Meidoorn ritueel met Volle Maan

De Oorsprong van het Meidoorn Ritueel voor de Volle Maan in Mei: Het Betoverende ‘Pad van je Hart’

Het betoverende Meidoorn ritueel genaamd ‘Pad van je Hart’, speciaal ontworpen voor de Volle Maan van mei, kent een bijzondere oorsprong. In dit verhaal, ontsprongen uit mijn eerste boek ‘Hoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde’, deel ik graag de achtergrond en inspiratie achter dit prachtige ritueel. Het is geen toevallige creatie, maar een diepgewortelde ceremonie van betekenis en symboliek, waardoor het een uniek moment van beleving wordt. Laat je meevoeren op deze betoverende reis en ontdek de diepgaande lagen van dit ritueel dat recht naar het hart leidt.

Verhaal 5: Nooit Meer Eenzaam

Op sommige dagen overvalt een gevoel van eenzaamheid je, of je dat nu verwacht of niet. Vandaag was zo’n dag.

Het begon op een zaterdagochtend toen ik samen met mijn jongste zoon naar Ikea ging voor een ontbijtje. We waren daar om naar een nieuwe bureaustoel te kijken, want zijn huidige stoel viel bijna uit elkaar van ellende. Terwijl we aan het ontbijt zaten, observeerde ik de mensen om ons heen. Ik zag velen alleen zitten.

Ik kon me voorstellen hoe ze zich voelden; te midden van de drukte kon een gevoel van eenzaamheid toeslaan. Het alleen zijn leek des te eenzamer te voelen juist wanneer er zoveel mensen om je heen zijn.

Later die dag, terwijl ik thuis aan het werk was, scrolde ik zo nu en dan door Facebook en zag ik wat voor leuke dingen iedereen met familie en vrienden deed… Het gevoel van eenzaamheid dat ik vanochtend tijdens het ontbijt al had ervaren, overviel me opnieuw. Ik voelde me afgesloten van de wereld, alsof ik de enige was die ‘opgesloten’ zat in mijn werkkamer…

Ik voelde dat ik naar buiten moest. Dus trok ik mijn wandelschoenen aan en besloot ik het bos in te gaan. Het was al wat later in de namiddag.
In het bos heerste een diepe stilte. Zo stil dat ik helemaal alleen liep en geen enkele fietser of wandelaar tegenkwam. Terwijl ik dieper het bos in liep, waar het nog stiller en rustiger werd, hoorde ik in de verte de muziek van een festival. Maar plotseling deerde het me niet meer dat ik daar niet bij was.

De eenzaamheid viel van me af terwijl ik moederziel alleen in het bos liep. Hier, te midden van de Eik langs het pad, de Meidoorn met haar prachtige sluier, en een groepje Beukenbomen in de verte, voelde ik me gelukkig en compleet. Ik ademde diep de frisse boslucht in en begon de kruiden langs het pad te bestuderen. Plotseling ontdekte ik een nieuw kruid en raakte ik in verrukking; het leek op een wilde Papaver! Ik merkte dat ik begon te praten met de kruiden om me heen, en de ideeën borrelden op.

Op dat moment voerde ik spontaan een ritueel uit met wat bloemtrosjes van de Meidoorn en bedacht ik dat dit een mooi ritueel zou zijn om als cursusmateriaal te gebruiken. Voordat ik het wist, was ik alweer op de terugweg, maar stond ik nog even stil bij het wonder van de natuur…

Eenzaamheid is iets wat opkomt wanneer je je aandacht richt op andere mensen… Maar wanneer je je aandacht richt op de natuur, verdwijnt het gevoel van eenzaamheid als sneeuw voor de zon, en kun je genieten van het alleen zijn in de natuur…

Uit het boek: “Hoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde” – Yvonne Vrijhof

Meidoorn is een prachtig hartenkruid dat zowel fysiek als mentaal het hart versterkt. Door je te verbinden met Meidoorn, kun je het pad van je hart ontdekken en ernaar handelen. Laat de belemmeringen om niet naar je hart te luisteren even los en ervaar het gelukzalige gevoel van echt luisteren naar je hart en het volgen van jouw pad.

Het Meidoorn Ritueel, genaamd ‘Het Pad van je Hart’, is perfect om tijdens deze Volle Maan van mei uit te voeren.

Ontdek de kracht van dit Volle Maan ritueel en laat het je begeleiden op jouw reis naar het pad van je hart. Als symbool van vernieuwing en groei biedt de Volle Maan een perfecte gelegenheid om te reflecteren en intenties te zetten voor de toekomst.

Haal het beste uit deze bijzondere tijd en geef jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien.

De Maan van het Ontwaken staat voor wedergeboorte en vernieuwing. De energie van deze maan zal je een gevoel geven van herboren worden. Dit is de perfecte tijd om je plannen en wensen om te zetten in actie. Schrijf vanavond je plannen op voor de komende periode en onderneem de stappen om ze waar te maken. Sta op en bewonder de cycli van de natuur, vier deze maan buiten!

Ontdek de kracht van dit Volle Maan ritueel en laat het je begeleiden op jouw reis naar het pad van je hart. Als symbool van vernieuwing en groei biedt de Volle Maan een perfecte gelegenheid om te reflecteren en intenties te zetten voor de toekomst.