Ontstaan Meidoorn ritueel van de Volle Maan in mei

De oorsprong van het Meidoorn ritueel voor de Volle Maan in mei

Het betoverende Meidoorn ritueel genaamd ‘Pad van je Hart’, dat speciaal is ontworpen voor de Volle Maan van mei, heeft een bijzondere oorsprong. In dit verhaal, afkomstig uit mijn eerste boekHoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde’, vind je de achtergrond en inspiratie achter dit prachtige ritueel. Het is niet zomaar uit het niets ontstaan. Het Meidoorn ritueel heeft een diepe betekenis en symboliek, wat het tot een bijzonder en uniek moment maakt om te beleven. Laat je meenemen op deze betoverende reis en ontdek de diepere lagen van dit ritueel dat je hart zal raken.

Verhaal 5 NOOIT MEER EENZAAM

Er zijn van die dagen dat de eenzaamheid je overvalt; of je dat nou wilt of niet, het gebeurt gewoon. Vandaag was zo’n dag.
Zaterdagochtend ging ik samen met mijn jongste zoon naar Ikea om daar een ontbijtje te nuttigen. Ik had hem beloofd om naar een bureaustoel te kijken, want zijn bureaustoel viel bijna van ellende uit elkaar. Terwijl we aan het ontbijt zaten keek ik om me heen. Ik zag dat veel mensen alleen aan het ontbijt zaten.
Ik had geen idee hoe zij zich voelden, maar ik kon mij er iets bij voorstellen; de eenzaamheid kon je in deze drukte overvallen. Dat alleen zijn zo alleen kan voelen, juist als er zoveel mensen om je heen zijn.

Later op de dag was ik thuis aan het werk. Terwijl ik zo nu en dan wat zat te Facebooken, zag ik wat voor leuks iedereen aan het doen was met familie en vrienden…. De eenzaamheid die ik vanochtend al voelde tijdens het ontbijt bij andere mensen overviel mij nu ook. Ik voelde me afgesloten van de wereld, alsof ik de enige was die zat
‘opgesloten’ in zijn werkkamer….

Ik moest naar buiten voelde ik. Ik trok mijn wandelschoenen aan en besloot om vandaag het bos in te gaan. Het was al wat later in de namiddag.
In het bos was het erg stil, zo stil dat ik helemaal alleen liep en geen fietser of wandelaar tegenkwam. Mijn wandeling bracht me dieper het bos in waar het nog stiller en rustiger werd… In de verte hoorde ik muziek van een festival in de buurt, maar ineens deerde het mij niet meer dat ik daar niet bij was of waar dan ook.

De eenzaamheid viel van me af terwijl ik moederziel alleen in dit bos liep. Hier in het bos, met de Eik langs het pad, de Meidoorn met haar prachtige sluier erachter en een groepje Beukenbomen in de verte, voelde ik mij gelukkig en compleet. Opgelucht ademde ik diep de lucht in van het frisse bos en begon de kruiden die langs het pad stonden te bestuderen. Plots zag ik een nieuw kruid en ik raakte in verrukking; het leek op een wilde Papaver! Ik merkte dat ik begon te praten met de kruiden om mij heen en de ideeën borrelden omhoog.

Spontaan voerde ik een ritueel uit met wat bloemtrosjes van de Meidoorn en bedacht dat dit een mooi ritueel was om te gebruiken als cursusmateriaal. Voor ik het merkte was
ik al weer op de terugweg en stond ik nog even stil bij het wonder der natuur…

Eenzaamheid is iets wat in gang wordt gezet als je je aandacht op andere mensen richt…. Maar als je je aandacht op de natuur richt dan verdwijnt het gevoel van eenzaamheid
als sneeuw voor de zon en kun je genieten van het alleen zijn in de natuur…

Uit het boek: Hoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde – Yvonne Vrijhof


Dit Meidoorn Ritueel genaamd – Het Pad van je Hart – is perfect om tijdens deze Volle Maan van mei* te doen.

Meidoorn is een prachtig hartenkruid dat het hart zowel fysiek als mentaal versterkt. Door je te verbinden met Meidoorn, kun je het pad van je hart ontdekken en er naar handelen. Laat de beweegredenen om niet naar je hart te luisteren even los en ervaar het gelukzalige gevoel van het écht luisteren naar je hart en het volgen van jouw pad.
Ontdek de kracht van dit Volle Maan ritueel en laat het je begeleiden op jouw reis naar het pad van je hart. Als symbool van vernieuwing en groei biedt de Volle Maan een perfecte gelegenheid om te reflecteren en intenties te zetten voor de toekomst.
Download t/m 5-5 het e-ritueel en profiteer van een korting van 4,50 euro, waardoor je slechts 5 euro betaalt. Haal het beste uit deze bijzondere tijd en geef jezelf de ruimte om te groeien en te bloeien. Hier kun je het downloaden https://www.heksenkruid.info/product/meidoorn-magie/
*De Maan van het Ontwaken op 5 mei 2023 staat voor wedergeboorte en vernieuwing. De energie van deze maan zal je een gevoel geven van herboren worden. Dit is de perfecte tijd om je plannen en wensen om te zetten in actie. Schrijf vanavond je plannen op voor de komende periode en onderneem de stappen om ze waar te maken. Sta op en bewonder de cycli van de natuur, vier deze maan buiten!