Volle Maan in januari en grote schoonmaak

Afgelopen periode is er (in mijn wereld) heel veel energetisch opgeschoond. Ik ben er nog niet klaar mee en voel nog steeds veel beweging binnen deze tijdsgeest… Telkens als mijn hoofd met mijn gevoel in de knoop raakt, dan ga ik onderzoeken waar die knoop vandaan komt, door het keer op keer weer te ontrafelen merk ik dat mijn gevoel steeds zuiverder wordt.

De ingewikkeldheid heeft vaak te maken met relaties, daarom vind ik het belangrijk (maar zéker niet makkelijk) om dit ook met de persoon in kwestie te bespreken.

Mijn gevoel is mijn kompas en door de jaren heen heb ik geleerd dat deze nooit liegt, maar ik moet wel alert blijven dat ik me niet in elk gevoel mee laat slepen, anders raak ik stuurloos.

Wel weet ik wanneer een emotie zó belangrijk is, dat ik het niet kan negeren en ik er écht iets mee moet doen. Dit is ook vaak het moeilijkste moment; het besluit ‘iets’ te doen aan de situatie, waarbij je de andere persoon deelgenoot maakt van je gevoel.

Zo liep ik al een tijdje met een verwarrend gevoel over de vriendschap met mijn beste vriendin. Dit gevoel kon ik niet negeren of uitstellen. Zodoende had ik afgesproken met haar en tijdens onze wandeling aangegeven dat ik het gevoel had dat onze vriendschap aan het verwateren was. Hierin sprak ik alleen vanuit mijn eigen gevoel; waarom ik dat zo voelde en dat ik zéker niet wil om het te laten verwateren… Zij begreep het en voelde het ook zo. Ik was blij dat ik het uitgesproken had en zij waardeerde mijn oprechtheid. De rest van onze wandeling bespraken we samen hoe we het anders kunnen doen in de toekomst.

Door dit met je te delen, wil ik je meegeven dat het nu een goed moment is om op te schonen, zeker als je het gevoel hebt dat je emoties in de knoop zitten. Door het met de juiste persoon te bespreken* en het bij jezelf te houden (niet de beschuldiging in gaan) kan er heel veel worden ontrafelt en in je gevoel worden opgeruimd…

Een grote schoonmaak in januari is ons mensen helemaal niet vreemd, dus waarom zou je ook niet energetisch opruimen?

De Volle Maan van januari is dan ook een mooi moment om dingen los te laten. Hierbij kun je denken aan oude patronen of verknipte emoties die geen toegevoegde waarde meer hebben om de zuivering in te gaan. Spreek ze uit, ontrafel en ontknoop de emoties om het vervolgens los te kunnen laten. Hieronder een ritueel hoe je dit laatste stukje kunt loslaten.

Een Maanritueel wat je kunt doen om dingen los te laten onder deze Volle Maan:
Schrijf ‘s avonds op een briefje wat je achter je wilt laten, per onderwerp gebruik je een nieuw briefje. Spreek je dank uit voor wat is geweest en je nu mag loslaten. Verbrand de briefjes buiten onder het licht van de Maan. Breng tenslotte een toost uit op de Maan en op jouw losgelaten onderwerpen, zo kun je een frisse start maken!

*Let wel op dat de communicatie het liefst voor de 14de wordt gedaan en liever niet via de mobiel. Vanaf 14 januari gaat Mercurius retrograde lopen en dat heeft veel met miscommunicatie te maken.


Wil je meer Volle Maan rituelen uitvoeren?
Dan is het E-Book Magische Maan Momenten een aanrader!
Nu met 10 euro korting. Bekijk het e-book hier…

E-Learning Kruidenwijs start 16 januari 2022
Elke Volle Maan(d) nemen we één kruid/boom onder de loep en bekijken we alle kanten hiervan, dit voegen we samen met het thema van de Volle Maan die op dat moment in haar kracht staat. Ook leer je alles over de natuurfeesten. Door mee te doen met deze online opleiding zal je de diepere betekenis van kruiden en de natuur gaan ervaren en zal deze verdieping ook in jezelf doorwerken.
Meedoen of meer lezen? Kijk op www.kruidenwijs.nl
Aanmelden kan tot 14 januari 2022