Imbolc 1 februari

Imbolc, valt op 1 februari. Op deze datum mag je weer aandacht gaan schenken aan opborrelende ideeën en hier schoon schip voor maken.

De bedoeling is dat je ervoor zorgt dat jouw ideeën straks de ruimte krijgen, dus maak die ruimte nu zodat je straks, als alles in volle bloei komt, volledig jouw aandacht kunt richten op je wensen en ideeën..

Een ritueel met Imbolc kan er als volgt uitzien;

Houd een energetische schoonmaak in huis.

Een Imbolc schoonmaakset kan bestaan uit:
– 1 Bezem
– 1 Emmer water
– Gedroogde of verse Salie
– Doek

Begin met een moment van meditatie bij een witte kaars, bedenk tijdens de meditatie waar je van af wilt, zodat je dit straks lekker naar buiten kan vegen. Vul een emmer water en doe daar de (gedroogde of verse) Salie in. Als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, zet dan alle ramen open en de voordeur.

Ga met de bezem door je huis, veeg alle negatieve energieën eruit.

Veeg alles richting voordeur en geef een goede zwaai met de bezem zodat je het gevoel hebt dat alles wat je weg wilt hebben naar buiten vliegt. Bezem in de wind houden en 3 keer schudden.
Spreek hardop uit; “Negatieve energieën ga met de wind, jullie worden hier niet langer bemind!”. Laat de bezem buiten staan.

Veeg nu met de doek (gedrenkt in de emmer met Saliewater) al je spulletjes schoon van negatieve energieën of gedachten.

Als je klaar bent en alles hebt gehad, doe je de doek in de was en kun je het Saliewater aan de aarde schenken.

Ga nu weer naar binnen sluit alle deuren en ramen en ontsteek wat zelfgemaakte Imbolc wierook (onderdeel is witte Salie) en de witte kaars (als deze is uitgegaan door de tocht).

Ga even zitten in stilte, geniet van de schone energie in huis en voel nu hoe je er klaar voor bent! Wees dankbaar voor alles wat nu op je weg komt, het is een verhoord gebed.

Veel schoonmaak plezier!
En een magisch & fris Imbolc gewenst

Ter afluiting kun je Slemp! maken, een Oud-Hollandse warme melkdrank dat symbool staat voor vruchtbaarheid & bescherming.

SLEMP! recept

1 liter melk – 40 gram rietsuiker – Wat losse theeblaadjes – paar draadjes saffraan – 4 kruidnagels – Kaneelstok – Stukje foelie – Voor de liefhebber; wat koetsierscognac bij (vieux).
1. Melk in een pannetje, kaneelstokje kan los in de melk.
2. Saffraan, foelie, kruidnagel en thee doe je in een thee-ei en dan je laat de boel op een zacht vuurtje lekker een ½ uurtje trekken.
3. Af en toe roeren. Daarna vis je de kaneelstok en thee-ei uit de melk, zet de pan op het vuur, giet er de suiker bij, goed roeren even aan de kook brengen
4. Eventueel een scheutje vieux erin en Klaar!

Goed heet drinken!

Be Blessed Yvonne

Wist je trouwens al dat je vanaf nu mijn nieuwste boek in de voorverkoop kunt bestellen? In dit boek inspireer ik je om een jaar rond de verbinding aan te gaan met de energie en ritme van de natuur.

Door bewust de natuur en de beweging van de seizoenen te volgen kun je gaan ervaren, dat het ritme van de natuur waardevolle lessen brengt in ons leven.

Ga op ontdekking door de seizoenen en ervaar wat de magie van hét moment je brengt…