Groepsworkshop wierook maken

Harssoorten en hun spirituele werking


Mirre
Wordt gebruikt voor gebed en meditatie. Te inspireren en te versterken en revitaliseren van de geest.  Mirre wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren en om de geest te versterken. Mirre is van grote waarde voor mensen die het gevoel hebben dat ze emotioneel of spiritueel zijn vastgelopen en die weer verder willen met hun leven. Mirre kan worden gebruikt voor versterking van de wortelchakra. Mirre geeft helderheid, inzicht, innerlijke rust en is een geschenk aan het kind in ieder mens.


Benzoin of Benzoë
Benzoë bevordert geborgenheid en vrede. Heeft een sensuele en afrodiserende werking. Versterkt fantasie en inspiratie. Goed bruikbaar tijdens meditatie. Traditioneel werd deze hars veel gebruikt voor Indianenmagie. Verlicht en zuivert de sfeer van negatieve gedachten, geeft energie en heeft een opwekkende en euforiserende werking.
Werkt rechtstreeks op de wortelchakra die daardoor krachtig gestimuleerd wordt. Tegelijkertijd heeft Benzoë een kalmerend en rustgevend effect. Gebruik Benzoë als er behoefte is aan grotere fysieke kracht en energie. Benzoë is een waardevol middel voor het verdrijven van boosheid.

Sal Tree
De Sal boom is een voorwerp van aanbidding bij boeddhisten en hindoes in India en de aangrenzende landen.  De legende gaat dat de beroemde Lumbini-darmkanaal waar Lord Buddha had gezeten voor meditatie en verworven heil een dikke bos van Sal bomen vormden.

Gum Copal
Als de ruimte vol is van negativiteit, stagnatie, of een dierbare ziek is geweest, kan copal de ruimte al snel reinigen en trillingen verhogen. Als je het gevoel hebt vast te zitten in de huidige omstandigheden kan copal een ware steun zijn om vooruit te komen in een positieve richting.   Copal verenigt de energie kracht van de zon met de aarde. Een krachtige en toch zachte genezer en reiniger. Copal steun in de fysieke self-healing, emotionele genezing van depressie, Copal opent en reinigt alle chakra's. Copal steun ook in de manifestatie van ideeën naar de werkelijkheid.  Gebruik Copal met de zonnevlecht chakra om meer duidelijkheid te scheppen en te vertrouwen in je mentale en creatieve zelfexpressie. Copal ontwaakt paranormale vermogens en stimuleert het aurische lichaam. Copal kan energie blokkades verwijderen en zorgt voor verbinding tussen het fysieke en etherische lichaam.

Frank Incense
Was vroeger kostbaarder dan goud.... Deze wierook heeft een meditatieve, spirituele en openende invloed. Heeft een zoete en kruidige geur en verspreid zich goed. Reinigend, zuiverend, beschermt. Het wordt sinds de oudheid gebruikt om tot hoger bewustzijn te komen en te ontwaken. Ook om spiritualiteit, meditatie, gebed en geestelijke waarneming te verbeteren. Vermindering van spanning en het helpt om rust en comfort te ervaren en stress te verlichten.

Olibanum
Wierook reguleert angstige gevoelens, brengt gemoedsstemmingen in balans. Werkt rustgevend bij lichte depressies en zeer kalmerend bij spanningen en mentale problemen. Goed bij mediteren te gebruiken, hij opent de geest voor het ontvangen van boodschappen en het ontwikkelen van nieuwe gezichtspunten. Het is vaak de eerste stap om uit vastgeroeste gewoonten te ontsnappen. De samenhang tussen geest, lichaam en materie wordt duidelijk getoond. Net zoals Sandelhout verbindt Olibanum de wortel- met de kruinchakra

Dragon's Blood (het bloed van de draak)
Is een hars uit China, het Indische Oosten en Zuid-Amerika en komt van één van de oudste bomen van de aarde. Zoete, rokerige hars om je magie meer kracht te geven! Deze hars helpt ons bij het bepalen van en het kracht geven aan de spreuken. Zeg de volgende spreuk bij het gebruik van deze hars: By Air, Fire, Water and Earth, I craft this spell on heart and hearth I call forth this vitality and force My dragon awakens and finds its course. My spell complete and my magic fair my words stong, this witches prayer.
Het versterkt je innerlijke kracht waardoor je zelfvertrouwen wordt bevordert. Drakenbloed stimuleert je kracht en doorzettingsvermogen om je doelen en je dromen te verwezenlijken. Drakenbloed helpt ook om negatieve energieën te verdrijven en is daarom ook zeer geschikt om te gebruiken tijdens het reinigen van een ruimte.


<< Terug naar overzicht