Volle Maan & Maansverduistering

Morgenavond 27 juli 2018 is het Volle Maan en tevens Maansverduistering.

Ik merk om mij heen en in mezelf sterk dat naarmate het tijdstip van bijzondere Maanverschijnselen (naarmate de tijd ernaartoe verstrijkt) het gevoel om er iets mee te doen steeds sterker wordt….

Zo werd ik vanochtend op het terras gevraagd waar ik op het moment van de Maansverduistering zal zijn, nou de kans is groot dat ik op het strand zit omdat dit een van de weinige plekken in de randstad is waar de licht vervuiling nog weinig kans heeft gekregen.

Wat doe je dan op zo’n avond; ‘Tja wat zal ik zeggen” ik laat me dit keer intuïtief leiden en zie wel wat er ontstaat.  In ieder geval is er water en zand genoeg om mooie rituelen mee uit te voeren. Misschien ga ik wel spontaan een waterritueel doen (zoals ik in de Mare van begin juli liet zien).

In ieder geval kan deze Maansverduistering je in een stroomversnelling helpen om inzichten te krijgen op dingen die niet direct zichtbaar zijn in het dagelijkse leven, dus een meditatie naar de Maan met de vraag om licht op donkere zaken te richten is hier nu een mooie gelegenheid voor.

En tot slot een heildronk uitbrengen op de Maan met een goed glas wijn is een mooie gelegenheid om de Volle Maan weer te verwelkomen na haar verduistering, zo rond kwart over elf!

Ik wens je een inzichtelijke Maanviering!

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

[ssba-buttons]