Litha 20 juni – Midzomer

20 juni is de zomerzonnewende, dat is de langste dag van het jaar. Ook wel Litha genoemd, de gedachten die bij Litha hoort is tijd van vrolijkheid, kracht, overvloed, magische wensen en natuurlijk de kracht van de zon.

Deze bijzondere datum kan niet zomaar voorbij gaan.

Vier feest op deze nacht, nu is de sluier tussen onze wereld en de wereld van de engelen op zijn dunst, dus wonderen kunnen gebeuren deze nacht.

Wat je kunt doen met Litha

Maak een midzomervuur, zo verwelkom je de kracht van de zon die nu op haar sterkst is. Vannacht mag je een hartenwens doen, maak wat moois van je wens, schrijf het of beeld het uit op iets van natuurlijke materialen, bijv je wens op een stuk berkenschors schrijven.

Ook kun je deze tijd bosjes kruiden samenbinden en boven je deur hangen om zo kwaad en negativiteit af te weren. Tevens is het een goed moment om te orakelen of je eigen orakel te maken.

Bak deze avond koekjes voor jezelf en voor de elfjes (zet er een aantal buiten neer)

Sluit de avond vervolgens af door een dank uit te brengen naar de zon en offer je wens in het midzomervuur!

Ik wens je een vrolijke Midzomernacht viering!

Je kunt op 21 juni een Kruidenwis verzamelen, dan is het Nieuwe Maan en een prachtig moment om de zonnekracht en maanenergie in huis te halen. Hoe je dit doet lees je hier…

Lees hier het bijzondere verhaal van Stella, zij heeft de Kruidenwis workshop gedaan een dag voordat ze ging verhuizen naar Spanje;

Jullie geloven het niet na vertrek van ons eerste adres onderweg, in de champagnestreek in Frankrijk, op weg naar onze plek in Spanje, liet ik mijn kruidenwis aldaar in het huisje hangen…..jaaaa, echt waar, hoe is het mogelijk…… Daar kwam ik achter onderweg naar Z-Frankrijk. Nu woont degene waar ik ‘m liet liggen enigzins afgelegen en niet onmiddellijk bij een postkantoor. Ook zei ze trouwens nog op weg lopend naar de auto, op haar terrein: Niets laten liggen want ik stuur het niet op hoor, al lachend (zij is overigens ook een heksje). Heel slim had ik de kruidenwis in de eerste instantie expres op een duidelijke plek gelegd waar ik het niet kon vergeten, suf genoeg toch nog de laatste avond ergens opgehangen op een mooie plek maar minder in het zicht. Volgende dag, huisje schoonmaken, beetje ‘haast’ etc. en voila.

Ik zie mezelf vervolgens een sms aan haar sturen ook al riep ze nog grappend en waarschuwend dat ze niks na zou sturen, wetende dat ze het wel zou doen natuurlijk. Nu was de vraag nog of het op tijd zou aankomen.

Nou door een wonderlijk toeval liep in het zuiden e.e.a. anders en bovendien vertrokken we op het allerlaatst nog een dag later. Precies op het punt van vertrek bleek dat, in een ander stadje dan dat we waren, de kruidenwis was aangekomen. Maar…de zoon van mijn vriendin die thuis was had de bel niet gehoord oid en er lag een briefje dat het op te halen was in het postkantoor dus er moesten nog wat snelle acties gedaan worden om het daar te ondervangen (voor middagsluiting etc.) opdat ik het kon meenemen. Het kostte ons in totaal nog een uur langer omdat we daarvoor de ‘verkeerde’ kant moesten oprijden en voila ik had de wis weer terug, pffff wat een opluchting, had ‘m pas zo kort, hahahahaha.

Ze had de wis in een champagnedoos gedaan dus de vorm was enigzins rechthoekig geworden, hahaha, nu weer prachtig uitgehangen, in de yurt waar we voorlopig in wonen, vlakbij ons land.