Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

Ervaringen Hoedsters van de Elementen

Voor de opleiding Hoedsters van de Elementen hebben een aantal Hoedsters die vorig jaar zijn ingestapt hun ervaringen gedeeld. Zo krijg je een idee wat deze opleiding voor jou kan betekenen.

Ina Holla
Deze opleiding bracht me meer dan ik van tevoren had gedacht, ik dacht gewoon verdieping in de elementen.
Maar de oefeningen met de elementen maakten veel los, vooral het element vuur leek wel een EMDR sessie, maar het was dan ook mijn jaarelement.
De opleiding startte voor mij met vuur waar ik achteraf heel blij om ben omdat het zoveel met me deed, gelukkig volgde water en aarde daarna, de elementen waar ik me het meest thuis mee voel. Zo kon ik weer tot rust komen.
Met lucht had ik niets, dacht ik. Wat een verrassend element!
Ik heb de tijd genomen voor de oefeningen waardoor ik niet alles heb gedaan maar dit vond ik ook niet de bedoeling, de seizoenen en daarmee de elementen keren gelukkig toch steeds terug. Tijd genoeg dus om elk jaar meer verdieping te vinden in het herhalen van de oefeningen, levenslang leren dus 🙂 
Wat ik ook heel gaaf vond en heel blij van werd waren de runen als cadeautje bij de seizoenen, een extra verdieping in iets waar ik altijd al naartoe getrokken werd.
Gisteren op het strand voelde ik de elementen bij elkaar komen: Vuur (de zon), water (de zee), aarde (het zand en de stenen die ik altijd loop te zoeken) en lucht, een heerlijke windje waardoor het niet te warm was om te lopen.
En toen vond ik ook nog een heksensteen ! (boodschap van de spirits???)
Ik raad deze opleiding aan iedereen aan die zichzelf wil leren kennen middels de elementen en ook niet onbelangrijk, betaalbaar.
Dank je wel Yvonne voor de lessen.

Tamara Lackin
Yvonne weet op een duidelijke en informatieve wijze de magie van de elementen aan je door te geven. Ze doet dit met veel liefde voor de natuur en ze wil met deze opleiding ook jou betrekken bij de elementen en hun wezenlijke werking in jou en in de natuur. Geef je over aan de meditaties, lees en herlees de lessen die voor jou belangrijk zijn en groei zo in jouw zijn.

Daisy Martens

De opleiding startte een paar dagen na de geboorte van mijn zoon in het voorjaar, met het element lucht. Mijn jaarelement was vuur. In de eerste instantie vond ik het lastig om te accepteren dat vuur mijn jaarelement was, want met de andere elementen kan of kon ik al makkelijker een verbinding maken. Het bleek dat het element vuur precies was wat ik nodig had. Gedurende het jaar kwam ik erachter hoe ver ik verwijderd was geraakt van mijn authentieke zelf en dat mijn innerlijke vlam nog net niet was gedoofd. Het element vuur heeft me geholpen om weer in mijn kracht te gaan staan en het vuur in mijzelf te vinden.

Wat deze opleiding mij nog meer gebracht heeft, is het ervaren en stil staan bij de verbinding tussen de elementen in de vorm van spirit. Ik ben dieper gaan ervaren dat een element niet afzonderlijk staat in het ritme van de natuur, dat alle elementen met elkaar verbonden zijn en ze elkaar nodig hebben. Elk hun eigen kracht en elk met hun eigen kwaliteiten per seizoen door het jaar heen.

Deze opleiding is wat mij betreft geschikt voor meerdere niveaus en achtergronden. Ben je al bekend met de elementen, dan kan je verdieping zoeken in de verbinding met de elementen en een diepere verbinding aangaan met je jaarelement en ondervinden wat dit je brengt, maar ook als je niet bekend bent met het werken en ervaren van de elementen dat is het een mooie opleiding om ze te leren kennen en de kwaliteiten van elk element in elk seizoen gedurende het jaar te ervaren.


Bernadet

Het was een cursus die me weer bij mijn roots heeft gebracht.
Ik zag de cursus voorbij komen en deze sprak me gelijk aan. Het element water was mijn jaar-element en ik heb me hier mee verbonden.
De cursus heeft me veel gebracht. Inzicht, en dichter bij de seizoenen. De rituelen die ik me ‘herinnerde’ van oude tijden.
Het is een open cursus waarin veel aangereikt wordt. Je kunt het op vele manieren toepassen en je kunt het je eigen maken. Ik ga dit jaar zeker de elementen en rituelen weer meenemen. Nu niet alleen, maar samen met mijn dochters, om zo de verhalen en wijsheden door te geven.
Dank je Yvonne voor het delen van jouw wijsheid en kennis.


Natasia de Ridder

Een cursus om te voelen. Zodat je een diepere verbinding maakt met jezelf. Zeker een aanvulling op alles wat ik al gedaan heb. De cursus omvat zoveel dat ik niet alles in de 4 seizoenen van het jaar heb kunnen doen. Daarom loop ik nog een periode door met de seizoenen mee. Magisch wat er allemaal op mijn pad is gekomen en open voor alles wat nog komt. Wil je uit je hoofd, meer de natuur in? Dan is dit een aanrader.


Ella van der Most

Mijn ervaringen met de cursus “Hoedster van de Elementen”, zijn intens. Ik was al veel in de natuur te vinden, maar ben me steeds bewuster geworden van de seizoenen, van de elementen, en van hoe alles met alles samenhangt, en één is.
Yvonne laat je door de oefeningen en meditaties verder de diepte ingaan. Het werken met de Runen was voor mij een verrassing, waar ik zeker verder mee zal gaan. Het fijne aan deze cursus is dat het nooit stopt. Steeds weer kun je het jaar rondgaan, de boeken van Yvonne en het cursusmateriaal gebruiken, en er altijd weer nieuwe dingen in ontdekken. Dus twijfel je of de cursus iets is voor jou, dan zeg ik: doen!


Petra Nuissl

Dit jaar, als Hoedster in spe, ging ik op pad met het jaar element Lucht. En ook deze week was lucht volop bij mij, de verschillende vogels die mij gevolgd zijn, het meest bijzondere waren de zwanen in de Maas, in het begin van de opleiding, de start met Lucht, kwam ik ook zwanen tegen. Het element Lucht is mijn balans element, daar ben ik nu achter. Lucht beheerst vuur, hoe meer lucht, hoe hoger het vuur, en zonder lucht geen vuur. Vuur zit in mijn zon, maan en antecedent daar kan ik niet omheen. Vuur heeft mij ook veel gebracht, vuur is mijn passie, het altijd willen delen met anderen, maar ook soms te veel, onbeheersbaar en verstikkend. Nu weet ik dat ik met lucht mijn vuur beter kan verdelen. Lucht in de natuur zit voor mij vooral in de vogels. Ik kan niet meer de deur uit gaan zonder vogels te zien en te horen. Het lijkt wel alsof de vogels mij ook meer vertrouwen en ik daardoor steeds dichter bij hun kan komen. Ik herken steeds meer vogels en hun geluiden. Vogels leiden mij op mijn pad. En zeker ook in Limburg, buizerds, leeuweriken, roodborstje, de zwanen, merels, ik kwam ze steeds weer tegen. Het element Aarde was ook steeds aanwezig, de vette klei (het weer zat niet echt mee) waar je overloopt in het Mergel gebied, de stenen die daar op je pad, veel hoornsteen, dat ligt ook als vuursteen gebruikt kan worden. Maar ook wandelen letterlijk tussen de wortels van bomen op wandelpadden tussen de landerijen in. Zo ontzettend in contact met Aarde. Ook water heeft zich aan alle kanten laten zien, wandelend langs de Maas en Geul en ja ook uit de lucht kwam volop water……Deze week met de elementen was voor mij de afsluiting van dit jaar als Hoedster in Spe.

Door deze opleiding ben ik mij nog meer bewust van hoe belangrijk de natuur en buiten zijn voor mij is. Geen dag niet buiten geweest, is een dag niet geleefd. Ik ben dankbaar voor deze reis het afgelopen jaar. Dank je wel Yvonne Vrijhof voor deze prachtige opleiding.


Nicole Franssen

Mijn ervaring met de cursus Hoedster van de Elementen is super fijn en behulpzaam geweest.
Het werken met de Elementen heeft mij doen ervaren en beseffen wat een meerwaarde deze zijn in mijn leven. Stil staan bij de Elementen tijdens het juiste seizoen in combinatie met de Runen maakte mijn eigen groeiproces duidelijker en verlichtend.

Deze cursus heeft mij ontzettend geholpen in mijn eigen groeiproces. Bewustwording van de Elementen en wat ze voor je kunnen betekenen in je eigen leven, dat is wat ik er onder andere van geleerd heb. Het mooie vind ik dan ook dat je er ieder jaar mee kunt blijven werken. Al met al was het voor mij een grote meerwaarde deze cursus te volgen.

Ik wil dan ook Yvonne hartelijk bedanken voor het ontwikkelen van deze cursus, die net als alle anderen cursussen met liefde en passie is geschreven met alle ruimte om er op jouw eigen manier een weg in te vinden.


Babette Dekker-Rijvers

Het verbinden met de elementen was iets wat me tot de opleiding gewoon ervaren werd.
Ze zijn er namelijk continu in je leven, je denkt er niet bij na.
In de opleiding Hoedster van de elementen heb ik gezien, geproefd, gevoeld, geroken en gehoord hoe de elementen constant boodschappen naar je toe brengen en hoe je die kunt gebruiken. Als gekozen hoedster van het vuur zal ik met dit element de natuur, mens en dier en mezelf kunnen adviseren, leren en beschermen.
een opleiding die echt meerwaarde toevoegt aan mijn wereld als cirkel zuster.


Karin Knippenberg

Een heel jaar rond met de 4 seizoenen en bijbehorende elementen. Het heeft er toe geleidt dat ik met regelmaat op mijn vrije dag een fijne wandeling maak in de natuur. Omdat ik ernaar uitzie om mijn 2 bomen vrienden te ontmoeten en contact te maken met alles wat er te beleven valt. Het element aarde heeft nog wat aandacht nodig omdat lucht mijn grote voorkeur heeft maar ondanks dat, heb ik me toch al iets meer verzoend met de winter.
De runen geven me vaak inzicht in mijn situatie en met jouw kaarten en jou boeken  kan ik steeds terug vallen op de fijne energie. Yvonne, ik wil je bedanken  voor alle inspiratie die je  me hebt gegeven het afgelopen jaar en wat zeker nog in de toekomst zal  door gaan. Heel veel succes op je eigen reis.

Mischa de Boer
Bij het zien van de opleiding “hoedster van de elementen” was ik direct al enthousiast. Ik voelde dat ik deze opleiding moest gaan volgen.

En enthousiast ben ik, ik had niets maar dan ook niets met het element lucht. En wat heeft het mij veel gebracht. Ik kijk en leef anders. Ik ben veel meer in mijn gevoel gaan leven door bewust met het element lucht om te gaan. De lessen zijn fantastisch leuk om mee aan de slag te gaan. Voor mij was het een cadeau dat we tevens met de runen gingen werken.
Als je je leven wil verrijken, zeg ik niet aarzelen maar instappen.

Wil je ook meereizen en Hoedster van de Elementen worden? We starten op 20 juni 2024

Ja leuk! Ik doe mee en betaal in een keer zónder kaartenset a 299,00

Ja leuk! Ik doen mee en bestel meteen de Natuurinzicht Elementkaarten erbij en krijg gratis verzending a 323,50


Marijke Roza-Scholten

De cursus ‘Hoedster van de Elementen’ vormde een mooie reis door mijn wensen en mogelijkheden.
Toen ik begon leek het of mijn spirituele pad verbrokkeld was, als los zand aan elkaar hing. Mijn gesprekken met dieren leken bijvoorbeeld niks te maken te hebben met het water dat ik in de grond onder mijn voeten kan voelen stromen. Mijn contact met de bomen leek los te staan van alles wat ik weet of voel over weermagie. Maar in de loop van het jaar werd het veel meer een geheel. Het vormt een duidelijk pad, mijn pad.

Je krijgt er in de cursus geen landkaart van, geen kant-en-klare routebeschrijving. Dat kan niet, want het pad is heel persoonlijk en nog grotendeels onbekend. Je krijgt in deze cursus van Yvonne wel een kompas in de vorm van gevoel voor je eigen intuïtie en in de vorm van kennis, zoals over de runen. Verder krijg je het gereedschap om jouw eigen pad zelf in de jungle uit te hakken, je eigen rituelen vorm te geven, je eigen band met de elementen te ervaren.

En wat ik heel bijzonder vond: hoe de relatie met mijn jaarelement (Vuur) zich ontwikkelde. Eerst was ik bang van vuur en alles wat vurig was. Maar ik ontmoette mijn vuurdraak en leerde opnieuw vurig enthousiast te zijn, vurig te dansen, vol vuur te spreken over dat wat mij werkelijk raakt. De dingen die ik als kind al deed, maar die toen niet mochten. Want meisjes zijn netjes en zoet en spelen niet met vuur. Nou, dit meisje van 62 speelt weer met vuur, hihi.


Veerle Maria Voet

Hoedsters van de elementen is een cursus die ik WARM aanbeveel!
Je komt tot verrassende inzichten en wijsheden.
DOEN!


Martine Boddin

Mijn ervaring tot nu toe.
Ik word me door deze cursus meer en meer bewust van wat er rondom mij gebeurt. Niet alleen op het vlak van de elementen maar ook op het energetische vlak van mensen en dieren. Ik ben beroepshalve al veel met energieën bezig maar nu lijkt het nog fijngevoeliger te worden. Het element lucht wat tot nu toe het enige behandelde element is heeft me letterlijk op nieuwe hoogten gebracht. Ik ben de natuur nog anders gaan bekijken en mijn interesse groeit nog steeds.


Kristel Van Langenhove

Ik geniet van de opleiding! Ik vind “lucht” geweldig. Ik ben een luchtteken en het hield me al heel lang bezig. Alleen link ik nu nog meer naar lucht… praten, zingen en dat was/is een werkpuntje voor me. Bewust mee bezig nu.
Mijn element dat ik toegewezen kreeg was niet mijn ding maar het komt zo mooi op mijn pad dat ik steeds nieuwsgieriger word naar dit element en me er ook al af en toe mee kan verbinden…. Boeiend 😍

Je verbinden met het element dat je ligt is niet zo moeilijk, me verbinden met water is voor mij een mooie uitdaging waar ik zeker dankbaar voor ben 🙏🏻


Marina Schrijvers

Deze opleiding brengt mij nu al terug naar waar ik ooit werd afgesneden, het is zo een mooi verlengstuk van mijn leven een verrijking, die ik even kwijt was. Prachtige oefeningen, pracht van energieën en een geschenk voor jezelf!


Heksen Pad – Simone

Alles komt voor mij samen in deze opleiding….. het is een verdieping in mijn Bewust-Zijn en het voedt mijn Eigen-wijsheid. Het gaat verder dan de verbinding met de elementen, het is een ware ontdekkingstocht.

De runen zijn een kers op de taart en een zeer waardevolle aanvulling….. het werkt als een vliegwiel in mijn ontwikkeling. En dan zijn we nog bij het 1e element lucht!


Carla Harst

Heksen…. Paden…Linksom rechtsom…
Maar een ding hebben alle paden met elkaar gemeen….
De weg naar ertussen in.
De weg van de elementen.
We nemen van de elementen
Bescherming…
Aarding…
De cirkel om te trekken.
De basis zijn de elementen op elk heksenpad.
Neem eens de tijd de elementen tot je te nemen.
In deze cursus staan veel oefeningen.
Neem eens de tijd om energie die we nemen ook te leren terugvloeien….
Een leuke cursus!
Voor elk wat wils!


Wil je ook meereizen en Hoedster van de Elementen worden? We starten op 20 juni 2024

Ja leuk! Ik doe mee en betaal in een keer zónder kaartenset a 299,00

Ja leuk! Ik doen mee en bestel meteen de Natuurinzicht Elementkaarten erbij en krijg gratis verzending a 323,50