Nieuwe Maan 10 maart 2024 – Wat voel je ervan?

Op 10 maart verwelkomen we de Nieuwe Maan in Vissen.

Misschien heb je het zelf al gemerkt de afgelopen dagen; je voelt je misschien wat energieloos, snel van streek, emotioneler dan normaal, of misschien heb je het zelf niet door, maar anderen om je heen wel 🙂

Dat zou kunnen komen door de maanfase waar we naartoe gaan, de Nieuwe Maan! Deze keer bevindt de Maan zich in Vissen.

Vissen zijn natuurlijk verbonden met het element Water, en Water staat in verbinding met emoties. Water kan stil staan of stromen, en beide kun je ervaren in deze fase van de Maan. Misschien heb je behoefte aan rust, neem die dan ook. Maar misschien ben je druk bezig met bijvoorbeeld werk en ga je mee met de stroom, wat heerlijk is, maar let op! Vergeet niet om ook rust te nemen en bekijk de dingen even vanuit een breder perspectief!

Geef op tijd je grenzen aan en luister naar je innerlijke stem!

Onthoud dat het allemaal goed is; je mag mopperen, huilen, lachen, boos zijn! Emoties mogen blijven stromen, blijf ermee in contact!

Probeer deze dagen even stil te staan (terwijl je zo lekker in je emoties zwemt) bij de volgende vragen;
– Zit ik in de goede stroom of moet er iets veranderen?
– Krijg ik genoeg voeding uit mijn dagelijkse bezigheden (werk, gezin, huis, etc.)?
– Vertrouw ik op mijn intuïtie?
– Durf ik mijn innerlijke creativiteit te verkennen?
– Kan ik me onthechten aan materie?

Ontspanning met geuren

Zoals ik net al schreef, kun je je deze periode wat zwaarder voelen. Geuren kunnen verlichting brengen, bijvoorbeeld door etherische olie te gebruiken. Let op dat je etherische olie (EO) nooit puur op je huid aanbrengt, ook al wordt dat vaak aangegeven! Je kunt bijvoorbeeld wat druppels op een zakdoekje aanbrengen en hier af en toe aan snuffelen, maar liever minder druppels dan te veel! Of je verdampt wat druppels in een schaaltje met heet water…

Om lekker rustig te worden en te ontspannen, kun je bijvoorbeeld Lavendel EO gebruiken. Lavendel kent vele soorten, maar mijn voorkeur gaat uit naar Lavendel Officinalis, dat is de echte Lavendel.

Mandarijn EO werkt kalmerend en ontspannend; deze wordt verdund ook gebruikt bij kindermassage voor kinderen die bijvoorbeeld ADHD hebben.

Rozemarijn EO helpt bij vermoeidheid en heeft een inspirerende invloed op nieuwe inzichten. Pas op dat je deze niet inhaleert net voordat je naar bed gaat… Het werkt energiek!

Als je meer aarding zoekt, is Eikenmos olie echt een heerlijke geur om alleen even aan te snuffelen, en je voelt bij wijze van spreken de worteltjes uit je voetzolen schieten.
Als je op zoek bent naar meer aarding, is Eikenmos olie echt een heerlijke geur om even aan te snuffelen. Je voelt bij wijze van spreken de worteltjes uit je voetzolen schieten.

Een ander alternatief is een flesje Alsem Balsem (Bijvoet en Absint), dat aarde-energie met het spirituele verbindt.

Ik wens je in ieder geval een mooie Nieuwe Maantijd toe.

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

Ben je nieuwsgierig naar de diepere aspecten van de Nieuwe Maan en kruiden?
Duik dan in de wereld van E-Learning Kruidenspirit en ontdek een schat aan kennis en inzichten! We starten op 8 maart 2024.