Brandnetel

Bedankt voor je deelname aan de workshop Brandnetels proeven, plukken en prepareren!

Magie van de brandnetel
De brandnetel is meer dan alleen een prikkelend onkruid. Het is een krachtig kruid met een rijke geschiedenis en talloze toepassingen. Ik hoop dat deze workshop je heeft geholpen om de brandnetel met een nieuwe blik te bekijken en zijn unieke kracht te waarderen.

Wijsheid van Brandnetel
Ga verder dan je denkt te kunnen. Laat je niet weerhouden door grenzen die bedacht zijn door anderen. Vat de prikkelingen van buitenaf niet persoonlijk op, het is slechts een speling van moeder natuur. Laat je niet weerhouden om je eigen pad te gaan. Pijn, verdriet en boosheid hoort daar ook bij, net zoals geluk, liefde en vrolijkheid.

Oude Brandnetel weetjes
De volksnaam ‘dondernetel’ wijst op de betekenis in de mythologie. De netels waren symbool van de bliksem- en dondergod Donar/Thor. Brandnetels werden dan ook vaak in verband gebracht met donder en bliksem. In veel Europese landen geloofden men dat brandnetel de bliksem kon afweren. Er werden dan bij onweer netels in het vuur geworpen om blikseminslag af te weren en in de middeleeuwen gooiden de mensen een bos brandnetels over het dak van hun huis in de hoop dat dit de bliksem de weg naar de aardgeesten zou wijzen.

De bierbrouwers legden, wanneer er onweer uitbrak, een bosje brandnetels op de rand van de kuip, anders zou de bliksem het bier doen ‘omslaan’ of zuur maken.

Geneeskracht
De geneeskrachtige werking van de brandnetel is net zo veelzijdig als de plaatsen waar hij voorkomt. Brandnetels kun je voor veel doelen gebruiken op of in het lichaam. Het is een opbouwend en ondersteunend kruid, dit komt door het hoge gehalte aan vitaminen en mineralen. Het is rijk aan kalk en ijzer, waardoor het kan worden gebruikt bij botontkalking en bloedarmoede. Ook bij andere kwalen door een tekort aan mineralen kan deze plant gebruikt worden. Het is weerstand verhogend en (bloed)zuiverend, helpt bij ontzuring bij jicht en reumatische klachten.

Brandnetel is voor het innerlijk reinigen en ontzuren van het lichaam en is een aanvullend kruid met veel vitamine en mineralen.

Gebruik van de Brandnetel tinctuur
Inwendig gebruik volwassenen: 3x daags 15 tot 20 druppels in wat water innemen voor of na het eten en 1x voor het slapen gaan, gedurende 3 weken. Is langer gebruik gewenst dan ná 3 weken eerst 1 week stoppen alvorens weer door te gaan.
Bij kinderen vanaf 5 jaar: 3x daags het aantal druppels van de leeftijd. Dus bij een kind van 5 jaar oud; 3 x daags 5 druppels.

Of zoals je hebt geleerd tijdens de workshop, ga pendelen met je lichaam en vraag je hogere zelf hoeveel jij nodig hebt.

Brandnetel Powershoot
Deze hebben jullie geproefd in de kleine shot glaasjes.
Pluk jonge toppen, direct verwerken. Doe de toppen in de blender samen met bronwater en voor de smaak eventueel een stukje appel. Je kunt ook het water vervangen voor appelsap.
Verhouding ca 1 deel brandnetel op 5 delen water, drink deze powershoot liefst op nuchtere maag of tussen de maaltijden. Zo’n 50 ml is voldoende.
Drink langzaam, zodat de zeer fijne deeltjes de gelegenheid krijgen om direct in de slijmvliezen binnen te dringen en door het bloed opgenomen te worden. Dus als je 100 ml maakt, dan zou ik 5 topjes brandnetel doen.

Brandnetel spiritueel
Als je Brandnetel hebt gevonden, kijk er dan eens goed naar. Probeer een blad met je blote handen te plukken (van onder naar boven). Vraag aan de Brandnetel of hij jou inzichten kan geven over hoe je het vuur en de passie vorm kan geven in je leven.

Affirmatie die bij Brandnetel hoort;
Vanuit mijn eigen kracht kan ik passievol nieuwe dingen creëren.

Brandnetel Kracht
Brandnetel wakkert het vuur in je aan en als je met blote handen brandnetels durft te plukken ervaar je de moed en kracht van Thor!

Dit en nog vééééél meer leer je in de E-Learning Kruidenwijs… We gaan op 22 april van start met Sint-janskruid een kruid dat je in je IK-Kracht zet…

Doe je mee? Schrijf je op tijd in en laat de Kracht van Kruiden je leven verrijken!