsheid en inspiratie om je te begeleiden op je reis naar een diepere verbinding met de natuurlijke wereld en de kosmische energieën van de maan.

Of je nu geïnteresseerd bent in kruidenwijsheid, maanrituelen of gewoonweg wilt leren hoe je meer in harmonie kunt leven met de natuur, mijn boeken bieden je een schat aan waardevolle inzichten en praktische tips. Laat je betoveren door de woorden en laat de natuur en maanmagie je leven verrijken.

Dus waar wacht je nog op? Neem een duik in mijn boeken en laat je meevoeren op een avontuur vol natuurverbinding en maanmagie. Je zult versteld staan van de prachtige inzichten en transformaties die je zult ervaren.


Met de naderende Volle Grasmaan in het vooruitzicht, deel ik graag nog enkele tips om optimaal te profiteren van de energie van deze bijzondere maanfase:

  • Verbind met de natuur: Ga de natuur in en voel de krachtige energie van de Grasmaan. Maak een wandeling in het groen, omringd door bloemen en planten. Neem de tijd om de schoonheid van de natuur te waarderen en voel de verbinding met de groei en bloei om je heen.
  • Mediteer onder het maanlicht: Zoek een rustige plek buiten waar je comfortabel kunt zitten. Laat het maanlicht op je gezicht schijnen terwijl je diep ademhaalt en je gedachten tot rust brengt. Visualiseer hoe de energie van de Volle Maan je vult en je helpt groeien op alle niveaus.
  • Ga Maanbaden: Ga naar buiten tijdens de Volle Maan en neem een maanbad. Zoek een rustige plek waar je kunt ontspannen en laat het zachte maanlicht op je huid schijnen of neem een duik in een natuurlijk water…
  • Maak Maanwater: Maanwater is een prachtige manier om de energie van de Volle Maan te benutten en te combineren met kruiden. Hoe je dit doet lees je hier…
  • Schrijf in je maanboek: Gebruik deze Volle Maan als een kans om terug te kijken op de afgelopen maand en te reflecteren op je persoonlijke groei. Schrijf over je successen, uitdagingen en leermomenten. Stel jezelf ook nieuwe doelen voor de komende maand om je groeipad voort te zetten.

Onthoud dat elke Volle Maan een unieke energie met zich meebrengt, dus luister naar je intuïtie en doe wat voor jou goed voelt. Geniet van de magie en potentie van de Volle Grasmaan en laat het je begeleiden op je pad van persoonlijke groei.

Op 2 juni start de jaaropleiding Kruidenwijs 13 Volle Manen. Dit is dé kans om dieper in te duiken in de magische wereld van kruiden en volle manen. Laat je betoveren door de wijsheid die ik met je deel en ontdek hoe je deze kennis kunt integreren in je dagelijks leven.

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid