Kruiden Magie & Meer

Madeliefjes vergeet ze niet te plukken voordat het gras gemaaid gaat worden, je kunt er zoveel mee doen…

Madeliefjes als thee
Een heerlijke reinigende thee die je gemoedstoestand verbeterd en naar behoeften gedronken kan worden. De thee helpt ook bij lusteloosheid en slapheid. Doe 2 eetlepels verse Madeliefjes in een theezeef, kokend water eroverheen en 10 minuten laten trekken. Meerdere kopjes per dag drinken.

Madeliefjes in de smoothie
Ja dat is zo fijn en mooi om te doen, gewoon je smoothie verrijken door er wat paardenbloemen en madeliefjes doorheen te mengen (gebruik alleen de bloemen). Smaakt heerlijk en natuurlijk gezond. In de smoothie van de afbeelding zit ook nog venkel en munt…. Experimenteer met de verse kruiden die nu groeien en geniet van de smaak van moeder aarde!

Madeliefjes & Magie
Met de puurheid van Madelief kun je een ritueel uitvoeren om zelfacceptatie te bekrachtigen. Je gaat terug naar het kind in jezelf en Madelief helpt je om voorbij de uiterlijke verschijningen te gaan. Een prachtig, liefdevol en zacht ritueel, waarbij je uiteindelijk de Kroon van je eigen wezen mag opzetten.  Dit prachtige Madeliefjes ritueel vind je hier

Dit ritueel is onderdeel van de E-learning Kruidenwijs 
Wil je meer van dit soort rituelen leren? Meld je aan of lees meer… we starten op 25 april ’21 met een nieuwe online jaargroep van 13 Volle Manen!

Brandnetelsoep 1,5 liter

Ingrediënten:
Pluk wat jonge brandneteltoppen (stuk of 15).
Stukje roomboter en wat bloem (kan ook rijstebloem). 2 groentebouillon blokjes en 1,5 liter water.

Maak een roux; Klontje roomboter smelten en bloem doormengen, 1,5 liter water en 2 groentebouillon blokjes erbij doen. Aan de kook brengen en de brandnetels erbij doen, even laten koken hooguit 5 minuten dan met een staafmixer de brandnetels klein maken. Beetje laten afkoelen en afmaken met een scheutje room.
Eet smakelijk Heerlijke Soep! 

Wil je Beschermingsmagie met Brandnetel uitvoeren? Kijk dan hier…

Nieuwsgierig geworden en wil je veel meer leren over Kruiden & Magie… Kijk dan bij de E-Learning KRUIDENSPIRIT  we starten 9 april ’21 met de jaaropleiding. 


Thee met knetterende Cranberries
Dit heb ik op Vlieland ontdekt, gewoon een handje verse Cranberries

in het heet water erbij doen en ze knappen dan open in de breedte waardoor ze vanzelf zacht worden door het hete water. Lekkere en gezonde toevoeging aan de thee

Deze Mare ging over de Cranberry


ROZENBOTTEL – Kracht van Kleur

De Rozenbottel zit boordevol vitamine en mineralen en zij mag ook zeker de naam Superfood dragen!

Anti-griep tip
Drinkkuur van twee weken met rozenbottelthee, dit helpt de griep te voorkomen.
Gebruik per dag ca 15 rozenbottels, snij deze in stukjes en giet hier 1 liter kokend water overheen en drink dit gedurende de dag op (zeven kun je doen met uitschenken). Je kunt het ook prima bewaren in een thermoskan want rozenbottelthee behoudt de hele dag haar lekkere smaak en de bestanddelen blijven werkzaam.

Ken je het verhaal uit het boek ‘Hoofd in de Wolken & Voeten in de Aarde’ over de Rozenbottel? ‘Vanuit de mist ontstaan…’ Zo nee? Kijk dan hier…


GOUDEN DRIEHOEK WATER

Nu kachels weer staan te branden en de lucht droger wordt is het een mooi moment om een bakje water in de buurt van de kachel (CV) neer te zetten en hier de combinatie gouden driehoek edelstenen in te leggen.

De gouden driehoek is een mooie combinatie die de energieën van de stenen onderling met elkaar verbindt. Deze combinatie zuivert de ruimtes waar deze geplaatst wordt en brengt de energie in balans en in harmonie.

Gouden driehoek combinatie is: Amethist – Bergkristal – Rozenkwarts

Zo breng je liefdevolle, zuiverende en harmoniserende energie in je huishouden terwijl het water langzaam verdampt…  Setje bestellen? Dat kan hier


DOE MEER MET DEN

Deze magische boom wordt in december in het nieuwe Maanlicht in het zonnetje gezet 😊 bij de E-learning Kruidenspirit & de elementen.

Dat de Dennenboom in de maand december extra aandacht krijgt is algemeen bekend. Maar hoe verrassend is het als je leest dat dennennaalden eetbaar zijn…of dat je zelf een heerlijke dennenolie kunt maken…? Den is een krachtige en magische boom. Deze prachtige inheemse boom komt bij ons gewoon in de natuur voor!
Verwar de Den niet met een Spar, de meeste kerstbomen zijn géén Dennenbomen maar Sparren. Bij Dennen zijn de naalden twee aan twee ingeplant (Den=Duo), bij sparren is dit per enkele naald (Spar=Solo). Dennen hebben lange zachte naalden, sparren korte harde naalden.

Voor onderstaande recepten geldt; Oogst in het wild, daar zijn Dennen onbespoten en vraag altijd aan de boom of het goed is wat je van hem neemt, neem niet meer dan nodig is en bedank daarna de Boom door bijv Reiki te geven.

Dennennaaldenthee
Thee van dennennaalden heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Het helpt bij verkoudheden, hoest en heesheid. Ondersteund bij infecties aan de urinewegen en bij lichamelijke en geestelijke uitputting.
Gebruik: Laat 3 eetlepels (verse of gedroogde) gekneusde dennennaalden ca 2 minuten koken in 1 liter water, daarna 30 minuten afgedekt laten trekken, zeven en doe de thee dan in een thermoskan. Drink hier elke drie tot vier uur een kopje van evt gezoet met wat honing.

Dennenolie voor stijve spieren en winterhanden.
Verzamel 3 kopjes dennennaalden. Droog deze op een stuk keukenpapier. Vijzel of knip de naalden fijn doe ze in een pot en overgiet dit amandelolie, zodat het net onder staat. Zet de pot afgedekt met een stofje in de vensterbank en laat 3 weken trekken (regelmatig roeren). Na 3 weken donker wegzetten voor ca 10 dagen. Dan filteren (in bijv. een koffiefilter) en in een donkere fles bewaren.
Gebruik: Inwrijven waar nodig is het geeft een intense warmte in de huid.

Dennenmagie
Verzamel dennennaalden (liefst met midwinter) in een buidel. Draag deze buidel bij je op momenten dat je meer energie en levensvreugde nodig hebt.

Ogham – Pion (pijnboom)
Het laatste symbool van de Ogham (= oude bomenalfabet) is Pion. Pion geeft verlichting van schuldgevoelens. De verlichting die hieruit voortvloeit laat toe dat de innerlijke wijsheid de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Heb je hierbij hulp nodig? Draag dan een takje/houtje van de Den bij je als talisman.

Bach Bloesem – Pine
Pine helpt je om jezelf te accepteren en de fouten die je maakt met zachtheid naar te kijken. Pine geeft je weer levensvreugde en evenwicht. Lees hier meer over Bach Bloesems

Kortom een boom die je hart veroverd!

Nieuwsgierig geworden en wil je heel veel meer leren over Kruiden & Magie?
Kijk dan hier wanneer de eerst volgende groep start >  website voor de E-Learning Kruidenspirit

MAGISCHE HUISHOUD TIP

Nu de kachel weer aangaat in huis, kun je op de vensterbank een kom met water neerzetten waar je een aantal druppels etherische olie aan toevoegt. Zo kun je de droge lucht van de cv, omzetten in een werkzame geur.

Bijvoorbeeld;
~ Rozemarijn in de ochtend voor alertheid en actie
~ Lavendel in de avond voor rust en ontspanning
~ Salie als er een drukke energie in huis hangt

Wil je de sfeer extra verzachten?
Doe dan een rozenkwarts edelsteen in het water


PAARDENKASTANJE

Negatieve energie afweren met de kastanje;
Draag een glimmende kastanje in je zak, dat weert negatieve energie af en helpt tegen (reuma) pijn.

Draag deze bij je totdat hij dof is geworden, dan is het tijd om te vervangen voor een nieuw glimmend exemplaar.

Brandnetel heeft de power om je cellen nieuwe kracht in te blazen. Ik gebruik het liefst de verse brandnetel.

Nieuwsgierig geworden en wil je heel veel meer leren over Kruiden & Magie… Kijk dan bij de E-Learning Kruidenwijs we starten binnenkort met de opleiding. 

Bezoek deze pagina regelmatig, hij zal worden aangevuld…