Ostara 20 maart

Ostara is het natuurfeest van de Lente en wordt dit jaar gevierd op 20 maart, op deze datum is dag en nacht even lang. Er is balans en de lente mag gevierd worden.

Ostara is de Lentegodin, zij brengt de zon, scheppende kracht en creativiteit mee vanuit het Oosten. Ook brengt zij hoop op nieuw leven en nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Hierdoor kijken wij, bewust of onbewust, reikhalzend naar haar komst uit.

Na Ostara worden de dagen langer dan de nachten, de zon begint weer te overheersen.

Met dit feest kan je de magische groeikracht van de lente aanwenden om iets dat je in gang hebt gezet te stimuleren en te versterken. Dit kan van alles zijn waar jij meer groeikracht aan wilt geven.

Magisch Wens-Ei maken met Ostara

Verf tijdens Ostara gekookte eieren met de kleuren rood, groen en geel*. Probeer tijdens deze bezigheid jezelf te verbinden met de stralende lentegodin, voel de kriebels in je buik van de belofte van de lente! Zet de eieren in het zicht, het is de bedoeling dat je deze dag 1 of 2 eieren opeet. Geef iedereen die erom vraagt ook een ei. Het eten van een magisch voorwerp is een oude manier om magische energieën te absorberen, daarom eet men met Pasen ook eieren.

Maak ook 1 rood ei voor jezelf en schrijf daar jouw wens op waar je groeikracht aan wilt geven.
Laad het Ei vervolgens op met jouw wens;
Neem het ei in je handen en breng jezelf tot rust… Probeer je hoofd leeg te maken en jezelf alleen te richten op de wens, breng dan de wens naar jouw ei toe met je ogen dicht en probeer voor je geestesoog te zien dat het zich al manifesteert in het leven… Spreek je wens hardop uit en blijf dit herhalen tot het voor jou goed voelt. Dit kan vijf minuten zijn, maar ook een half uur.

Vervolgens begraaf je dit ei bij zonsondergang buiten in de aarde. Schenk bij dit ei ook iets voor groeikracht voor moeder aarde waarvan je weet dat het haar zal helpen om weer tot volle ontplooiing te komen (bijv zaadjes).

Dank de Aarde en de Lentegodin terwijl je jouw ei met jouw wens begraaft en laat het dan los… Vertrouw erop dat jouw wens in behandeling wordt genomen door de Lentegodin.

Maak ook 1 rood ei voor iemand anders, schenk dit ei aan de persoon vertel hoe ze hier een magisch wens-ei van kunnen maken, zoals hierboven beschreven.

*Probeer eens natuurlijke verfstoffen te gebruiken, bijv geel door de stampers uit de bloemen te knippen die op tafel staan of in de tuin (tulpen of krokussen) en groen door gedroogde kruiden te vijzelen en tot poeder te maken en rood door bietensap te gebruiken.

Verdere Ostara activiteiten

Vier het leven en de lente, versier je huis met veel verse kruiden en verbind je deze dag met de natuur.

Jaarcirkel – Leven in het ritme van de seizoenen

Tevens is er een symboliek die aangeeft dat de zon op de eerste lentedag 3 vreugdesprongen maakt voordat hij echt opkomt. Water wat op deze ochtend uit een put/bron wordt gehaald is magisch en heilzaam. Je kunt ook een fles of bokaal water buiten zetten, zo gericht dat het de eerste zonnestralen opvangt op de ochtend van 20 maart.

Als je dan toch buiten bent, ga even met je blote voeten in het gras staan en ervaar de frisse scheppingskracht van de dageraad.

Ik wens je een magische Ostara en dat je wensen mogen uitkomen.

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

Wist je trouwens al dat met de lente de opleiding Hoedsters van de Elementen begint