Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

DAG VAN DE AARDE – Aardekrijgers

Vandaag 22 april is het de Dag van de AARDE!

Dit is een moment om stil te staan bij het feit dat we ‘slechts’ één wereldbol hebben en hier zuinig op mogen zijn.

Zelf vind ik het zelf heel fijn om dit te doen door zwerfafval op te ruimen in de natuur. Dit doe ik al ruim zes jaar en daar ben ik mee gestart toen ik me ergerde over al het plastic wat ik in de natuur zag liggen. Ik merkte dat het opruimen van afval uit de natuur mij ontzettend goed deed en dat het veel beter voelde om hier niet over te oordelen. Het werd zo leuk, dat hier zelfs een challenge uit voorgekomen was; Help Nature Challenge.

Deze challenge had ik in 2015 opgezet om de natuur te helpen om het afval uit de natuur op te ruimen. We zijn gestart met een échte challenge van 1 maand en daarna volgden er meerdere. Dit was een groot succes en er is hiermee iets in een stroomversnelling gezet, namelijk dat er allerlei opruimacties op touw werden gezet!

Deze uitdaging is voor mij en velen die meededen een gewone gang van zaken geworden. Want alleen door regelmatig de uitdaging aan te gaan helpen we de natuur schoon te houden. Vanaf het moment dat je ermee begint, wordt het een uitdaging om het ‘niet’ te doen, want telkens als je iets opruimt voelt dat gewoon ontzettend fijn!

Vandaag 22 april is het de Dag van de Aarde, daarom nodig ik je uit om weer eens bewust te worden wat er aan zwerfvuil in de natuur ligt en hier je steentje aan bij te dragen…. En wie weet heb je er zoveel lol in dat je het ook meeneemt in je leven en regelmatig opruimt als je in de natuur vertoeft…

TIP:  Probeer bij het opruimen niet te oordelen, dat heeft echt zijn voordelen!
Pluspunt: Op deze wijze gaat het opruimen van zwerfafval in de natuur niet in de neerwaartse spiraal zitten.

In het kort:
– Je ziet iets in de natuur liggen wat er niet hoort (blikje, plastic enz.)
– Je helpt de natuur, door het op te ruimen
– Als je behoefte voelt dan kun je er een foto van maken en/of je verhaal of grapje delen op de Facebook pagina van de Aardekrijgers > Hier kun je jezelf aanmelden als lid.

Ik heb hier ook een video over opgenomen welke onderdeel is van de minicursus Inzichten plukken uit de natuur‘ hierin vertel ik je meer over het ontstaan van de Help Nature Challenge en wat jij kunt doen om de natuur een handje te helpen zonder te oordelen…

Dus voor jou de uitdaging;
Als ik in de natuur wandel en ik zie zwerfvuil liggen, wat doe ik daar aan?
– Ga ik oordelen en mezelf er druk over maken?  of
– Ga ik zonder te oordelen opruimen?

Ik daag je uit om voor het laatste te gaan!!!

Dat heeft namelijk meerdere voordelen;
1) Je hoeft je niet telkens druk te maken en ergens een oordeel over te hebben.
2) Je helpt de natuur een handje, daar worden we blij van!
3) Het geeft enorm veel genoegdoening… en ik spreek uit ervaring 😉

Een mooie dag gewenst en alvast bedankt voor het opruimen namens Moeder Aarde!