Kruiden

Ben je op zoek naar de diepere betekenis van de kruiden en hou je van een beetje magie?
Graag wil ik je kennis laten maken met de kracht van kruiden.

Op deze pagina vind je een lijst met kruiden en hun werking en gebruik voor bescherming en in rituelen.

De lijst is nog niet af… maar het is een begin!

Kamille beschermt tegen boze geesten. Tegen ergernis is staat voor affectie en familie. Kamille helpt om de waarheid te zeggen, zonder bitterheid of boosheid. Het trekt ook geld en geluk aan. Professionele gokkers wassen hun handen voor de wedstrijd met een aftreksel van Kamille om zo geld en geluk aan te trekken.

Tijm brengt geestelijke kracht en balans bij overspannen situaties. Tijm geeft een zuiverende sfeer in huis en de Huiself zal blij zijn met dit kruid in de wis.

Wijnruit Het bestrijdt negativiteit in een omgeving met slechte energie en “vibes”, wijnruit neemt de negatieve energie op die je huis verstoort. Absorbeert slechte energie en beschermt het huis.
Wijnruit behoeft een sterk geloof in haar krachten, gebruik het alleen als je daar ook werkelijk in geloofd!
Helpt bij het baren en versterkt de vrouwelijke krachten.

Citroenkruid Artemisia abrotanum bescherming tegen kwaad en gevaar. Deze Alsemsoort is verbonden met Godin Artemis. Aantrekken van een snelle liefde en als afrodisiacum.

Vrouwenmantel heeft een beschermende, zachte en troostende energie. Ze pompt het overtollige water uit haar scheuten naar boven, deze dauwdruppels in de ochtend worden ook wel Maanwater elixer genoemd. Blad zo zacht als de mantel van Godin Freya.

Slaapmutsje zorgt voor een opwekkende, ontspannen & rustige sfeer in het huis. Ook bij kinderen.

Lavendel brengt rust & liefde in het huishouden en zorgt voor vrede en evenwicht. Tevens verhoogt het communicatie en helpt te herinneren.

Driekleurig viooltje staat symbool voor herinnering van de vrijheid van de geest. Viooltje brengt liefde in huis en een zuivere sfeer. Napoleon lievelingsbloem noemde het: Corporal Violette Verbanning Elba noemde hij zijn terugkeer als de viooltjes zouden bloeien (dat was 20-3-1815)

Goudsbloem is een zonnekruid en brengt het licht in huis. Het brengt hernieuwde kracht en is tevens symbool voor dankbaarheid en beschermer van het huwelijk. Midzomer geplukt hart versterken en verwarmen. Is ontstaan uit de tranen van liefdesgodin Aphrodite. Calendula = kalenderjaar > bloeit het hele jaar.

Klaproos werd vaak toegevoegd aan een kruidenwis. Het zorgt ervoor dat de bewoners zuiver van geest en ziel blijven, zodat zij rust mogen ervaren. Brengt inspiratie en nieuwe ideeën in hh.
Poppy = symbool gesneuvelde soldaten 1ste & 2de WO > de bloem kwam op bij de slagvelden en de velden kleurden bloedrood van de klaproos. Zaad ontkiemt na licht, omgewoelde grond slagveld.

Salie zorgt voor een schone energie in het huishouden en houdt ongewenste gasten buiten de deur. Verhaal verjaardag.

Moederkruid brengt liefdevolle rust in het hoofd en zorgt voor een zuivere sfeer in het huishouden. Ook geschikt voor het zuiveren van de lucht en verjagen van ziektes. Echt vrouwenkruid ook voor de barende vrouw.

Smeerwortel heelt en ondersteund relaties in het huishouden. Voor onderweg geeft de smeerwortel bescherming.

Riet helpt om negatieve energieën te neutraliseren. Tevens is Riet buigzaam en krachtig, in deze eigenschappen zullen de bewoners van het huis ondersteund worden. Duivelsbeet grassoorten wedstrijd God graan en duivel riet. God won en duivel werd boos en beet in zijn gewas.

Sint-Janskruid Brengt de zonnekracht in huis in donkere tijden. Sint-Janskruid wordt ook wel “Jaag den duvel” genoemd. 24 juni is het Sint-Jansdag de dag dat dit vrolijke kruid bloeit. Gebruik het voor persoonlijke kracht en wilskracht.

Valeriaan weert kwaad en brengt rust bij een ruzieachtige en gespannen sfeer.

Wilde Marjolein brengt intimiteit in de liefde, kameraadschap, warmte en wederzijdse zorg. Marjolein brengt ook troost en ondersteuning bij rouw en verdriet. In het Grieks oregano = oros ganos = vreugde van de berg

Knopig helmkruid helpt om ingewikkelde kwesties uit te spreken in huis. Het ondersteund tevens de lichtdrager in ons, zodat we vanuit deze staat kunnen communiceren met de ander.

Hartgespan geeft rust en is de beschermer van het hart, het helpt je om te vertellen wat je op het hart hebt. Tevens een beschermer voor baby’s en kinderen en het helpt hen om nachtmerries tegen te gaan.

Rogge brengt een goede gezondheid, vruchtbaarheid en welvaart in huis. Magische Graancirkels in nl gemaakt in roggevelden.