Een Magische Ontmoeting met de Crone

Een Persoonlijk Ritueel in Natuurlijke Schoonheid

Stap voor een moment in de betoverende wereld van persoonlijke rituelen, waar tijd en zorgvuldige voorbereiding de sleutels zijn tot diepgaande transformatie. Een persoonlijk ritueel is geen eenvoudige 1,2,3-gebeurtenis; het vergt een periode van toewijding, ontwikkeling en zorgvuldige nazorg.

Het was midzomer in de prachtige Hortus van Alkmaar, te midden van het verzamelen van de Kruidenwis waar mij een bijzonder verzoek werd gedaan. Drie vrouwen zochten begeleiding om de Crone in henzelf te onthullen, en zo begon de reis naar de ‘Date met de Crone’. Laat me je meenemen naar dit onvergetelijke Crone Labyrint ritueel, waarin de elementen en mystieke energieën samensmolten op een mistige ochtend aan het strand een half jaar later met Midwinter.

Na het ontvangen van dit verzoek, aarzelde ik geen moment en antwoordde volmondig met een enthousiast “JA, dat wil ik graag doen!” Het leek me het perfecte moment, midden in de betoverende sfeer van midwinter, waar de overgang van donkere naar nieuwe maan plaatsvindt. Zo ontvouwde zich de ‘Date met de Crone’… Een prachtige reis die zich langzaam ontwikkelde en uiteindelijk vorm kreeg als het betekenisvolle Crone Labyrint ritueel.

Wat begon als drie vrouwen groeide uit tot een symbolisch getal van vijf, een betekenisvolle wending die elk van hen de mogelijkheid gaf om een van de vijf elementen te vertegenwoordigen tijdens het ritueel. In een online voorgesprek lieten we het lot bepalen welk element bij wie hoorde, waardoor iedereen zich hierop kon voorbereiden.

Op een mistige ochtend, een half jaar na de overeengekomen datum, verzamelden we ons met vijf vrouwen en ikzelf op het strand. In stilte en mijmering liepen we naar de plek, waar we het labyrint creëerden en omhulden met onze energie, de kracht van de elementen en de bescherming van de wachters van de windrichtingen. Zo schiepen we een ruimte voor eenieder om in vrede de Crone te ontmoeten.

Het pad naar binnen toe was symbolisch mooi ingericht, naar binnen en weer iets naar buiten, iets begraven iets achterlaten… Bij het laatste stukje van haar pad verhoogden we de energie met trommels en ratels, om vervolgens in stilte de heilige ruimte te bewaken terwijl de Crone opstond. De magie van het moment omarmde alles – de elementen, de weergoden en de energieën stonden aan onze zijde. Het was pure MAGIE!

Na afloop ontstond er een bijzondere band met de Crone groep, en ik voel me diep dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze betekenisvolle ervaring.

Een persoonlijk ritueel is een reis die begint lang voordat de kaarsen worden aangestoken en zich voortzet nadat de laatste klanken van het rituele gezang zijn vervaagd…

Ik bericht je om je te laten weten dat een belangrijk moment ook voor jou een rituele bestemming kan hebben;

🌀 Heb jij het gevoel dat er belangrijke momenten zijn die met een ritueel ‘bekroond’ dienen te worden?
🌀 Is dat iets waar je niet in alledag aan voorbij wilt gaan?
🌀 Zou je dat in rust en ruimte willen doen om ‘stil te staan’ bij dat bijzondere moment?
🌀 Verlang je ernaar om de ervaring in een diepere laag van je ziel met je mee te nemen?
💙 Voel je hier een diepe JA ?
Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met me op… Dan kunnen we onderzoeken of het klikt en of ik de juiste persoon ben om jou/jullie te begeleiden in een overgangsmoment welke belangrijk is voor jou.