Litha 21 juni – Midzomer

Op 21 juni vindt de zomerzonnewende plaats, een speciale gelegenheid die ook wel bekend staat als Litha. Het markeert de langste dag van het jaar en brengt verschillende betekenissen met zich mee, zoals vreugde, kracht, overvloed, magische wensen en natuurlijk de kracht van de zon.

Deze bijzondere datum vraagt om aandacht en viering. Het is een tijd waarin de sluier tussen onze wereld en de wereld van engelen het dunst is, waardoor wonderen kunnen plaatsvinden tijdens deze nacht.

Wat je kunt doen met Litha

Het maken van een midzomervuur is een prachtige manier om de kracht van de zon, die nu op haar hoogtepunt is, te verwelkomen. Tijdens deze nacht kun je een hartenwens doen en deze op een natuurlijk materiaal vastleggen, maak wat moois van je wens. Je kunt je wens schrijven op een stuk berkenschors en dit te offeren in het midzomervuur of het uitbeelden ervan op een ander natuurlijk voorwerp.

Een andere traditie is het samenbinden van bosjes kruiden en deze boven je deur hangen om kwaad en negativiteit af te weren. Dit is ook een geschikt moment om te orakelen of zelfs je eigen orakel te creëren.

Om de avond compleet te maken, kun je koekjes bakken voor jezelf en voor de elfjes. Het neerzetten van een aantal koekjes buiten als een geschenk voor deze mystieke wezens voegt een vleugje magie toe aan de viering.

Sluit de avond af door dankbaarheid te tonen aan de zon en offer je wens in het midzomervuur. Op deze manier breng je jouw intenties en dankbaarheid symbolisch over aan het universum.

Ik wens je een vrolijke Midzomernachtviering vol vreugde en betovering!

Op 21 juni is het ook een mooie tijd om de kruidenkracht aan te spreken en op avontuur te gaan in de natuur. Nu kun je een magische Kruidenwis verzamelen! Dit is het perfecte moment om de overvloedige zonnekracht rechtstreeks in je huis te brengen en jezelf 1 jaar rond te omringen met de mooie en beschermende energie van de natuur. Hoe je dit doet lees je hier…

 

Wil je meer leven in het ritme van de seizoenen?

Kijk dan bij het boek Jaarcirkel