Ik doe maar wat…

Ik wil even iets met je delen…

De kracht van ‘Ik doe maar wat’.

Ja ik weet het, dit klinkt niet zo geloofwaardig en toch als je de essentie ervan begrijpt dan snap je ook deze woorden… Ik zal je een mooi voorbeeld geven wat ik zojuist heb meegemaakt.

Deze ochtend kwam er een dame bij mij op consult voor een Bach Bloesem remedie, voor zichzelf maar ook voor haar kinderen. De remedies had ik op haar verzoek gemaakt met de pendel wijze (als je wilt weten wat dat is, lees dan even hier…. )

Zij vroeg mij hoe ik de samenstelling tot stand bracht, want er zitten altijd wel wat bijzondere remedies bij die niet tot de standaard behoren, waarbij ik gekscherend zei; Ik doe maar wat.

Tijdens ons gesprek kwam er bij haar emotie omhoog en zij vertelde dat ze zojuist een podcast in de auto had beluisterd die haar emotioneel raakte. Zonder dat we hier verder op door gingen, floepte er ineens een cover van een boek in mijn hoofd en ik voelde dat dit boek voor haar moest zijn.

Tijdens ons gesprek over haar kinderen zei ik ineens; ik ga jou een boek geven waarvan ik voel dat die voor jou bestemd is. Dit boek: Je bent je eigen medicijn van Dr. Judith M. Kocken, had ik vorig jaar van een uitgever gekregen omdat ik voor hem had geschreven, maar lag nog altijd ongelezen op de plank.

Zodoende haalde ik het boek van boven en overhandigde het aan haar, ik zag de verbazing toen ze op de achterkant de foto van de schrijfster zag.
Ze zei; Nou ik krijg dik kippenvel Yvonne, dit is de dame van de podcast waar ik zojuist over sprak! We waren beiden een moment sprakeloos, toen ik zei; Dit bedoel ik dus met ‘Ik doe maar wat’.

Dat klinkt misschien wat oneerbiedig, maar wat ik hier eigenlijk mee bedoel is: Ik durf te vertrouwen op mijn ingevingen en gevoel, dat is niet wetenschappelijk bewezen, maar als ik voel dat het klopt, dan doe ik het…

Zo krijgt de zin; Ik doe maar wat, een hele nieuwe energie.

Lieve groet, Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

Vaar op je gevoelskompas: In maart start ik de opleiding Hoedster van de Elementen. Voel je hier direct een trigger? Lees dan hier verder…