Kruiden Magie & Meer

Pa ziet de liefjes niet, zoals Ma-de-liefjes ziet (Toon Hermans)

Madeliefjes vergeet ze niet te plukken voordat het gras gemaaid gaat worden, je kunt er zoveel mee doen…

Madeliefjes als thee
Een heerlijke reinigende thee die je gemoedstoestand verbeterd en naar behoeften gedronken kan worden. De thee helpt ook bij lusteloosheid en slapheid. Doe 2 eetlepels verse Madeliefjes in een theezeef, kokend water eroverheen en 10 minuten laten trekken. Meerdere kopjes per dag drinken.

Madeliefjes in de smoothie
Ja dat is zo fijn en mooi om te doen, gewoon je smoothie verrijken door er wat paardenbloemen en madeliefjes doorheen te mengen (gebruik alleen de bloemen). Smaakt heerlijk en natuurlijk gezond. In de smoothie van de afbeelding zit ook nog venkel en munt…. Experimenteer met de verse kruiden die nu groeien en geniet van de smaak van moeder aarde!

Madeliefjes & Magie
Met de puurheid van Madelief kun je een ritueel uitvoeren om zelfacceptatie te bekrachtigen. Je gaat terug naar het kind in jezelf en Madelief helpt je om voorbij de uiterlijke verschijningen te gaan. Een prachtig, liefdevol en zacht ritueel, waarbij je uiteindelijk de Kroon van je eigen wezen mag opzetten.  Dit prachtige Madeliefjes ritueel vind je hier

Nieuwsgierig geworden en wil je véél meer leren over Kruiden & Magie…
Kijk dan
 bij de E-Learning Kruidenwijs we starten op 21 mei 2024


Brandnetelsoep 1,5 liter
Ingrediënten:
Pluk wat jonge brandneteltoppen (stuk of 15).
Stukje roomboter en wat bloem (kan ook rijstebloem). 2 groentebouillon blokjes en 1,5 liter water.

Maak een roux; Klontje roomboter smelten en bloem doormengen, 1,5 liter water en 2 groentebouillon blokjes erbij doen. Aan de kook brengen en de brandnetels erbij doen, even laten koken hooguit 5 minuten dan met een staafmixer de brandnetels klein maken. Beetje laten afkoelen en afmaken met een scheutje room.
Eet smakelijk Heerlijke Soep! 

Wil je Beschermingsmagie met Brandnetel uitvoeren? Kijk dan hier..


 Thee met knetterende Cranberries

Dit heb ik op Vlieland ontdekt, gewoon een handje verse Cranberries

in het heet water erbij doen en ze knappen dan open in de breedte waardoor ze vanzelf zacht worden door het hete water. Lekkere en gezonde toevoeging aan de thee.

Deze Mare ging over de Cranberry


september – oogsttijd voor de vlierbes ♥️

Heerlijke vlierbessensap gemaakt en (op speciaal verzoek van manlief) ook vlierbessen likeur.

Recept is heel simpel:

Pluk zoveel vlierbessen als je nodig hebt, pluk niet teveel. Oogst van verschillende vlieren, zodat het de struik niet teveel schade geeft en uiteraard met respect voor de Vlier (want het is een strenge dame ☺️).

Breng ook je dank naar haar uit, dit kun je doen door bijvoorbeeld zwerfvuil te ruimen rondom de struiken.

Schermen wassen in vergiet… Even de beestjes eruit halen of tijd geven om ze eruit te laten lopen 🪲…

Dan de bessen in de pan, met zoveel water dat het nét onder water staat, 10 minuten koken en terwijl het kookt voorzichtig stampen. Pas wel op, is erg heet en het geeft mooie rode Spetters 💦

Dan goed uitlekken en extra uitpersen/duwen door een zeef, vloeistof meten. Schone pan nemen en dan de vloeistof nogmaals fijn zeven terwijl je het in de schone pan giet. Van de afgemeten sap voeg je een vierde deel toe van bijvoorbeeld (bio) honing of suiker. Op 1 liter sap = 250 gram suiker of honing.

Nu net tegen de kook aanbrengen terwijl je roert en dan vervolgens in schone flessen gieten.

Elke dag een eetlepel vlierbessensap is goed voor het verhogen van je weerstand 🙂

Likeur maak je gelijk als hierboven, alleen giet je er dan  alcohol bij bijvoorbeeld vodka De verhouding sap/alcohol kan 60/40 of 50/50 zijn net wat je wilt,  kaneelstokje en stukje vanille erbij doen en dan een aantal weken laten staan in te rijpen…  😋

Cheers 🍷

Vragen over dit recept? stuur me dan even een mailtje: mail@heksenkruid.nl


November – ROZENBOTTEL – Kracht van Kleur

De Rozenbottel zit boordevol vitamine en mineralen en zij mag ook zeker de naam Superfood dragen!

Anti-griep tip
Drinkkuur van twee weken met rozenbottelthee, dit helpt de griep te voorkomen.
Gebruik per dag ca 15 rozenbottels, snij deze in stukjes en giet hier 1 liter kokend water overheen en drink dit gedurende de dag op (zeven kun je doen met uitschenken). Je kunt het ook prima bewaren in een thermoskan want rozenbottelthee behoudt de hele dag haar lekkere smaak en de bestanddelen blijven werkzaam.

Ken je het verhaal uit het boek ‘Hoofd in de Wolken & Voeten in de Aarde’ over de Rozenbottel? ‘Vanuit de mist ontstaan…’ Zo nee? Kijk dan hier…


DOE MEER MET DEN

Deze magische boom wordt in december in het nieuwe Maanlicht in het zonnetje gezet 😊 bij de E-learning Kruidenspirit & de elementen.

Dat de Dennenboom in de maand december extra aandacht krijgt is algemeen bekend. Maar hoe verrassend is het als je leest dat dennennaalden eetbaar zijn…of dat je zelf een heerlijke dennenolie kunt maken…? Den is een krachtige en magische boom. Deze prachtige inheemse boom komt bij ons gewoon in de natuur voor!
Verwar de Den niet met een Spar, de meeste kerstbomen zijn géén Dennenbomen maar Sparren. Bij Dennen zijn de naalden twee aan twee ingeplant (Den=Duo), bij sparren is dit per enkele naald (Spar=Solo). Dennen hebben lange zachte naalden, sparren korte harde naalden.

Voor onderstaande recepten geldt; Oogst in het wild, daar zijn Dennen onbespoten en vraag altijd aan de boom of het goed is wat je van hem neemt, neem niet meer dan nodig is en bedank daarna de Boom door bijv Reiki te geven.

Dennennaaldenthee
Thee van dennennaalden heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Het helpt bij verkoudheden, hoest en heesheid. Ondersteund bij infecties aan de urinewegen en bij lichamelijke en geestelijke uitputting.
Gebruik: Laat 3 eetlepels (verse of gedroogde) gekneusde dennennaalden ca 2 minuten koken in 1 liter water, daarna 30 minuten afgedekt laten trekken, zeven en doe de thee dan in een thermoskan. Drink hier elke drie tot vier uur een kopje van evt gezoet met wat honing.

Dennenolie voor stijve spieren en winterhanden.
Verzamel 3 kopjes dennennaalden. Droog deze op een stuk keukenpapier. Vijzel of knip de naalden fijn doe ze in een pot en overgiet dit amandelolie, zodat het net onder staat. Zet de pot afgedekt met een stofje in de vensterbank en laat 3 weken trekken (regelmatig roeren). Na 3 weken donker wegzetten voor ca 10 dagen. Dan filteren (in bijv. een koffiefilter) en in een donkere fles bewaren.
Gebruik: Inwrijven waar nodig is het geeft een intense warmte in de huid.

Dennenmagie
Verzamel dennennaalden (liefst met midwinter) in een buidel. Draag deze buidel bij je op momenten dat je meer energie en levensvreugde nodig hebt.

Ogham – Pion (pijnboom)
Het laatste symbool van de Ogham (= oude bomenalfabet) is Pion. Pion geeft verlichting van schuldgevoelens. De verlichting die hieruit voortvloeit laat toe dat de innerlijke wijsheid de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Heb je hierbij hulp nodig? Draag dan een takje/houtje van de Den bij je als talisman.

Bach Bloesem – Pine
Pine helpt je om jezelf te accepteren en de fouten die je maakt met zachtheid naar te kijken. Pine geeft je weer levensvreugde en evenwicht. Lees hier meer over Bach Bloesems

Een boom die je hart veroverd 💚💚💚

Meer Bomen Magie vind je hier


Nieuwsgierig geworden en wil je véél meer leren over Kruiden & Magie… Kijk dan bij de E-Learning Kruidenwijs we starten binnenkort met de opleiding. 

Bezoek deze pagina regelmatig, hij zal worden aangevuld…