Moeder, Lichtwerker en Loslaten: Een Transformerende Reis met mijn Zonen

De onverwachte kans: een nachtwinkel overnemen

Als moeder van twee zonen, de jongste van 19 en de oudste van 26, ben ik getuige geweest van een bijzondere wending in hun leven. Een kans die niet veel jongeren krijgen, en zeker niet op zo’n jonge leeftijd: het overnemen van een nachtwinkel. Deze onverwachte mogelijkheid heeft niet alleen hun levens veranderd, maar ook mijn rol als moeder en mijn groei als spiritueel lichtwerker enorm verrijkt.

Samen de droom najagen

Het begon in mei van vorig jaar, toen mijn jongste zoon, op dat moment 18, de kans kreeg om een nachtwinkel over te nemen waar hij al geruime tijd stage liep. Hij had een sterke band opgebouwd met de eigenaar, die besloot zijn onderneming te verkopen en naar Spanje te verhuizen. Mijn zoon voelde in elke vezel van zijn lijf dat hij dit avontuur wilde aangaan; hij deed tenslotte de ondernemersopleiding (momenteel gediplomeerd) en dit was zijn droom om een eigen zaak te hebben.

Maar de gedachte het alleen te doen was te overweldigend. Zijn oudere broer, op zoek naar een vervullende roeping, bood aan om deze uitdaging samen aan te gaan. Samen schreven ze zich in bij de Kamer van Koophandel, als een vennootschap onder firma (vof), klaar om hun droom te verwezenlijken.

Van moeder naar investeerder en lichtwerkbegeleider

Vanaf een afstand bezien vond ik het allemaal behoorlijk spannend, maar ook bewonderenswaardig stoer. Voor de overname was er financiële steun nodig. Teleurgesteld kwamen ze op een gegeven moment vertellen dat de bank hen geen lening wilde geven. Met externe investeerders ontstond een kostbare lening, wat de druk verhoogde. Toen werd mij gevraagd of ik als moeder hun investeerder wilde worden.

In eerste instantie vond ik dat best lastig, niet zozeer om een risico te lopen, want het zijn mijn eigen kinderen, maar meer omdat ik niet zo goed begreep welke rol ik nu moest aannemen. Maar het voelde ook als een prachtige kans om betrokken te zijn, ook om mijn 18 jaar aan ondernemerservaring met hen te delen.

Tegelijkertijd bevond ik me middenin mijn opleiding tot professioneel lichtwerker, waarbij ik ook in die periode een project moest kiezen voor mijn eindscriptie. Twijfelend kwam ik met het voorstel om mijn eindproject te laten gaan over het ondersteunen en begeleiden van de overname van de zaak voor mijn zoons. Alleen vroeg ik me af of dit wel onder de noemer lichtwerk viel, aangezien het om een nachtwinkel ging. Gelukkig gaf mijn spirituele mentor me de wijsheid mee dat lichtwerk niet beperkt is tot traditionele spirituele terreinen. Het was een eyeopener die de essentie van het zijn van een lichtwerker bij mij onthulde.

Zo ging ik hen begeleiden en verschoof tijdelijk mijn rol van moeder naar professioneel lichtwerk adviseur/coach. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, want er waren zeker de nodige uitdagingen. Ik kwam erachter dat als ik wilde transformeren van moederlijke rol naar professionele lichtwerker, ik mijn aanpak moest veranderen.

Loslaten en vertrouwen op de goddelijke stroom

Mijn grootste les was om de controle los te laten en te vertrouwen op hun capaciteiten en de stroom van de goddelijke essentie. Dat fouten niet werden gezien als falen, maar als waardevolle ervaringen op hun ondernemerspad.

Dit avontuur heeft niet alleen het ondernemerschap van mijn zoons gevormd, maar heeft ook mijn eigen spirituele groei enorm verrijkt. Het project heeft me geleerd om meer in overgave te zijn en steeds weer opnieuw te vertrouwen op de goddelijke stroom. Het is verbazingwekkend hoeveel zij in korte tijd hebben geleerd, en hoe succesvol en betrokken ze in hun onderneming zijn!

Trots en dankbaarheid

De jongste zegt dat hij dit op school nooit had kunnen leren, en daar ben ik het volledig mee eens. Als broers zijn ze hechter geworden dan ooit tevoren, en mijn hart groeit telkens weer als ik zie hoe goed en op gelijkwaardige basis ze samenwerken. Het geïnvesteerde geld voelt helemaal goed besteed, en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Lessen die ik heb geleerd

In deze reis heb ik geleerd dat balans en loslaten essentiële elementen zijn. Het is een avontuur waar ik met dankbaarheid op terugkijk en waarin ik mijn rol als professioneel spiritueel adviseur/begeleider heb ontdekt. Met trots kan ik zeggen dat ik nu officieel ben afgestudeerd tot professioneel lichtwerker. Elk moment van deze reis heeft betekenis gehad, en ik koester ze allemaal.

De lessen die ik samen met mijn zonen heb geleerd, hebben mij laten zien dat spiritueel lichtwerk en praktische vaardigheden elkaar versterken om ware transformatie te bewerkstelligen.

Vandaag, met de afnemende maan op Bevrijdingsdag, voel ik dat ik hen in dit proces mag loslaten. Daarvoor zal ik vandaag een mooi loslaat ritueel doen.

En dan kom ik tot het volgende punt: Ik maak ruimte om vanaf nieuwe maan een ondernemer te begeleiden in een drie maanden durend traject met het Hartkompassie Pakket. Dit aanbod is speciaal ontworpen om je te helpen jouw dromen te verwezenlijken en jouw ondernemerschap met succes, liefdevol  en betekenis te leiden.

Voel jij dat jij die ondernemer bent? Neem dan contact met mij op via e-mail of telefoon 06-22163389

Ik kijk er enorm naar uit om je te begeleiden op deze transformerende reis!

#lichtwerk #ondernemerschap #moeder #loslaten #transformatie