Persoonlijke transformatiereis

Als ik je nu zou vertellen dat ik me momenteel door een diep dal beweeg, zal je wellicht verbaasd zijn.
Ik begrijp dat mijn bedrijf en mijn boeken succesvol zijn, en dat ik meestal een vrolijke en optimistische houding heb.
Maar zelfs te midden van al deze positieve aspecten, voel ik me geroepen om een nieuwe onzekere periode in mijn leven te openen…
Vanaf 8-8 neem ik mee op mijn reis door dit proces. Hoewel ik nog niet weet hoe diep het dal zal worden of hoe ik eruit zal komen, wil ik stap voor stap delen wat ik doormaak.

Dag 1 – 8 augustus 2023

Op dit moment zijn er veel onzekerheden op zakelijk gebied. Ik voel twijfels over wat ik moet/wil loslaten, terwijl ik tegelijkertijd talloze kansen zie.
Soms lijken er zelfs te veel mogelijkheden om in één leven te kunnen verwezenlijken .
Het antwoord kan ik niet vinden… Dus zal ik vandaag naar het bos gaan en in overgave zijn, ontdekken welke verschuivingen er mogen plaatsvinden.

Dag 2 – 9 augustus 2023

In het midden van een figuurlijk dal staan is een ervaring die ik niet uit de weg wil gaan. Integendeel, het dwingt me om naar richtingen te kijken die ik tot nu toe misschien vermeden heb.
Ik voel dat er een verschuiving op komst is, en hoewel het eng kan zijn, brengt het ook een opwindend gevoel met zich mee. Juist in deze mix van emoties ontstaat groei.
Gisteren werd mijn dag onverwachts opgelicht door een prachtig moment met een onderneemster die ik zeer bewonder. Ons gesprek ging over mijn nieuwe plannen, en ik waardeerde enorm hoe enthousiast ze reageerde.
Deze plannen bevinden zich buiten mijn vakgebied, maar tegelijkertijd voelen ze zo passend bij wie ik ben…

Dag 3 – 10 augustus 2023

Loslaten, dat is zo’n ding waar ik nog vaak mee worstel. Maar ja, langzaamaan begin ik te beseffen dat dat hele ‘ruimte maken voor het nieuwe’ gebeuren eigenlijk zo slecht nog niet is en ook nodig is.
Het voelt alsof mijn innerlijke kern een flinke shake-up ondergaat.
Afscheid nemen, ja dat is nou eenmaal onderdeel van het levenspakket. Maar helemaal definitief? Daar ben ik nog niet uit.
En op dit moment? Nou, ik voel me een soort kapitein op een dolend schip van onzekerheid, dobberend op een zee van overdenkingen.
En dan die grote vraag: Waar gaat deze gekke reis van mij naartoe? Welke ballast moet ik overboord gooien om plaats te maken voor wat er komen gaat? Hoe creëer ik die zogenaamde ‘ademruimte’? Tja, dit zijn van die vragen die me bezighouden.
Maar als ik me dan even verbind met het universum en met beide voeten op de aarde sta, voel ik dat dit niet-weten vroeg of laat wel een antwoord gaat krijgen.
Gisteren had ik een interview voor het aankomende magazine Toeractief, dat in de herfst wordt gepubliceerd. Wat me opviel, was dat toen er werd gevraagd naar mijn werk, ik als vanzelf begon te praten over mijn vader. Hij heeft een enorme grote rol gespeeld in mijn creatieve ondernemersreis.
Bijna 7 jaar geleden moest ik zijn fysieke aanwezigheid loslaten … De erfenis die hij me heeft nagelaten, is de online leeromgeving die we meer dan 10 jaar geleden samen als ware pioniers hadden opgebouwd. En ja, ook hier kom ik tot het besef dat er dingen in zijn die ik moet loslaten.
Elke stap van deze reis herinnert me eraan dat groei en verandering gepaard gaan met loslaten en een beetje groeipijn.
Ik omarm de pijn, de twijfels en de vragen, want ze leiden me naar een vernieuwde versie van mezelf.
Met liefdevolle herinnering aan mijn vader en mijn innerlijke kracht zal ik die ruimte creëren, en ik vertrouw erop dat de antwoorden zullen verschijnen als ik de reis voortzet…. #TransformatieReis #LoslatenEnGroei

Dag 4 – 11 augustus 2023

Soms is de beste koers die je kunt varen, gewoon met de stroom meebewegen.
Het leven heeft een eigen-aardige manier om ons op verrassende plekken te brengen wanneer we ons overgeven aan het ritme van het universum.
Laat ik de controle los en me meevoeren door de flow van het moment? Wie weet welke avonturen en kansen dan op ons wachten… En waar de stroming ons brengt…?
Ik moet toegeven, ik vind het spannend. Maar soms is het juist die opwinding op het randje, die ervoor zorgt dat het leven nog sterker door me heen stroomt.
Net zoals op deze betoverende plek in Glastonbury, bij the Chalice Well waar ik me even verbonden voelde met de eeuwenoude stromen van tijd en energie.
Dus laat ik eens gek doen en me openstellen voor het onverwachte, en wie weet welke magische reis er in petto ligt!

Dag 5 – 11 augustus 2023

Houvast is soms zo fijn, vooral wanneer er zoveel op losse schroeven lijkt te staan. Voor mij is deze bijna elke dag te vinden in het buiten zwemmen. Er was een moment gisteren waarop ik het even niet meer wist. Mijn creatieve brein bleef maar malen over allerlei opties en ideeën, terwijl mijn gevoel duidelijk een andere richting aangaf…

Daarom besloot ik vanochtend, ondanks de stromende regen, mijn badpak aan te trekken en het water in te duiken. En hoe heerlijk was het dat ik het zwembad helemaal voor mezelf had en ongestoord mijn banen kon trekken. Nu hoor ik je denken: “Maar hoezo zwem je in een buitenbad en niet in de zee?” Ik zou dolgraag mijn banen in de zee willen zwemmen, maar helaas kan mijn evenwichtsorgaan dat niet aan. Ik heb echt een lijn onder me nodig, anders ben ik de hele dag zeeziek…

Bijzonder eigenlijk hoe water als een van de vier elementen mij alles geeft wat ik nodig heb; Het geeft me houvast, het wakkert mijn innerlijke vuurtje aan, brengt rust in mijn hoofd als er veel ruis is en het brengt mijn innerlijke stroom weer op gang.

Mijn dagelijkse zwemsessie is mijn moment om even alles los te laten, me te herbronnen, gezuiverd in lichaam en geest en me te ontspannen voor wat er op mijn pad komt.

Voor mij voelt het aan als de kracht van de natuur en hoe we verbonden zijn met de elementen om ons heen.

Dus als je je ooit afvraagt waar ik mijn inspiratie vandaan haal of hoe ik mijn focus behoud, dan is het geheim simpel: mijn dagelijkse ontmoeting met water.

#VerfrissendeFocus #DagelijkseRituelen #VerbondenMetDeElementen

Dag 6 – 13 augustus 2023

Vandaag heb ik mijn band met de Taxus op een dieper niveau verkend, een boom die symbool staat voor transformatie.

Het voelde als een natuurlijke keuze om de Taxus aan mijn kruidenwis toe te voegen, mede vanwege de symbolische connectie met mijn eigen voornaam > Yvonne betekent namelijk “taxus”..

De connectie met de Taxus heeft me rust gebracht en ik herinner me weer dat de Taxus je helpt om je hoofd leeg te maken… Prachtig om dit weer terug te vinden in de natuur…

#transformatiereis #loslatenengroei

Dag 7 – 14 augustus 2023

Vandaag een dagje quality time samen met mijn liefste lief 🥰….

Hij staat me altijd bij, bij ups en downs… hoort mijn verhalen en twijfels aan… Geeft advies als het nodig is…

Toen hij me vandaag vroeg; Wat is belangrijk in het leven?

Was mijn antwoord zondermeer de mensen waarvan ik zielsveel houdt …

Mijn kinderen, mijn Lief ❤️ mijn familie… En een handje vol lieve vrienden… Kortom de mensen waarmee je direct in verbinding staat in het dagelijkse leven 🥰 die je door dik en dun steunen, en waarbij je onvoorwaardelijk jezelf kunt zijn…

Dag 8 – 15 augustus 2023

Vandaag wil ik gewoon even dit moment vastleggen…  Transformatie is ongetwijfeld aan de gang, maar op dit moment ben ik volledig in beslag genomen door de kruidenwissen. Zoveel ontvouwt zich vanuit deze kern van mijn werk… Het heeft even tijd nodig om te bezinken. Morgen zal ik waarschijnlijk meer woorden aan deze gedachten wijden.

Dag 9 – 16 augustus 2023

Vandaag stelde iemand me tijdens een natuurcoachingssessie een intrigerende vraag: “Hoe word je eigenlijk een heks?” Een vraag waar ik eigenlijk nooit echt over had nagedacht.

Toch zijn er enkele sleutelmomenten in mijn reis waar ik me steeds meer bewust van word.
Een van die momenten was toen ik in aanraking kwam met sint-janskruid. De dieprode kleur van het bloemetje onthulde iets in mij en gaf mijn pad op het gebied van kruiden een vaag, maar vastbesloten gevoel…

Of de keer dat ik doorkreeg een kruidenwis-cursus te geven, zonder zelf eigenlijk te weten wat een kruidenwis was…
Vol vertrouwen zette ik de cursus op, deze zat al snel vol, en pas toen besefte ik dat ik mezelf afvroeg wat een kruidenwis eigenlijk was.🙃🥰
Grappig hoe het universum met ons communiceert. Het zijn juist deze momenten van onvoorwaardelijk vertrouwen in het grotere geheel en de stroming ervan, die voor mij de essentie van deze reis vormen.

Daarom wil ik dit aspect opnieuw voor mezelf benadrukken: de ingevingen en boodschappen die vanuit het universum tot me komen.
En dan zoals Pipi Langkous dat doet: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”
Hiermee versterk ik mijn vertrouwen in het onbekende en de bereidheid om nieuwe wegen te verkennen.
Het herinnert me eraan dat juist in de onzekerheid van de ongebaande paden de magie en de verwondering huist….
En zo zet ik mijn reis voort, stap voor stap, geïnspireerd door de onverwachte lessen van het universum.

Dag 10 – 17 augustus 2023
Op dit moment neem ik een adempauze in het delen van mijn voortdurende transformatiereis.
Er ontstaat een nieuw licht aan het einde van de tunnel en ik voel hoe er geleidelijk aan een opwaartse beweging begint te komen uit het dal van mijn reis… zelfs al is het in een verrassende richting…
Vragen die in mijn hoofd rondwaren:
Wat zal deze onverwachte wending met zich meebrengen?
Welke bestemming heeft deze weg voor mij in petto heeft?
Antwoorden die nog in de schaduw liggen, maar ook dat is goed.
Daarom wil ik stil staan en mezelf de ruimte gunnen om te absorberen, te reflecteren, te groeien en te evolueren.
Dit moment van adempauze is kostbaar en onderdeel van deze reis.
Tegen mijn “reisgenoten” die tot nu hebben meegelezen -en geleefd zeg ik vanuit mijn hart;
Dank je wel 
Op het moment dat er meer helderheid begint te schijnen, zal ik je zeker op de hoogte stellen.
In deze tussenperiode reflecteer ik op de stappen die ik heb gezet en de levenslessen die ik onderweg aan het vergaren ben.
Hoewel de toekomst nog wat mistig is, bereid ik me er wel al zachtjes aan op voor…
Als de tijd rijp is zal ik verder mijn ervaringen delen en nieuwe inzichten onthullen.
Voor nu, op dit gebied, ‘radiostilte’, een rustpunt binnen mijn zoektocht…
7 september 2023 – Een Nieuw Hoofdstuk in mijn Transformatiereis

De laatste keer dat ik iets deelde over mijn persoonlijke transformatiereis was op 17 augustus. Op dat kruispunt van mijn reis nam ik een adempauze in het delen van mijn voortdurende transformatiereis. In de verte ontvouwde zich een nieuw licht aan het einde van de tunnel, en ik voelde geleidelijk aan een opwaartse beweging uit het dal van mijn reis komen… zelfs al was het een verrassende richting die ik insloeg.

Ondertussen zijn we 4 weken verder, en er is heel wat in beweging gezet. Maar nu wil ik graag het vervolg met jullie delen, en weet je, het is nog mooier dan ik me had kunnen voorstellen!

Wat doe je als je voelt dat het universum heeft besloten dat er iets door jou heen gemanifesteerd wil worden… Tja, wat doe je dan?

In het begin voelde ik weerstand, want datgene wat zich aandiende, lag niet echt binnen mijn expertisegebied, snap je… Maar hoe meer ik me ertegen verzette, hoe verder ik afdreef van mijn ware zelf.

En toen, afgelopen maand, had ik een gesprek met mijn Juf 😉 over mijn eindproject voor de Lichtwerker opleiding. Het doel van dit project is om mijn lichtvaardigheden in te zetten in een tastbare onderneming. Met enige onzekerheid vertelde ik over wat duidelijk via mij tot uiting wilde komen. Ik kon niet anders dan me afvragen of het wel ‘goed genoeg’ was… Ze lachte en zei: “Ik zie je stralen als je erover praat.” Daaropvolgend vertelde ze me dat de wereld overal lichtwerkers nodig heeft. Niet alleen daar waar het licht al schittert…

Op die manier had ik nog niet eerder bekeken, maar op dat moment voelde ik alles opengaan en een overweldigend gevoel van Ja! en DOEN… stroomde door mij heen!

Nu ben je waarschijnlijk heel benieuwd naar wat dit dan is….

Oké, daar gaan we dan…

Ik heb twee zonen, Joran, 18 jaar oud, en Stan, de oudste van 25. Gedurende de afgelopen paar jaar zijn ze opmerkelijk hecht geworden, meer als broers dan ooit tevoren.

Nu heeft de jongere de kans gekregen om een winkel (een nachtwinkel) over te nemen, het bedrijf waar hij al enkele jaren werkt na zijn schoolstage. Echter, hij vindt het idee behoorlijk overweldigend om alleen aan te pakken, dus zijn oudere broer heeft besloten om hem in dit avontuur te vergezellen.

Ze zochten een investeerder voor dit project en na weken van zoeken (ik vond het verstandig dat ze uitgebreid informatie inwonnen), kwamen ze tot de conclusie dat niemand wilde investeren, simpelweg omdat ze nog niets substantieels hadden opgebouwd…

Toen kwam het idee naar voren dat ik hun investeerder zou kunnen worden. Super spannend natuurlijk, maar ook ongelooflijk fijn om hen te kunnen helpen hiermee.

Daarnaast waren (en zijn) er tal van ondernemersuitdagingen die ze moeten overwinnen, en daar komt mijn zakelijke ervaring goed van pas (aankomend jaar werk ik al 18 jaar als zelfstandige ondernemer).

Ik sta ze met raad en daad bij en bied begeleiding en ondersteuning waar nodig is.

Ik moest meteen ook denken aan mijn eigen relatie met mijn vader, hij hielp mij ook waar hij kon destijds, terwijl hij weinig interesse had in spiritualiteit. Hij deed dat puur om mij op weg te helpen… Nu kan ik hetzelfde doen voor mijn zoons, hoe mooi is dat?!

Zodoende heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van bedrijfsovernames en heb ik onderhandelingen gedaan die behoorlijk positieve resultaten hebben opgeleverd…

Dus, alles bij elkaar genomen, ben ik nu hun investeerder, adviseur, onderhandelaar, marketeer en bovenal, hun apetrotse moeder… ♥️♥️♥️

Weet je wat pas echt geweldig is? Het feit dat ze weer advies vragen en dat ik mijn kennis en ondernemersvaardigheden met ze kan delen.

Zo mooi dat als je meegaat met de flow van het leven… alles weer letterlijk gaat stromen. ✨✨✨