Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

Ervaringen oud cursisten

Else online Boomcirkel 2020-2021
Ik was aan de cursus begonnen, omdat het me mooi leek ook meer bezig te zijn met de betekenissen van bomen. Ik ben heel blij dat ik mee heb gedaan, en ik voel mij nu dankzij de cursus meer verbonden met de bomen om mij heen. Dankbaar ben ik hier voor.

Oktober 2020, Yvonne van de Roer- Schrijver – Boomcirkel 2019-2020.

Wat een heerlijk jaar was november 2019-2020 voor mij.
Dat zal veel mensen wonderlijk in de oren klinken: er was immers een virus?
Ja, dat was er. Maar er was ook de boomcirkel bij Yvonne.
Een jaar lang, iedere maand, verbinding maken met een boom. Er kwamen bekende en minder bekende bomen langs.
Via de mail ontving ik de lessen, vergezeld met een filmpje waarin Yvonne uitlegde hoe je de boom kan benaderen, hoe de boom er uit ziet.
In iedere les kwam een beschrijving van de boom, stukje achtergrond, een stukje bomenkennis aan de hand van een flora filmpje. In de lessen voldoende ruimte om eigen belevingen op te schrijven.
Ook belangrijk is de besloten FB groep. Ieder lid kan in alle veiligheid belevenissen met de boom delen, vragen stellen, foto’s delen.
Het waardevolle in deze tijd was ook dat je naar buiten werd gevraagd om de boom te ontmoeten in bos, park of tuin. Buiten, waar ruimte is en bomen onvoorwaardelijke steun en rust geven.
Een waardevol jaar waarin ik inzichten in de natuur leerde kennen maar ook inzichten in mijzelf.
Het mooie is ook dat je na deze verbindingen blijft kijken naar bomen en steeds iets nieuws ontdekt.
Na een jaar is de cursus voorbij maar de verbinding blijft.

Een aanrader voor een ieder die de natuur op een andere manier wil beleven.


Rita Klasen oktober 2020

Wat een mooie cirkel van bomen met de Eik als overkoepelende boom. Elke maand kwam er een andere boom voorbij, waarbij wij een mooi filmpje, informatie en opdrachten kregen om contact te maken met de bomen.

Ik heb genoten van de verschillende bomen met elk hun eigen energie en kracht. Soms heel makkelijk te vinden, soms wat lastiger. Maar veel geleerd afgelopen jaar over de bomen, maar ook over mezelf.

Yvonne, dank je wel voor dit geweldige jaar rond in de boomcirkel. Een aanrader voor iedereen die net iets meer wil met de energie van bomen.