Nationaal Heksenmonument

🌸 Nationaal Heksenmonument 🌸
Wat een bijzondere dag is het vandaag!
Overal in het land hebben we om 12 uur witte bloemen neergelegd ter ere van de heksen die in het verleden zijn verketterd. Samen zijn we opgestaan voor gerechtigheid en hebben we de gruwelijke martelingen en verbrandingen herdacht. De witte bloemen hebben heling en aandacht gesymboliseerd.
Voor het Nationaal Heksenmonument heb ik voor wilde witte bloemen gekozen, die bijdragen aan ons collectieve bewustzijn en helpen bij de heling van oude wonden.
Met respect 🙏 en in afstemming met de natuur 💚 heb ik de volgende betekenisvolle witte bloemen uitgekozen en neergelegd:
🤍 Vlierbloesem, als symbool voor wijsheid en verbinding met onze voorouders en alle heksen
🤍 Meidoorn, om de verbinding met ons hart te versterken
🤍 Duinroos, dat staat voor onvoorwaardelijke liefde en het mogen zijn wie je werkelijk bent
🤍 Fluitekruid, een krachtig symbool van vrijheid en vrouwelijke schoonheid
🤍 Seringen, die herinnering en innerlijke heling vertegenwoordigen
Deze bloemen zijn samengebonden met een heksensteen, zodat we ook de zwaarte van deze oude wonden blijven herinneren.
Wat ben ik dankbaar 🙏 dat we vandaag deze bijzondere dag hebben kunnen delen in ons collectieve bewustzijn en samen een krachtige energie van heling hebben verspreid.
De Stichting Nationaal Heksenmonument heeft als doel om een fysiek monument te realiseren in de publieke ruimte ter nagedachtenis aan degenen die in Nederland als heks zijn aangewezen, gemarteld, veroordeeld en ter dood gebracht.
Als je wilt bijdragen aan dit belangrijke initiatief, kun je doneren via de volgende link: www.nationaalheksenmonument.nl
Laten we gezamenlijk een fysieke plek creëren waar we kunnen herdenken en waar de oude wonden van heksen gezien en geheeld mogen worden.
Yvonne Vrijhof –
Heks en Kruid 🌱💚🌳
#nationaalheksenmonument #heksenkruid #herdenken