Vanaf mijn dieptepunt tot mijn hoogtepunt

hartenvuur ritueel

Mijn pad van donkerte naar licht… Vanaf het moment dat ik op het punt stond de handdoek in de ring te gooien tot het moment dat ik de grootste kracht kreeg die ik ooit gevoeld heb en mijn hartenvuur werd aangewakkerd door de meidoorn…

Het is niet altijd even makkelijk om je levenspad te vinden en te blijven volgen. Zoals velen van ons ben ik ook zoekende naar nieuwe richtingen op mijn levenspad. Als professionele heks voelt dit pad vaak extra uitdagend aan…  Het leek alsof ik vast zat in mul zand, verzwaard werd door modder of verzwolgen door een donker gat…

Ik zocht buiten mezelf om naar nieuwe ideeën en richtingen, maar ik raakte echter steeds verder weg van mijn gevoel en levensdoel. Ik was zo gefrustreerd dat ik serieus overwoog om de stekker eruit te trekken en een baan te gaan zoeken.

Want….

Vertrouwen hebben dat de stroming weer op gang komt vanuit mijn creaties is een van de grootste uitdagingen die ik als creatief persoon keer op keer moet overwinnen. Er zijn momenten geweest waarop ik vastzat, waarop mijn ideeën niet wilden stromen en ik me afvroeg of ik ooit nog in staat zou zijn om iets nieuws te creëren.

Waarbij ik worstelde met het idee dat creativiteit iets is dat je af kunt dwingen of beheersen. Ik dacht dat als ik maar genoeg tijd en energie zou steken in het creëren van iets, dat het dan vanzelf wel goed zou komen. Maar zo werkt het helaas niet.

Het is juist wanneer we ons overgeven in vertrouwen aan de stroming…. dat we tot iets bijzonders kunnen komen.

Als we ons hart laten spreken en ons laten leiden door onze intuïtie, dan kan creativiteit ons naar plekken brengen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat creativiteit niet altijd perfect is. Het is oké om fouten te maken, om te experimenteren, om te falen en om opnieuw te beginnen. Het is allemaal onderdeel van het proces. Het is de kunst om te blijven vertrouwen, om door te gaan en om te blijven creëren, zelfs als het niet perfect lijkt.

Hierdoor kwam afgelopen periode de ommekeer.

De maan trekt al jaren mijn aandacht, maar ik dacht dat er al genoeg boeken over geschreven waren. Toen kwam er een stemmetje in mij die vroeg: Wat nou als je een boek schrijft dat geheel vernieuwend is, iets dat voor iedereen herkenbaar is?

Deze vraag, heeft mijn creativiteit en moed aangewakkerd om iets nieuws te creëren. Ik besef dat het vaak een uitdaging kan zijn om de stemmen van twijfel te overwinnen, zowel die van onszelf als die van anderen. Maar ik voelde dat dit vernieuwende idee over de maan en de verlichting die het kan brengen, echt krachtig is. Ik geloof dat het mensen kan inspireren en hen kan helpen bij het vinden van nieuwe inzichten en richtingen in het leven.

Daarom besloot ik om met Beltane het vuur en vertrouwen in mijn hart te doen laten oplaaien, door het hartenvuur ritueel uit te voeren.

Terwijl ik bezig was met het ritueel, kwam dat speciale gevoel over mij heen, de vlam in mij, de steun vanuit boven en beneden. Ik voelde dat alles aan het meewerken is om dit boek de wereld in te zetten.

En toen kwam de affirmatie: “Mijn sacrale creativiteit is wakker geworden. Ik creëer vanuit de Bron in vertrouwen en vrijheid. Ik creëer, manifesteer en zet het Maancirkel boek met groot succes in de wereld neer!”.

Nadat ik klaar was met het ritueel trok ik nog een Ogham voor begeleiding op dit pad.

Drie keer raden welke Ogham ik trok? Huathe oftewel de Meidoorn! Uit de 25 stokjes trok ik precies deze talisman die mij bijstaat en dit jaar met mij mee gaat, om mijn nek hangt, om me eraan te herinneren dat ik steun en begeleiding ontvang zolang ik maar in vertrouwen dichtbij mijn eigen hart blijf.

Het is inspirerend om te voelen hoe mijn hartenvuur opnieuw is aangewakkerd door de maan en de meidoorn, en hoe ze weer in vol vertrouwen en vrijheid kan creëren vanuit de Bron.

Ik geloof erin dat dit boek de wereld in gezet moet worden. Het wordt een boek dat voor iedereen geschikt is, ook als je geen heks, pagan, sjamaan of maanvrouw/man bent.

Het wordt een boek dat helpt om te begrijpen hoe je in de verlichting van de maan kunt zijn.

Tot slot wil ik jou ook meegeven: Volg je hart, geef je over aan de stroom van creativiteit.
Laten we vertrouwen hebben in onszelf en in de kracht van ons eigen scheppingsvermogen. Wie weet waar deze stroom ons zal brengen….

In deze stroming kwam er een briljant idee aangemeerd, waardoor ik jullie als lezers nog meer ga betrekken bij het Maancirkel boek… maar daarover vertel ik later meer…

Mooie Maanvolle groet!

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid