Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

Kruidenwis verzamelen en zegenen

Een Kruidenwis verzamelen en zegenen heeft de kracht om huis en de haard 1 jaar lang te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

De Kruidenwis is een boeket met zeven of negen kruiden die je zelf plukt en samenstelt. Dit boeket wordt opgehangen op een centrale plek in huis en beschermt huis en haard 1 jaar lang tegen blikseminslag, vuur, onheil, ongeluk en ruzie tijdens de donkere wintermaanden. De wis van vorig jaar wordt nu traditioneel verbrandt en er wordt een nieuwe wis samengesteld. Met de rook van de oude wis kan de nieuwe wis in gebruik genomen worden. Deze manier bezegelt de overgang van oud op nieuw, waarbij je jouw dank voor de wis van afgelopen jaar uit kan spreken.

Traditiegetrouw wordt de oude wis verbrand, waarbij je jouw dank kunt uitspreken voor de bescherming van het afgelopen jaar. Met de rook van de oude wis bezegel je de overgang naar de nieuwe wis, die klaarstaat om jouw huis en haard te beschermen in het komende jaar.

Er zijn twee momenten om de Kruidenwis te verzamelen: rond Midzomer op 20 juni of met Maria Ten Hemelopneming op 15 augustus. Met midzomer zijn de kruiden op hun krachtigst en met Maria en Hemelopneming dragen ze de zonnekracht in zich.

Je kunt de kruiden kiezen die jou persoonlijk aanspreken en in de wis verwerken. Traditioneel werden Boerenwormkruid, Sint-janskruid en Bijvoet gebruikt, maar voel je vrij om jouw eigen intuïtie te volgen en kruiden te kiezen die resoneren met jouw energie en intenties.

Als je meer wilt leren over rituelen en het gebruik van magische kruiden, nodig ik je uit om een kijkje te nemen bij de E-Learning Kruidenwijs of Kruidenspirit Daar kun je een schat aan kennis opdoen en jezelf onderdompelen in de fascinerende wereld van kruiden.

– Pluk met respect 🙏 –

Ik deel dit soort berichten met liefde, maar ik vind het wel belangrijk dat men zich realiseert dat de natuur een plek is om respect en liefde voor te hebben.

Bij het verzamelen van kruiden voor je Kruidenwis is het essentieel om bewust en verantwoordelijk te handelen.

Ik adviseer om van elk kruidensoort niet meer dan 3 exemplaren te plukken, zodat je een evenwichtige balans behoudt en de planten de kans krijgen om te regenereren. Voordat je de kruiden plukt, neem een moment om stil te staan en vraag toestemming aan de plant. Verbind je op een spiritueel niveau met de natuurlijke omgeving om harmonie en wederzijds respect te bevorderen.

Na het verzamelen van de kruiden is het belangrijk om dankbaarheid te tonen aan de planten en de natuur. Er zijn verschillende manieren waarop je je dankbaarheid kunt uiten. Je kunt bijvoorbeeld reiki-energie aan de aarde geven als een vorm van helende dankbaarheid. Het opruimen van afval in de natuur is ook een mooie manier om je dankbaarheid te tonen. Kies een manier die voor jou persoonlijk resoneert en die past bij jouw verbinding met de natuur.

Ik wil je ook graag wijzen op een video van de De Mare, waarin ik dieper inga op dit onderwerp en je meer inzicht geeft. Deze video biedt waardevolle informatie en praktische tips om je te begeleiden bij het respectvol omgaan met de natuur.

Laten we met liefde en respect omgaan met de natuur, zodat we kunnen genieten van haar schoonheid en helende kracht, zowel nu als voor toekomstige generaties.

Achtergrond informatie over de Kruidenwis:
Men geloofde dat rond midzomer alle kruiden de grootste krachten bezitten. De zonnekracht is in de kruiden opgeslagen en wordt hierdoor met de Kruidenwis in huis gebracht. Op deze wijze kan de magie van de scheppende en groeiende zonnekracht in de wintermaanden haar werk doen.

Bij dit oude Germaanse gebruik werden de kruiden door de druïden verbrandt ter ere van godin Freya. Door de komst van het christendom werd Freya vervangen door Maria. De apostelen zouden, toen ze het graf van Maria wilden bezoeken, gemerkt hebben dat haar lichaam verdwenen was, want ze was tenslotte ten Hemel opgenomen, maar ze troffen daar een bundel van zeven soorten geurende kruiden aan. Door deze vertellingen is het gebruik van de Kruidenwis ook bij het katholieke geloof blijven bestaan en wordt er al eeuwen lang bundels kruiden gemaakt en gezegend.

Hieronder een lijst met kruiden en hun werking:

BIJZONDER AANBOD Voel je sterk de behoefte om een Kruidenwis in huis te hangen, maar kun je zelf niet op pad? Dan kan ik een Kruidenwis voor je samenstellen en zegenen met de 5 Elementen. Vervolgens stuur ik de Kruidenwis met uitleg van de Kruiden die in jouw wis zitten + een inwijdingsritueel aan je toe, zodat je deze een plek in huis kunt geven. Klik hier voor meer informatie…

Boerenwormkruid heeft de kwaliteit demonen én wormen te verjagen.
Bijvoet beschermt tegen duivels, geesten, brand en onweer.
Brandnetel zorgt voor de bescherming van het huis en tegen bliksem en donder, ook een afweerkruid tegen negatieve invloeden.
Citroenkruid bescherming tegen kwaad en gevaar.
Duizendblad verjaagt duivels, heksen en onweer. Brengt ook moed en kracht.
Goudsbloem brengt het licht in huis, is tevens een beschermer van het huwelijk.
Kamille beschermt tegen boze geesten
Klaproos zorgt ervoor dat de bewoners zuiver van geest en ziel blijven.
Lavendel brengt rust & liefde in het huishouden en zorgt voor vrede en evenwicht.
Lijnzaad (Vlas) weert ziekte en kwaadwillige magie af.
Rode Klaver helpt om voorspoed & welvaart in het huishouden aan te trekken.
Rogge brengt een goede gezondheid in huis en welvaart.
Salie zorgt voor een schone energie in het huishouden en houdt ongewenste gasten buiten de deur.
Sint-Janskruid Brengt de zonnekracht in huis in donkere tijden.
Slaapmutsje zorgt voor een ontspannen & rustige sfeer in het huis.
Smeerwortel heelt en ondersteund relaties in het huishouden.
Riet helpt om negatieve energieën te neutraliseren.
Vlier is dé beschermer van huis & haard.
Venkel biedt bescherming, genezing en zuivering.
Vrouwenmantel heeft een beschermende, zachte en troostende energie.
Weegbree helpt om voor jezelf op te komen en ruzies binnenshuis uit te praten.
Wijnruit beschermt het huis. Helpt bij het baren. Helpt tegen de beet van een dolle hond.
Wilde Cichorei helpt bij het soepel laten verlopen van het huishouden
Wilde Marjolein brengt bescherming, liefde en gezondheid.
Wilde Tijm
brengt geestelijke kracht en balans.
Wilgenroosje beschermt tegen geesten en giftige dieren.

Tot slot kun je de Kruidenwis zegenen met de 5 elementen:
Aarde > strooi wat zout over je wis
Lucht > haal je wis door de wierook
Vuur > haal je wis door het vuur (voorzichtig)
Water > sprenkel wat (Maan) water over je wis
Spirits > sprenkel 3 druppels etherische olie over je wis

Na het zegenen hang je de Kruidenwis op in huis waar het duidelijk zichtbaar hangt.

Mocht je een Kruidenwis hebben gemaakt vorig jaar, dan kun je deze ritueel verbranden en met de rook van de oude Kruidenwis de nieuwe Kruidenwis inwijden. Spreek ook je dank uit naar de oude Kruidenwis voor de bescherming die hij je afgelopen jaar heeft gegeven.

Ik wens je veel bescherming, voorspoed en gezondheid in huis en haard met deze Kruidenwis.

Ps Delen mag, maar bron vermelding is wel geboden.

Wil je meer met de seizoenen gaan leven?
Kijk dan naar het boek Jaarcirkel leven in het ritme van de seizoenen.