Wat is Maanwater en hoe maak ik dat?

Maanwater – Een Magisch Ritueel voor Spirituele Verbinding

Dompel jezelf onder in de mystieke wereld van Maanwater, een krachtig elixer dat je eenvoudig zelf kunt creëren, vooral rondom de betoverende nacht van de Volle Maan. Ontdek de hoe je dit magische water maakt en leer hoe je de subtiele energie van de maan kunt benutten voor jouw spirituele reis.

Het maken van Maanwater

Maanwater maken is geen alledaags ritueel; het is een magische dans met de kosmische krachten. Hier zijn de eenvoudige stappen om je eigen Maanwater te creëren:

 1. Kies het Perfecte Moment:
 2. Selecteer een Magische Kan of Theepot:
  • Neem een glazen kan of theepot gevuld met puur (bron)water. Plaats het buiten in het zilveren schijnsel van de Volle Maan of achter een raam dat het maanlicht vangt.
 3. Laat het opladen in Maanstralen:
  • Laat de kan een nacht rusten, badend in het zachte licht van de maanstralen. Hierdoor wordt de energie van de maan opgenomen in het water.
 4. Ervaar de Magie van Maanwater:
  • De volgende ochtend is jouw Maanwater klaar voor gebruik. Drink een glas als een helend elixer om de vrouwelijke kracht in jezelf te versterken. Gebruik het om edelstenen te reinigen, planten te begieten, of als symbool van het Westen in rituelen of op je Maan altaar.

6 Tips voor het Gebruik van Maanwater

Ontdek de veelzijdigheid van Maanwater met deze praktische tips:

 1. Badritueel van Zuivering:
  • Voeg Maanwater toe aan je bad voor een ritueel van zuivering. Laat emotionele blokkades los en voel de bevrijdende werking.
 2. Heilige Ruimte voor Rituelen:
  • Creëer een heilige sfeer voor rituelen en meditatie met behulp van Maanwater. Reinig en zegen de ruimte voor een diepere spirituele verbinding.
 3. Huis Zuiveren met Zeezout:
  • Maak een reinigingsmengsel door Maanwater te mengen met zeezout. Gebruik dit om je huis of werkplek te zuiveren en negatieve energie te verdrijven.
 4. Etherische Oliën Zuiverings Spray:
  • Maak een verfrissende spray door Maanwater te combineren met etherische oliën. Voeg bijvoorbeeld lavendelolie toe voor extra ontspanning en rust.
 5. Maanwater in Drankjes:
  • Verrijk je thee of andere drankjes met een vleugje Maanwater. Absorbeer de kalmerende Maanenergie om emotioneel evenwicht te behouden en intuïtie te versterken.
 6. Volle Maan Kruideninfusie:
  • Leg de energetische eigenschappen van kruiden vast door Maanwater te gebruiken tijdens de Volle Maan. Laat een schaal met schoon water buiten staan, voeg kruiden toe en gebruik het de volgende dag in rituelen, sprays of baden.

Wil je dieper in de betekenisvolle interactie met de natuurlijke elementen en de Volle Maan duiken?

Ontdek dan de E-Learning Kruidenwijs 13 Volle Manen

Ook interessant: Het boek ‘Jaarcirkel – Leven in het ritme van de seizoenen’. Specifiek het boeiende hoofdstuk over Maanwater, getiteld ‘Kiemkracht in eenvoud’, biedt een prachtige introductie tot de kracht van Maanwater. Als nieuwsgierigheid je roept, nodig ik je uit om meer te ontdekken over mijn boek. Klik hier om meer te ontdekken…