Hoe maak je een Lente Altaar

Met de lente in aantocht wil ik je inspireren om jouw altaar een verfrissende make-over te geven en de energie van vernieuwing te verwelkomen.

Bij Heks en Kruid delen we graag tips voor een levendig altaar en stellen we trots onze nieuwe Elementensets voor die perfect bij dit sprankelende seizoen passen!

Jouw Persoonlijke Altaar: Een Plek van Rust, Magie en Verbinding
Een altaar maak je om een plek te creëren voor jezelf, waar je vaak rust vindt en de energie/magie van het moment kunt uitbeelden. Hierin komt niet alleen de rust van jouw binnenwereld samen, maar ook de verbinding met de natuurlijke ritmes van de seizoenen en de Maan.

Een altaar is jouw intieme heiligdom, ongeacht de grootte; het is een persoonlijke ruimte die aansluit bij jouw behoeften en die de wisseling van de seizoenen en de fasen van de Maan weerspiegelt.

Als je nog geen altaar hebt, begin dan simpelweg met het vinden van een plek die goed aanvoelt, zoals een tafeltje, een houtblok, of dat ene speciale nachtkastje. Zo creëer je direct een altaar dat past bij jouw unieke energie. Breng je huisgenoten op de hoogte dat dit jouw speciale plekje is en, indien mogelijk, maak ruimte zodat je erbij kunt zitten. Reinig de plek met de rook van Salie of andere kruiden om een zuivere basis te leggen.

Laat het kompas je helpen bij het neerzetten van symbolische items voor de windrichtingen: Noorden voor Aarde, Oosten voor Lucht, Zuiden voor Vuur, Westen voor Water, en plaats de Spirit voor Universele Verbinding in het midden. Zo wordt jouw altaar een plek van balans en betekenis, waar je harmonie vindt temidden van de alledaagse drukte.

Mijn Persoonlijke Altaar
Bij mijn altaar neem ik (bijna) elke ochtend na het opstaan een kwartiertje voor mezelf. In alle rust steek ik de World Peace Flame aan en stem ik me af op mijn innerlijke licht. Tijdens dit serene moment breng ik licht aan mensen en/of situaties die op dat moment mijn aandacht vragen. Een zachte rondgang langs de elementen met de heerlijke klanken van de Zaphir Gong volgt vaak, en ik laat me inspireren door een mijmerdagkaart uit de Natuurinzicht Elementenset.
Afsluitend breng ik vaak wat Alsem Balsem olie aan op mijn derde oog of kruin, en soms raadpleeg ik de pendel voor inzichten voor de dag. Kortom, een waardevol moment van bezinning voor de start van mijn dag.

Deze rituele handelingen bieden mij rust, en ik merk dat mijn dagen, als ik hier de tijd en ruimte voor neem, soepeler en meer in stroming verlopen.

Ontdek Onze Nieuwe Elementensets
Om jouw altaar verder te verrijken, stellen we met trots onze nieuwe Elementensets voor. Of je nu houdt van een vleugje luxe of de eenvoud van pure connectie, we hebben iets dat perfect past bij jouw unieke stijl.

Nieuw – Altaar Elementenset
Ontdek onze 5 Elementenset, een prachtige verzameling met betekenisvolle symbolen voor jouw altaar. Van versteend hout tot een World Peace Flame – elk item brengt diepgang en betekenis aan je spirituele plek. Versterk je connectie met de elementen en verwelkom de lente. 🌿 Lees hier meer…

Nieuw – Luxe Elementenset
Laat je betoveren door onze Luxe Elementenset (2 beschikbaar), een verzameling van vijf weelderige items met de essentie van de elementen. Van de majestueuze Heksensteen tot de betoverende Seizoensklank, elk stuk is met zorg gekozen om jouw altaar te laten stralen tijdens het ontluiken van de lente.  Lees hier meer

Ik hoop dat deze nieuwe aanwinsten jouw lentereis verlichten.

Met een vleugje lente-magie,
Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

P.S. Verdiep je verder in de ritmes van de seizoenen met het Jaarcirkel boek. Elk seizoen biedt suggesties om je altaar te verrijken. De foto bovenaan deze mail komt uit het boek, en geloof me, leven in het ritme van de seizoenen maakt je een gelukkiger mens. 📖🌈