Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

Lughnasadh 1 augustus

Oogstfeest – Dankbaarheid voor de Overvloed van Moeder Aarde

1 augustus kun je Lugnasadh vieren (ook wel Lammas genoemd).
Het is het eerste oogstfeest als dank aan Moeder Aarde voor haar overvloed en gulheid. De naam ‘Lughnasadh’ komt van de Keltische zonnegod Lugh. Lugh is de God van Licht en Wijsheid. Lugh betekent ‘de schijnende’.

Lughnasadh kondigt het einde van de zomer en het begin van de herfst aan, de dagen worden korter en deze veranderingen worden al duidelijk merkbaar. Dit is de tijd waarin het oogsten begint.

Het graan dat rond deze tijd wordt geoogst werd veel gezien als de god zelf. De god offert hierbij zichzelf op om ons van voedsel te voorzien. Hij wordt opnieuw herboren als het zaad voor de volgende oogst wordt gezaaid.

Wat je kunt doen met Lughnasadh?

Het is traditioneel om graanpoppetjes te maken. Ga met wat mensen (kinderen vinden dit ook heel leuk) een middag/avond graanpoppetjes maken, versier deze met gekleurde linten (de kleuren zijn geel, goud, oranje en rood) en laat iedereen zijn/haar oogstverhaal vertellen. Vraag wat zij hebben geoogst/verworven in de tijd tussen Ostara en nu. Laat mensen nadenken over de geschenken die zij hebben gekregen hebben.

Maak zelfgebakken brood en eet seizoensfruit.

Sluit af door een dank uit te brengen aan moeder Aarde offer; wat zelfgebakken brood aan de natuur.

Iets om over na te denken…
Dit feest is ook een viering van de overvloed van de vruchten van Moeder Aarde. Dit wordt vaak als “gewoon” ervaren, maar het is telkens weer een wonder als iets uit de grond groeit wat je hebt gezaaid.

Ik wil je uitnodigen om te kijken hoe jij de natuur een handje kunt helpen; misschien door Reiki, Healing of Energie te geven aan de aarde…

En… denk ook eens na wat je voor een ander kunt betekenen in de vorm van overvloed delen. Het kan in de vorm zijn van materie, maar dat hoeft natuurlijk niet; bied je hulp aan, bezoek iemand, deel je aanwezigheid met mensen die het nodig hebben., ga samen vuil ruimen in de natuur… Wees creatief en bedenk iets wat jullie beide veel voldoening geeft.

Het is nu ook een mooi moment om de World Peace Flame door te geven, hier lees je daar meer over..

Ik wens je een vrolijke en dankbare Lughnasadh viering!

Wil je meer gaan leven in het ritme van de seizoenen?
Kijk dan eens naar mijn boek:
Jaarcirkel – Leven in het ritme van de seizoenen.

Nu met een mooie Jaarwiel kaart waar de seizoensfeesten op afgebeeld staan.

 

🌕🌟 Het is ook volle maan vanavond! Zoals we eerder hebben vermeld, is de supermaan nu in haar volle glorie te bewonderen. 🌝✨

Heb je ons vorige bericht gemist? Geen zorgen! Je kunt het hier bekijken en ontdekken welke magische connecties er zijn tussen volle maan en dit natuurfeest: 👉 Volle maan en Lughnasadh 👈

Geniet van het mystieke schouwspel van de volle maan en laat je betoveren door haar stralende licht. 🌌🌕✨