Imbolc 1 februari

Imbolc, valt op 1 februari. Letterlijk vertaald; In de Buik.

Op deze datum mag je aandacht gaan schenken aan opborrelende ideeën en hier schoon schip voor maken. De bedoeling is dat je ervoor zorgt dat jouw ideeën straks de ruimte krijgen, dus maak die ruimte nu zodat je straks, als alles straks in volle bloei komt, volledig jouw aandacht kunt richten op je wensen en ideeën (een soort nesteldrang).

Imbolc ritueel, energetische schoonmaak in je huis houden

Wat heb je nodig?

  • 1 Bezem
  • 1 Emmer water
  • Gedroogde of verse Salie
  • Doek
  • Witte kaars

Begin met een moment van meditatie bij een witte kaars, bedenk tijdens de meditatie waar je van af wilt, zodat je dit straks lekker naar buiten kan vegen. Vul een emmer water en doe daar de (gedroogde of verse) Salie in. Als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, zet dan alle ramen open en de voordeur.

Ga met de bezem door je huis, veeg alle negatieve energieën eruit.

Veeg alles richting voordeur en geef een goede zwaai met de bezem zodat je het gevoel hebt dat alles wat je weg wilt hebben naar buiten vliegt. Bezem in de wind houden en 3 keer schudden.
Spreek hardop uit; “Negatieve energieën ga met de wind, jullie worden hier niet langer bemind!”. Laat de bezem buiten staan.

Veeg nu met de doek (gedrenkt in de emmer met Saliewater) al je spulletjes schoon van negatieve energieën of gedachten.

Als je klaar bent en alles hebt gehad, doe je de doek in de was en kun je het Saliewater aan de aarde schenken.

Ga nu weer naar binnen sluit alle deuren en ramen en ontsteek wat zelfgemaakte Imbolc wierook (onderdeel is witte Salie) en de witte kaars (als deze is uitgegaan door de tocht).

Ga even zitten in stilte, geniet van de schone energie in huis en voel nu hoe je er klaar voor bent! Wees dankbaar voor alles wat nu op je weg komt, het is een verhoord gebed.

Veel schoonmaak plezier!
En een magisch & fris Imbolc gewenst

Ter afsluiting kun je Slemp! maken, een Oud-Hollandse warme melkdrank dat symbool staat voor vruchtbaarheid & bescherming. Het recept vind je hieronder.

Natuurinzicht Elementkaarten
Natuurinzicht Elementkaarten

Wist je trouwens al dat je vanaf nu de nieuwste Natuurinzicht Elementkaarten kunt bestellen?

Deze kaarten nodigen je uit om je met de natuur en met jouw gevoel te verbinden. Van nature zijn we allemaal kinderen van Moeder Aarde. Als je dat kunt invoelen, kan de liefde, bewondering en openheid naar haar toe groeien; zo zal je zelf ook meegroeien. Elke kaart bevat een thema, een illustratie en een vraagstuk. Ze zijn verbonden met één van de vijf elementen en de bijbehorende windrichtingen. Bestellen kan hier

SLEMP! recept

1 liter melk – 40 gram rietsuiker – Wat losse theeblaadjes – paar draadjes saffraan – 4 kruidnagels – Kaneelstok – Stukje foelie – Voor de liefhebber; wat koetsierscognac bij (vieux).

1. Melk in een pannetje, kaneelstokje kan los in de melk.

2. Saffraan, foelie, kruidnagel en thee doe je in een thee-ei en dan je laat de boel op een zacht vuurtje lekker een ½ uurtje trekken.

3. Af en toe roeren. Daarna vis je de kaneelstok en thee-ei uit de melk, zet de pan op het vuur, giet er de suiker bij, goed roeren even aan de kook brengen

4. Eventueel een scheutje vieux erin en Klaar!

Goed heet drinken!

Be Blessed Yvonne

Wil je het intensiever aanpakken en alles meenemen in de energetische schoonmaak? Bestel dan het 🧹 Imbolc ritueel pakket ✨

Bestel hier het imbolc ritueel pakket