Beltane 30 april / 1 mei

Natuurfeest van de aankondiging van de Zomer
Met Beltane wordt het begin van de zomer aangekondigd, het wordt in veel tradities gevierd na de zonsondergang van 30 april, de kracht van dit feest is zo sterk dat het tot drie dagen erna gevierd kan worden! Het is het natuurfeest van vruchtbaarheid en bevruchting, wat nu sterk zichtbaar en voelbaar is. De natuur laat alles ontluiken en de zaadjes die in Moeder Aarde zaten lopen, onder de toenemende zonnekracht, nu volledig uit.

Met Beltane worden vaak vuren ontstoken, het zogenaamde ‘Beltane Vuur’, dit staat symbool voor de Zonnegod Bel die met zijn vuurkracht de aarde bevrucht. Dit vuur wordt ook gebruikt om met een geliefde overheen te springen om zo elkaar de liefde te verklaren. Beltane staat dan ook in het teken van de liefde en het is nu een magisch moment om een liefdesritueel uit te voeren.

Wil je Beltane met je geliefde vieren?
Dan kun je beginnen om een cirkel te maken van meidoorntakken en in het midden van de cirkel een vuur te maken. Vervolgens spring je, samen met de geliefde waar je het aankomende jaar mee door wilt brengen, over het vuur en verklaar je elkaar de liefde. Als je geen plek hebt om vuur te maken, plaats dan een meipaal (tak van de Berk of Meidoorn) in het midden van de cirkel en versier deze met rood/witte linten en dans samen rond deze meipaal.

Wil je Beltane alleen vieren?
Dan is het nu een mooie tijd om jezelf te handvasten, dit is een mooie manier om trouw te beloven aan jezelf. Als je je jezelf volledig kunt omarmen en liefde kan voelen voor je lichaam, geest en ziel, dan kun je deze liefde ook aan een ander geven.

DOWNLOAD HIER HET BELTANE RITUEEL VOOR ZELFLIEFDE

Lemniscaatreeks Jaarcirkel & Rituelen©
In totaal zijn er in een Jaarcirkel acht jaarfeesten waarvan er in elk seizoen twee gevierd worden. Deze jaarfeesten zijn ontsproten vanuit de cycli van de seizoenen, overgangsmomenten die onlosmakelijk verbonden zijn met het leven op aarde.

Elk seizoen heeft haar energie waaruit Moeder Aarde zal geven óf nemen. Als je de essentie van de jaarfeesten gaat begrijpen, ontdek je ook de kracht van de natuur.
Elk seizoen heeft twee jaarfeesten. Het eerste markeert een nieuw seizoen en het tweede de cyclus van de natuur.

Bij elk jaarfeest ontvang je gratis een ritueel uit deze lemniscaatreeks van totaal acht feesten, zodat je uiteindelijk de jaarcirkel rond hebt. Ik hoop je met deze lemniscaatreeks Jaarcirkel & Rituelen te inspireren om meer naar de seizoenen te leven en momenten voor jezelf te nemen zodat je de magie van het moment kunt gaan ervaren.

Ik hoop dat er veel liefdevolle ontvangers zijn, die hiermee aan de slag willen gaan voor zichzelf. 

Online opleidingen
Bij Heks en Kruid kun je online opleidingen volgen waarbij je leert hoe je kruiden, maan en magie kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Lees meer over de opleidingen van Heks en Kruid

Inzichten uit de natuur
Wist je al dat ik twee boeken heb geschreven over inzichten uit de natuur?
Deze boeken  zijn echt een aanrader als je van de natuur, spiritualiteit en verdieping houdt. Ze hebben ruimte voor eigen inzichten en zijn verrijkt met prachtige illustraties.