Maanwater maken & gebruiken

Maanwater is een bijzonder krachtig elixer dat je gemakkelijk zelf kunt maken rondom de Volle Maan. Het beste moment om het te maken is twee dagen rondom de Volle Maan, maar de nacht van Volle Maan zelf is natuurlijk het meest effectief. Zie hier Volle Maan kalender

Met behulp van een glazen kan of theepot gevuld met (bron) water, die je buiten plaatst in het Volle Maanlicht, kan je de Maanenergie opnemen in het water. Of als dat niet mogelijk is, zet je de kan achter een raam waar de maan op schijnt.

Na een nachtje onder de maanstralen te hebben gestaan, kan je het Maanwater de volgende ochtend gebruiken om de vrouwelijke en zachte kracht in jezelf te versterken. Drink een glas Maanwater als helend drankje om de Maanenergie volledig in je wezen te laten doordringen. Je kunt het ook gebruiken om edelstenen te reinigen, planten water te geven, of als vertegenwoordiger van het Westen in een ritueel of op je Maan altaar.

Er zijn talloze andere toepassingen van Maanwater, dus experimenteer gerust.

Hier zijn nog 6 tips voor het gebruik van maanwater:

  • Voeg maanwater toe aan je badwater om jezelf te reinigen en te zuiveren. De Maanenergie kan helpen om emotionele blokkades los te maken en te bevrijden.
  • Gebruik maanwater om een heilige ruimte te creëren voor rituelen en meditatie. Je kunt het gebruiken om de ruimte te reinigen en te zegenen voor een diepere verbinding met de spirituele wereld.
  • Meng maanwater met zeezout en gebruik het om je huis of werkplek te reinigen. Dit helpt om negatieve energieën te verwijderen en een harmonieuze sfeer te creëren.
  • Maak een spray met maanwater en etherische oliën om jezelf of je ruimte te zuiveren. Voeg bijvoorbeeld enkele druppels lavendelolie toe voor extra ontspanning en rust.
  • Voeg een scheutje maanwater toe aan je thee of andere drankjes om de Maanenergie te absorberen. Het kan je helpen om je emotioneel evenwicht te bewaren en je intuïtie te versterken.
  • Maak maanwater tijdens de Volle Maan om de energetische eigenschappen van kruiden vast te leggen. Plaats een schaal met schoon water buiten onder het maanlicht en voeg enkele kruiden toe die resoneren met je intenties. Laat het water de hele nacht staan en gebruik het de volgende dag in rituelen, sprays of baden om de helende en magische eigenschappen van de kruiden te benutten.

Als je meer wilt ontdekken over de betekenisvolle interactie met de natuurlijke elementen, raad ik je aan om het boek ‘‘Jaarcirkel – Leven in het ritme van de seizoenen’   te verkennen. In dit boek leg ik op een eenvoudige en effectieve manier uit hoe je deze elementen kunt integreren in je leven.

Ook wil ik je wijzen op het boeiende hoofdstuk over Maanwater, getiteld ‘Kiemkracht in eenvoud’. Dit hoofdstuk, afkomstig uit mijn eerste boek, vormt een prachtige introductie tot de kracht van Maanwater. Als je nieuwsgierig bent geworden, nodig ik je uit om meer te lezen over mijn boek. Klik hier om meer te ontdekken…

Proost op de Maan!

Wist je al dat je een Maanfasen pakket kunt bestellen?
Met pakket wil ik je inspireren om bewuster naar de maan en naar je gevoel te leven.

Dit pakket bevat ingrediënten om vier verschillende maanrituelen te doen;
Nieuwe Maan – Verlichtingsritueel voor de ziel
Wassende Maan – Groeiend spiraalritueel
Volle Maan – Balansritueel
Afnemende Maan – Verlossingsritueel
Meer lezen? Klik hier….