Appelritueel Volle Maan 10 september

10 september is het Volle Maan > Maan van het Weerlicht staat voor WIJSHEID

De Volle Maan van het Weerlicht valt tussen de oogstfeesten; Lughnasad 1-8 en het Herfstfeest Mabon 23-9.

Mabon is een oogstfeest, een tijd van overvloed en dankbaarheid. Dag en nacht zijn even lang, de zon staat loodrecht boven de evenaar wat voor ons betekent dat de dagen vanaf Mabon zichtbaar korter gaan worden. Met Mabon is er balans, we gaan ons voorbereiden op de donkere tijd. De levenskracht trekt langzaam weg uit de natuur en gaat de diepte van Moeder Aarde in…

Maar voor deze tijd aanbreekt gaan we eerst onze (spirituele) oogst overdenken met deze Volle Maan.

Neem deze avond de tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Je kunt hier op mediteren om meer inzichten te verkrijgen.

Met deze Volle Maan in Vissen zul je makkelijker in staat zijn om aan te voelen of in te voelen wat van belang is voor de cyclus van jouw bestaan en ook wat losgelaten mag worden. De oogst van nu is het zaad voor later. Het is nu een mooi moment om te aanschouwen wat genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat niet langer nodig is om opnieuw geboren te worden.

Trek een cirkel* waar je in kunt staan en neem hierbij een appel die je horizontaal doormidden snijdt, dan ontstaat er een mooi pentagram en is de kans groot dat de zaadjes uit de appel ongeschonden blijven. In de Mare van september laat ik je zien hoe je dit doet…

Neem in elke hand een deel van de appel. Concentreer je eerst op je rechterhand en houdt deze omhoog terwijl je de Maanspreuk zegt; Volle Maan ik roep u aan, laat de maan energie onze aarde verlichten en ons vervullen met inzichten. Mijn dank is groot voor de oogst die ik heb gekregen en de wijze lessen in mijn leven. Hierbij zal ik mijn deel van de appel aan moeder aarde geven, voor het zaad wat verder mag groeien in mijn leven.

Begraaf deze halve appel op een plek in de aarde waar ze goede kans heeft tot overleven om nieuwe zaailingen voort te brengen.

Vervolgens kun je jouw dankbaarheid uiting geven naar dat wat je hebt gekregen. Laat het gevoel van dankbaarheid via je ademhaling, je hart passeren en breng het dan naar de halve appel toe in je linkerhand. Zeg vervolgens; Ik ben dankbaar voor de oogst die ik heb gekregen, de oneindige cyclus van het leven en de Maanmagie die ons wordt gegeven.

Leg dan dit deel van de appel in het midden van de cirkel.

Afsluiting
Trek een kaart uit de Natuurinzicht Elementkaarten, deze zal je verder helpen op het pad van je spirituele transformatie.

Open vervolgens de cirkel en neem het deel van de appel met je mee, je kunt het een plek geven op je altaar om je aan je dankbaarheid te herinneren.

*Cirkel trekken/ maken kun je op je eigen wijze doen. Wil je meer handvatten hiervoor? Dan is het Jaarcirkel boek een mooi naslagwerk waarin dit uitgebreid staat beschreven.

Een mooie maan groet, Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

Meer leren over de Volle Manen?
Kijk dan bij de opleiding Kruidenwijs 13 Volle Manen

Wil je met deze maan graag Maanwater maken? Kijk even hier…