Volle Maan kalender 2023

De volle maan is een tijd voor energie zenden.

De maan, mooi en mysterieus, een baken in de nacht. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.

Elke Volle Maan heeft haar eigen Thema, hieronder vind je het overzicht van de Volle Manen in 2023,  per Maan vind je een korte beschrijving van het Volle Maan thema.

Leer leven naar de cycli van de Maan en creëer intieme Maan momenten voor jezelf met het E-Book Magische Maan Momenten In dit inspirerende boek ontvang je informatie, rituelen, meditaties en visualisaties over alle Volle Manen.


VOLLE MAAN KALENDER 2023

Maan van de Langste Nacht 7 januari 2023 staat voor EEN NIEUW BEGIN
Nadat op 21 december de winterzonnewende is geweest, keert het licht nu langzaam weer terug. De duisternis is overwonnen en de tijd is nu om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die heel langzaam gaat toenemen. Het is een tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks de ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken.

IJsmaan 5 februari 2023 staat voor DIEPGANG en ZUIVERING
Deze maan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog in de donkere diepte, de essentie voor groei is volledig aanwezig maar nog niet zichtbaar. De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van jouw plannen straks zichtbaar mogen worden. Maak het daarom helder in je hoofd en huis om dit te kunnen zien als de tijd er rijp voor is.

Sneeuwmaan 7 maart 2023 staat voor KIEMKRACHT
Deze maan staat voor kiemkracht. In deze periode kun je bedenken wat het waard is voor jou om kiemkracht aan te geven en wat er losgelaten moet worden om je echte plannen de ruimte te geven. Voel in je hart wat je wilt laten groeien, is dit écht wat het moet zijn? ….
Ontvang deze avond de Volle Maan energie en laat jouw echte plan ontkiemen. Het is een mooi moment om stil te staan bij het feit dat je eigenlijk alles kunt creëren wat je maar wilt. Word je bewust van je mogelijkheden. Wat wil je laten groeien? En besluit om energie aan deze doelen/plannen te geven.

Niet elk zaadje dat op aarde valt, ontkiemt en niet elk idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar, dus schift welke plannen je wilt uitvoeren en wat beter uitgesteld of afgewezen kan worden.

Afgelopen jaren zijn er twee natuur spirituele boeken en één kaartenset natuurinzichten verschenen bij Heks en Kruid.

Zowel de boeken als de kaarten zijn een aanrader als je van natuur, zelfontwikkeling en spiritualiteit houdt. Ze zijn verrijkt met kleurrijke illustraties.

 

 

Lentemaan 6 april 2023 staat voor BESCHERMING
De lentemaan heeft als thema bescherming, bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Deze Volle Maan is een perfect moment om een Brandnetel Beschermingsbuidel te maken gevuld met je plannen en brandnetel erin om de bescherming compleet te maken. Hoe je dit maakt, lees je hier…

Maan van het Ontwaken 5 mei 2023 staat voor WEDERGEBOORTE
De energie van deze maan zal je een gevoel geven van herboren worden. Dit is de perfecte tijd om je plannen en wensen om te zetten in actie. Schrijf vanavond je plannen op voor de komende periode en onderneem de stappen om ze waar te maken. Sta op en bewonder de cycli van de natuur, vier deze maan buiten!

Het Meidoorn ritueel genaamd “Het Pad van je Hart” is perfect om tijdens deze Volle Maan van mei te doen. Meidoorn is een prachtig hartenkruid dat het hart zowel fysiek als mentaal versterkt. Door je te verbinden met Meidoorn, kun je het pad van je hart ontdekken en er naar handelen. Laat de beweegredenen om niet naar je hart te luisteren even los en ervaar het gelukzalige gevoel van het écht luisteren naar je hart en het volgen van jouw pad.

Ontdek de kracht van dit Volle Maan ritueel en laat het je begeleiden op jouw reis naar het pad van je hart. Als symbool van vernieuwing en groei biedt de Volle Maan een perfecte gelegenheid om te reflecteren en intenties te zetten voor de toekomst. Download nu het Meidoorn Ritueel Het Pad van je Hart

Grasmaan 4 juni 2023 staat voor GROEI
Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Ter afsluiting kun je liefde en dankbaarheid aan de groeikracht van de natuur schenken.

Ontdek de magie: Kruiden en volle maan verweven hun krachten!
Dompel jezelf onder in de mooie E-Learning Kruidenwijs 13 Volle Manen, waar je leert hoe je deze mystieke band kunt versterken en jouw connectie naar een hoger niveau tilt. Mis het niet – start jouw reis op 29 juli 2023!

Maan Magie Pakket

Plantmaan 3 juli 2023 staat voor BESTEMMING
De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar volle manen geleden hebt geplant hebben nu hun bestemming gevonden. Zij hebben tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven, dit kun je symbolisch uitvoeren door onkruid te wieden. Ook kun je MAANWATER maken en hiermee je plannen/zaadjes begieten.
Hoe je Maanwater kunt maken een gebruiken lees je hier.

Tevens is het nu een mooi moment om een Water-Wens ritueel te doen. Hoe je dit doet zie je hier.

Maan van de Roos 1augustus 2023 staat voor OFFER
Deze Maan van de Roos, is een mooie tijd om te overdenken wat je (spiritueel) hebt vergaard en hier je dankbaarheid voor te uiten. Dit kun je doen door iets te offeren wat je medemens of moeder aarde een stukje op weg helpt of beter maakt…. Lees hier hoe je Volle Maan en Lughnasadh samen kunt vieren….

Maan van het Weerlicht 31 augustus 2023 staat voor WIJSHEID
Neem deze avond de tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Je kunt hier op mediteren om meer inzichten te verkrijgen. Ook kun je jouw dankbaarheid uiting geven naar dat wat je hebt verkregen. Dit kun je doen door een Maan Ritueel uit te voeren.

Oogstmaan 29 september 2023 staat voor ONSTERFELIJKHEID
De oogstmaan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Je kunt nu bekijken wat er genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli. Vraag de oogstmaan om je hier inzichten in te geven. Het is nu een mooi moment om een licht te werpen op jouw (spirituele) oogst en te kijken hoe je jezelf verder kunt ont-wikkelen.

Jachtmaan 28 oktober 2023 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven.

Bloedmaan 27 november 2023 staat voor OVERLEVEN
D
eze Volle Maan wordt de Bloedmaan of Offermaan genoemd omdat in vroegere tijden onze voorouders in deze periode het vee tijdens een ritueel slachtte, om zo de winter door te komen. Ook werden er offers gebracht aan de goden om hen dankbaarheid te tonen voor een goede oogst.

Tijdens deze Volle Maan kun je overdenken waar je dankbaar voor bent en wat je van jezelf wilt opofferen om deze dankbaarheid tot uiting te brengen.
Stel jezelf daarom tijdens deze Volle Maan de volgende vragen:
Waar ben ik ontzettend dankbaar voor in mijn leven?
Wat wil/kan ik doen om deze dankbaarheid te tonen?

Volle Boommaan 27 december 2023 staat voor LOSLATEN
Eens in de drie jaar is er de Volle Boommaan, dit is de laatste maan van de cyclus; de dertiende maan, die alleen wordt ingevoegd als er een volle maan valt tussen 10 en 20 december. Deze maan staat voor loslaten, waarbij elke vrucht die nu de grond raakt het hoogstwaarschijnlijk niet zal overleven. Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken. Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan.

Wil je bewuster de Maan Momenten beleven?
Kijk dan bij de Maancirkel en het E-Book Magische Maan Momenten

Ik wens je mooie Maan Momenten!