Groepsworkshop wierook maken

Houtsoorten en hun spirituele werking


Berkenschors /Berkenblad
Hij brengt vruchtbaarheid, vrouwelijke kracht en volharding in tegenspoed, vooral met betrekking tot het overwinnen van de groeipijnen van nieuwe beginnen. Berk kan dienen als een symbool van hoop, licht en energie, dat ons helpt om door de donkere tijden te komen. Zijn affiniteit met water leert ons om alle dingen, die ons hinderen en die onze stroom blokkeren, los te laten.

Sandelhout rood
Wordt gebruikt al meer dan 4000 jaar als een parfum en wierook, en blijft een van de meest populaire geuren over de hele wereld. Sandelhout is een zacht kalmerend middel dat een verheffend, openen en aardend effect op de psyche heeft. Het wordt van oudsher gebruikt als hulpmiddel bij meditatie en spirituele oefeningen, en in samenwerking met het derde oog chakra. Zorgen en nerveuze uitputting worden gestild.Het stimuleert de  creativiteit en een staat van innerlijke eenheid met het Goddelijke bron.

Wilgenbast
De Wilg is een boom van de heksen en is gebruikt in vruchtbaarheidsmagie voor zowel verhoging van de vruchtbaarheid als vermindering. Hij wordt geassocieerd met de eb en de getijden, met water en met magie. Hij is heilig voor de Onderwereldgodinnen en symboliseert transformatie, regeneratie en wedergeboorte. Elven en watergeesten wonen vaak bij Wilgen en daarom worden Wilgen, naar populair geloof, beschouwd als “spookbomen”.  Wilgenbast wordt hoofdzakelijk gebruik om te mengen met andere wieroken, intensiveert de werking en de geurexpressie.

Heilighout- Palo Santo Boom
De Palo Santo boom (Bursera graveolens) is een belangrijke aromatische krachtige boom die men gebruikt voor energieke, geestelijke en lichamelijke genezing. Palo Santo heeft een plezierige en rustgevende geur die niet te vergelijken is met welke andere geur dan ook. Deze geur heeft het vermogen de stemming van mensen met een depressie te verbeteren en is nuttig in meditatie, energieke- en spirituele praktijken. Een klein beetje hout verbranden geeft een vredige, warme atmosfeer en brengt je een prettige relaxte stemming. Je kunt een klein stuk hout als amulet bij je dragen en je kunt het branden om je huis te ontdoen van ongewenste invloeden of het in wierook verwerken.

Cederhout
Ceder is sterk aardend met een verzachtende en zuiverende werking. Hij geeft kracht en waardigheid, kalmeert en verdiept de ademhaling. Ceder werkt verwarmend en troostend bij moeilijke levensomstandigheden. Stabiliseert krachten die uit hun evenwicht dreigen te raken. Ceder wordt vaak gebruikt als afrodisiacum bij angstige en depressieve mensen. Ceder is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. Ceder kan ons helpen een gevoel van evenwichtigheid en een gevoel dat wij ons eigen leven beheersen, te ontwikkelen en te handhaven.

Wortel soorten

Bitter root
Bitter root is een wortel die helpt bij aarding en communicatie. Bij verbranding in een wierook geeft de houtige geur de spreker kracht om tot expressie te komen. Het verbindt de chakra’s van onder naar boven.

Osha root
Osho root is een wortel, ‘medicijn van de beer’ genoemd. Bij verbranding in een wierook versterkt de maggi- achtige geur het fysieke lichaam. De beer graaft na zijn winterslaap naar deze wortel om op krachten te komen. Deze wortel geeft de kracht om de keelchakra te openen.

<< Terug naar overzicht