Schaduwwerk van een ZZP-Heks

Misschien herken je het wel, misschien ook niet… Maar de keerzijde van een Heks die voor zichzelf werkt, zoals ik doe, is ook constant bezig met een inkomen creëren.

Aan de ene kant wil ik me er liever niet mee bezig houden, maar aan de andere kant merk ik dat als ik dat niet doe, de geldstroom terugloopt en uiteindelijk zou stoppen… Het is een struggle waar ik elke keer weer tegen aan loop.

Afgelopen week, had ik gewoon weinig zin om nieuwe dingen te delen of me bezig te houden met adverteren. Ik wilde gewoon lekker op het strand lopen, in het bos zijn en veel dingen buiten doen.

Maar ik merk eigenlijk direct dat de inkomensstroom dan langzaamaan terugloopt. Ik weet dat als ik dit een paar maanden op deze manier zou doen, mijn broodwinning als ZZP-Heks uiteindelijk zou stoppen en dat is iets wat ik niet wil!

Gelukkig is mijn werk zo ingericht, dat ik buiten veel inspiratie opdoe. Alleen moeten deze ideeën en inspiratie ook vertaald worden naar begripvolle woorden en inspirerende lessen. Dit doe ik het beste achter de computer in mijn werkkamer. De tweestrijd die ik dan ervaar (zeker als het mooi weer is) dat ik constant het gevoel dat ik buiten ‘van alles’ mis.

Als ik dan naar buiten ga (want die vrijheid heb je als zelfstandige) om van de zingende vogeltjes te genieten, dan heb ik weer het gevoel dat ik achter de feiten aanloop.

Inkomen creëren is dus echt een worsteling waar ik als Heks vaak mee in de clinch lig. Het liefst zou ik alles zo weggeven zodat ik niet bezig hoef te zijn met het geld. Maar ja, daar kan ik geen kacheltje van brandend houden en dat zou ook niet in balans zijn.

Het innerlijk conflict wat ik telkens met mezelf voer is soms doodvermoeiend… Het is de keerzijde van een zelfstandige Heks zijn en waarschijnlijk wel voor elke spirituele ondernemer.

Daarbij komt dat mensen snel verwachten dat mijn werk gratis of tegen een minima zou moeten zijn, omdat je spiritueel werk doet. Hoe dan? Vraag ik mezelf echt af!

Het is in ieder geval een thema waar ik de aankomende tijd (nu het mooie weer er vaker aankomt) meer balans in ga zoeken in mezelf, al weet ik nog niet hoe….

Wordt vervolgd…

Liefs Yvonne Vrijhof –

Een ZZP- Heks die even de behoefte had om deze kant van mijn werk te delen.