Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

Volle Maan kalender 2024

De volle maan is een krachtig moment om energie te sturen en verbinding te maken met de cycli van het leven. Als symbool van eeuwige verandering vertegenwoordigt de maan het leven van geboorte tot wedergeboorte, en wordt ze gezien als de vrouwelijke tegenhanger van de zon, die de mannelijke kracht symboliseert en staat voor vruchtbaarheid en moederlijkheid.

Ontdek de betekenis van elke volle maan in 2024 en hun unieke thema’s. Van spirituele groei tot emotionele balans, elke maanfase draagt zijn eigen symboliek. Hier vind je een overzicht van de volle manen van 2024, inclusief beknopte beschrijvingen van hun thema’s.

Leer hoe je in harmonie kunt leven met de maancycli en creëer betekenisvolle momenten door ons E-Book ‘Magische Maan Momenten‘. Dit inspirerende document biedt informatie, rituelen, meditaties en visualisaties voor elke volle maan, waardoor je een diepere verbinding kunt ervaren met de kracht van de maan.


VOLLE MAAN KALENDER 2024

Maan van de Langste Nacht 27 december 2023: Een Nieuw Begin
Na de winterzonnewende op 21 december keert het licht langzaam terug. De overwinning op de duisternis markeert een periode waarin de kracht van groei geleidelijk aanwakkert. Het is tijd om los te laten wat achterhaald is en ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen die binnenkort ontspruiten. Bereid je voor op een frisse start door nu alvast schoon schip te maken voor wat nog komen gaat.”

IJsmaan 25 januari 2024: Diepgang en Zuivering
De IJsmaan valt tijdens een koude periode, waarin zaadjes nog diep in duisternis rusten. Hoewel onzichtbaar, bevatten ze de essentie van groei. Deze maan belichaamt zuiverheid en biedt helderheid over welke plannen uiteindelijk zichtbaar mogen worden. Bereid je voor door helderheid te creëren, zowel in je gedachten als in je omgeving. Zo zul je zien welke zaadjes rijp zijn om te ontkiemen wanneer de tijd daarvoor geschikt is.

Sneeuwmaan 24 februari 2024: KIEMKRACHT
De Sneeuwmaan belichaamt kiemkracht, een tijd waarin je kunt overdenken welke ideeën potentie hebben om te ontkiemen en welke losgelaten moeten worden om ruimte te maken voor je ware plannen. Luister naar je hart en overweeg wat je echt wilt laten groeien – is dit werkelijk wat je nastreeft? Gebruik deze avond om de energie van de Volle Maan te omarmen en je echte plannen te laten ontkiemen. Het is een prachtig moment om te erkennen dat je in staat bent om alles te creëren wat je wenst. Ontdek je mogelijkheden en richt je energie op je doelen en plannen.

Besef dat niet elk zaadje ontkiemt en niet elk idee praktisch uitvoerbaar is. Neem de tijd om te selecteren welke plannen je wilt uitvoeren en welke je beter kunt uitstellen of laten varen.


In de afgelopen jaren heeft Heks en Kruid twee natuur-spirituele boeken en één kaartenset, Natuurinzichten, uitgebracht.

Zowel de boeken als de kaartenset worden aanbevolen voor liefhebbers van natuur, zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ze zijn verrijkt met kleurrijke illustraties.

 

Lentemaan 25 maart 2024: Bescherming
De lentemaan staat in het teken van bescherming. Het is een tijd om de plannen die zijn ontkiemd tijdens de Sneeuwmaan te beschermen. Vraag deze avond aan Aartsengel Michael om je bij te staan in dit proces. Deze Volle Maan biedt een perfect moment om een Beschermingsbuidel te creëren, gevuld met je plannen en brandnetel voor volledige bescherming.

Maan van het Ontwaken 24 april 2024: Wedergeboorte
De energie van deze maan zal je een gevoel van hernieuwing geven. Dit is het perfecte moment om je plannen en wensen om te zetten in actie. Schrijf vanavond je doelen op voor de komende periode en onderneem stappen om ze te realiseren. Stap naar buiten en vier deze maan, bewonder de cycli van de natuur!

Het ‘Pad van je Hart’ ritueel met de Meidoorn is bijzonder passend tijdens deze Volle Maan. Meidoorn, een krachtig hartenkruid, versterkt zowel fysiek als mentaal het hart. Door je te verbinden met Meidoorn, kun je ontdekken welk pad jouw hart volgt en er actief naar handelen. Laat de obstakels die je weerhouden om naar je hart te luisteren even los en ervaar de vreugde van écht luisteren naar je hart en het volgen van je eigen pad.

Verken de kracht van dit Volle Maan ritueel en laat het je begeleiden op jouw reis naar het pad van je hart. Als symbool van vernieuwing en groei biedt de Volle Maan een uitstekende gelegenheid om te reflecteren en intenties te zetten voor de toekomst. Download hier het ‘Pad van je Hart’ Meidoorn Ritueel, voor een vergoeding van 5 euro.

Grasmaan 23 mei 2024: Groei
Tijdens deze maan kun je het spiraal van je leven bewandelen, van binnen naar buiten. Neem een moment om stil te staan bij de plannen die je in gang hebt gezet en nog steeds groeien. Ervaar daarbij de dankbaarheid en liefde die je hebt gekend. Als afsluiting kun je je liefde en dankbaarheid schenken aan de groeikracht van de natuur.

Ontdek de magie: Kruiden en volle maan bundelen hun krachten!
Verdiep jezelf in onze fascinerende E-Learning ‘Kruidenwijs 13 Volle Manen’, waar je leert hoe je deze mystieke verbinding kunt versterken en jouw connectie naar een hoger niveau kunt tillen. Mis deze kans niet – begin jouw reis hier…

Maan Magie Pakket

Plantmaan 22 juni 2024: Bestemming
De plannen of zaadjes die je een paar volle manen geleden hebt geplant, hebben nu hun bestemming gevonden. Ze hebben tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Tijdens deze maanperiode kun je rustig afwachten en ruimte geven aan de bestemming van je plannen of zaadjes, bijvoorbeeld symbolisch door het wieden van onkruid. Ook kun je Maanwater maken en hiermee je plannen of zaadjes begieten. Lees hier hoe je Maanwater kunt maken en gebruiken.
Daarnaast is dit een uitgelezen moment om een Water-Wens ritueel uit te voeren. Ontdek hier hoe je dit doet.

Maan van de Roos 21 juli 2024: Offer
De Maan van de Roos biedt een prachtige gelegenheid om te reflecteren op wat je (spiritueel) hebt vergaard en hiervoor dankbaarheid te tonen. Dit kun je doen door iets te offeren dat je medemens of moeder aarde helpt of verbetert.

Maan van het Weerlicht 19 augustus 2024: Wijsheid
Neem deze avond de tijd om te reflecteren op wat je hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt in de afgelopen periode. Mediteer hierover om diepgaandere inzichten te verkrijgen en uitdrukking te geven aan je dankbaarheid voor wat je hebt verworven. Voer een Maan Ritueel uit om dit te bekrachtigen.

Oogstmaan 18 september 2024: Onsterfelijkheid
Deze Volle Supermaan met maansverduistering markeert de Oogstmaan, die inzichten biedt over de cyclus van het leven. De oogst van dit moment is het zaad voor de toekomst. Overweeg wat waardevol genoeg is om als zaad voor de komende cycli te dienen en wat je kunt loslaten om opnieuw geboren te worden in volgende fasen. Vraag de Oogstmaan om inzichten hierin te verschaffen. Het is een geschikt moment om aandacht te schenken aan jouw (spirituele) oogst en te onderzoeken hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Jachtmaan 17 oktober 2024: Transformatie
Deze Supermaan biedt een kans om te reflecteren over wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan voor het komende jaar. Gebruik deze tijd om balans op te maken, duik diep naar binnen en onderzoek welke aspecten mogen blijven en welke je wilt verdrijven. Overweeg om de hulp van voorouders in te roepen voor inzichten hierin.

Bloedmaan 15 november 2024: Overleven
Deze Volle Maan, ook wel de Bloedmaan of Offermaan genoemd, herinnert aan een tijd waarin onze voorouders rituele slachtingen uitvoerden om de winter te overleven en offers brachten aan de goden als dank voor een goede oogst.

Tijdens deze Volle Maan kun je reflecteren op waar je dankbaar voor bent en overwegen wat je bereid bent op te offeren om deze dankbaarheid tot uiting te brengen. Stel jezelf daarom de volgende vragen:
Waar ben ik buitengewoon dankbaar voor in mijn leven?
Hoe kan ik deze dankbaarheid concreet uiten?

Boommaan 15 december 2024: Loslaten
De Volle Boommaan verschijnt slechts eens in de drie jaar, als de dertiende maan in de cyclus, die alleen wordt ingevoegd als er een volle maan valt tussen 10 en 20 december. Deze maan staat voor loslaten, waarbij elke vrucht die nu de grond raakt het hoogstwaarschijnlijk niet zal overleven. Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken. Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan.

Wil je bewuster de Maan Momenten beleven?
Ontdek meer in het E-Book ‘Magische Maan Momenten’.

Ik wens je prachtige Maan Momenten toe!