Workshop Kruidenwis maken & zegenen
In de Hortus te ALkmaar

Kruidenwis verzamelen & zegenen

Een Kruidenwis maken en zegenen heeft de kracht om het huis en de haard 1 jaar lang te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

De Kruidenwis is een boeket met zeven of negen kruiden die je zelf plukt en samenstelt. Dit boeket wordt opgehangen op een centrale plaats in het huis en beschermt je huis en haard tegen blikseminlag, vuur, ongelukken en ruzie tijdens de donkere wintermaanden.

De wis van vorig jaar wordt nu traditioneel verbandt en er wordt een nieuwe wis samengesteld.

Dit jaar zal de Kruidenwis worden verzameld rondom Midzomer tijdens de bloei van Sint-Janskruid, dat is op de dag van Sint-Jan (24 juni). De Kruiden bezitten nu heilzame en magische krachten. Zodat deze je huis en haard beschermd voor 1 jaar.

Ik nodig je uit om samen met mij op stap te gaan om een Kruidenwis samen te gaan stellen op deze dag en te zegenen met de elementen tijdens een Kruidenwis ceremonie. Deze workshop wordt gegeven in de prachtige en inspirerende omgeving van de Hortus Botanicus in Alkmaar.

Workshop info

Wanneer?
Vrijdag 22 juni of zaterdag 23 juni 2018

Tijden
Vrijdag 22 juni 2018
10.00 tot 12.30 uur -ochtendgroep (alleen nog reserveplek aanvragen)
13.30 tot 16.00 uur -middaggroep (alleen nog reserveplek aanvragen)

Zaterdag 23 juni 2018
11:00 tot 13.30 uur (VOL)

Locatie
Alkmaar - Hortus Botanicus

Wat kost het?
€ 27,50 p.p.

Bedrag is incl. koffie/ kruidenpluk thee/ entree Hortus/ Reader met Kruiden beschrijving/ alle benodigdheden om de wis te maken (ook de verse kruiden)/ Het zegeningsritueel.

Hoe kan ik mij aanmelden?
email: mail@heksenkruid.nl

Geef duidelijk aan op vrijdag 22-6 of je in de ochtend -of middaggroep wilt.

Kruidige groet,

Yvonne Vrijhof

Lees hier het bijzondere verhaal van Stella, zij heeft de Kruidenwis workshop gedaan een dag voordat ze ging verhuizen naar Spanje;

Jullie geloven het niet na vertrek van ons eerste adres onderweg, in de champagnestreek in Frankrijk, op weg naar onze plek in Spanje, liet ik mijn kruidenwis aldaar in het huisje hangen.....jaaaa, echt waar, hoe is het mogelijk...... Daar kwam ik achter onderweg naar Z-Frankrijk. Nu woont degene waar ik 'm liet liggen enigzins afgelegen en niet onmiddellijk bij een postkantoor. Ook zei ze trouwens nog op weg lopend naar de auto, op haar terrein: Niets laten liggen want ik stuur het niet op hoor, al lachend (zij is overigens ook een heksje). Heel slim had ik de kruidenwis in de eerste instantie expres op een duidelijke plek gelegd waar ik het niet kon vergeten, suf genoeg toch nog de laatste avond ergens opgehangen op een mooie plek maar minder in het zicht. Volgende dag, huisje schoonmaken, beetje 'haast' etc. en voila.

Ik zie mezelf vervolgens een sms aan haar sturen ook al riep ze nog grappend en waarschuwend dat ze niks na zou sturen, wetende dat ze het wel zou doen natuurlijk. Nu was de vraag nog of het op tijd zou aankomen.

Nou door een wonderlijk toeval liep in het zuiden e.e.a. anders en bovendien vertrokken we op het allerlaatst nog een dag later. Precies op het punt van vertrek bleek dat, in een ander stadje dan dat we waren, de kruidenwis was aangekomen. Maar...de zoon van mijn vriendin die thuis was had de bel niet gehoord oid en er lag een briefje dat het op te halen was in het postkantoor dus er moesten nog wat snelle acties gedaan worden om het daar te ondervangen (voor middagsluiting etc.) opdat ik het kon meenemen. Het kostte ons in totaal nog een uur langer omdat we daarvoor de 'verkeerde' kant moesten oprijden en voila ik had de wis weer terug, pffff wat een opluchting, had 'm pas zo kort, hahahahaha.

Ze had de wis in een champagnedoos gedaan dus de vorm was enigzins rechthoekig geworden, hahaha, nu weer prachtig uitgehangen, in de yurt waar we voorlopig in wonen, vlakbij ons land.